Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 668
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
Дами , имам дилема кой от двата Molinard да избера на сляпо:
Figue-Eau-de-Parfum
Fleur-d-Oranger-Eau-de-Parfum
Вторият ми изглежда по-летен .
Нито един. Не са нищо особено. И все пак ако си на зор втория.

# 346
  • Варна

Нито един. Не са нищо особено. И все пак ако си на зор втория.
Благодаря Densi. Направо ме отказа. То тук четящите колко да сме на зор . Простo исках да си имам един Molinard.Smiling Imp
Сега ще се почудя коя Mancera да избера Soleil d Italie,  Sicily или Aoud Lemon Mint . В предната тема някой беше поръчал и чакаше Aoud Lemon. Дано се разпише с коментар .

# 347
Двама се разписаха - Valeri Cirilov и Ре,
https://www.bg-mamma.com/?topic=1209879.msg40683463#msg40683463
SOTD: Aoud Lemon Mint Mancera, прекрасен и мого мой Green Heart Любов от първо душ. Само оприличаването му с Идеалния мъж ми беше достатъчно. Прилича, но е и различен, за мен всесезонен и много траен. В това време се развива прекрасно и дълго,с всеки час се променя,добива една лека амброва сладост,хваща се и леко бадем..мммм Yellow Heart
Скрит текст:

# 348
Подходящи ли са парфюмчетата на EMOJI за 8-9 годишна госпожица?

# 349
La Vie est Belle Florale ми е най-любим от серията, и единственият от който купих бутилка. Останалите не можаха да ме развълнуват така.

Аромат за деня- Valentino Donna Noir Absolu. ❤ 15°C e.
Този парфюм  на Valentino отдавна го обмислям.Не го познавам ,но някои от вас често ги хвалят.Притиснява ме алкохолната норка-ликьор ,бренди или каквото и да било.Например в Dolcelisir,навремето избиваше ром и ми беше страшно неприятен и евтинеещ.
Във Фрагрантика са сложили точно алкохол като  доминанта..Не знам ,ще се радвам на повече описания

# 350
  • София
Добро утро!
И аз много харесвам миниатюрните бутилчета на парфюми. Като бижута са. Много са красиви, но не са практични. А и различно усещам аромата когато е намазан и когато е впръскан.
Нямам много, че гледам да не се превръщам в Плюшкин. Склонна съм да събирам всякакви джунджуриики и умишлено се старая да не прекалявам с колекциите си.

Това са моите съкровища:

Аз не усещам разлика, но с тези тапички наистина са малко неудобни. Когато взимам такъв вариант, гледам бутилчето наистина да е изпипано, като бижу. Обичам детайлите по най-малките бутилчета.

# 351
  • София
Valentino donna noir absolu го пробвах два пъти. Първият път казах, че го искам, вторият път се колебаех. Сега се сдобих от размяна. В никакъв случай не мога да кажа на какво и как ми мирише, но за пръв път от доста време ме питаха кой е този парфюм. Имай предвид, че го ползвах тези дни в жегите. Та обира овации, а а аз се кефя максимално. Плътен парфюм, на мен ми напомня като звучене на tom ford noir.

# 352
Дами , имам дилема кой от двата Molinard да избера на сляпо:
Figue-Eau-de-Parfum
Fleur-d-Oranger-Eau-de-Parfum
Вторият ми изглежда по-летен .

смокинята не е зашеметителна, но е доста приятна
за сравнение - нинфео и ферари намирам за по-добри /двата са много различни/, но молинарската е по-пипната във всяко отношение от тази на елизабет арден например
купих я и не съжалявам, не ми е излишна - освен горните два, от които имам по повече от една бутилка, имам и червеното булгари, което май повече пазя отколкото пръскам

о де гага е странен - нито е точно цитрус, нито е точно чай, не е баш летен, защото не е хладен, но пък и не е много траен, бутилката е красива, но не отговаря на сока като внушение

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 13:00 от bubanka

# 353
Благодаря за темата, Денси Heart
Един от любимите ми цитруси е Lira Casamorati. Независимо, че там води ванилията, аз харесвам как е направен цитрусът. Лира е от малкото парфюми, които искам да мириша и да изям, много вкусно мирише. Жизнерадостен и слънчев. Не съм сигурна, че високата му цената е обоснована.

ИП ми се отрази мн добре.  Малко се бавеха доставките, но успях да завърша изследването си за Жул и Мад. Мога да кажа, че познавам всичките им парфюми.
Сега си харесах нова парфюмерийна къща Sana Jardin. Те са на пазара от 2017г. и са интересни с политиката си на производство. Парфюми за жени, направени от жени.
Основателката Ейми не приема как мъжете завладяват парфюмерийния бизнес, все повече мъже заемат ръководните постове и жените отстъпват.
Съпричастна с проблема на момичетата в Мароко, които събират цветя малко пъти през годината и нямат постоянен доход, Ейми обучава младите девойки. Подобрява процеса на производство, като го организира в общо 6 етапа, в които работят само жени и им е осигурена постоянна работа. С правенето на парфюми компанията спестява годишно 900 тона органични отпадъци от портокаловите цветчета и почти нищо не се изхвърля. До 2030 г са поставени 17 цели със сериозно намерение да се изпълнят. Преводът е мой от официалния сайт.
Парфюм за деня Loewe Aura Pink Magnolia, навсякъде около мен има розови листчета и завихрени горски плодове със златен прах Heart Eyes

# 354
Аз не съм почитател на цитруси като цяло, харесвам само грейпфрут когато е направен добре и свеж без пикливата нотка. Лайм също много ми допада, но не съм намерила досега парфюм който да ме заинтригува с тази основна нотка. Ако бях парфюмер, бих  направила тоалетна вода лайм-сол-свеж кокос-Тонка.
Virgin Island Creed би трябвало да е такъв, но в него усещам нещо като джин и не ме привлича изобщо.
Ще си поръчам Аква Алегория Лимон Верде защото го има на много добра цена, пък ако изобщо не се спогодим приятелката ми ще го вземе ведбага.
Някой пробва ли вече Со Скандал? Чакам да чуя и вашите мнения.
Преди често си купувах минита от летищата защото бързо ми омръзва всичко, но наистина са не практични, за мен част от удоволствието е точно да се на пръскам. Има понякога и мини спрей, но вече не се сещам коя марка. А шишенцата не пазя защото както писа по нагоре една дама не искам да стимулира Плюшкина в мен.
Ferrari Noble Fig дойде при мен много нетраен, буквално се поливам с него като боди спрей и след час го няма никакъв. Но за тази цена кой знае колко е стоял в някой склад, може да е "вкиснал" 🤣🤣🤣😈 Ползвам си го с кеф, така като гледам за още 20 дни е готов. И аз по принцип искам силни и трайни парфюми, но напоследък се уморих малко и такива водички ме радват.

# 355
  • София
Аз чакам Зара Fleur de oranger и Eau de Gaga. Днес се поливам с Green tea Bamboo EA.

# 356
Портокалите на Зара и Джо Малоун са чууудни, подсещаш ме, че трябва по-често да се пръскам с него сега на това хубаво слънчево време, макар в никакъв случай да не е стриктно летен.

От известно време следя мненията за Valentino Donna Noir Absolu и все повече ме сърбят ръчичките, много ме привлича...
А от предните страници, а и предни дискусии за Mon-овете, имам усещането, че само аз в тази тема нямам ни един от тях! 😀 Много странно, никога не ме е интригувал по описание, та да го тествам. Груба грешка май? 😊

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 17:38 от tuali

# 357
Послушах вашите съвети да не купувам Montale на сляпо и не сбърках. Поръчах мостри на така харесания от мен Aoud night и в допълнение на Roses Musk и Roses musk intense . За мое голямо съжаление в Aoud night   първите 20 минути наистина силно се усеща неприятен мирис, някой го беше определил на бакелит и с право. Аз го усещам повече като миризмата на катран. Не знам дали това е уда и скъпото агарово дърво, но не е за мен.  Пробвахме на две приятелки и резултатът е същият.  Мъжът ми го помириса вечерта поизветрял, каза, че му мирише перверзно, но на следващия ден го помириса току що напръскан и  се възмути колко силно и ужасно мирише, синът ми каза, че се опитвам да го задуша 🙂След 20- тата минута остава само красивата миризма, която много, много ми харесва, но не бих мъчила хората около мен.  Иначе трайността му е страхотна. Другите две проби са приятни парфюмчета, но нищо особено според мен, нямаха изобщо добра трайност върху мен. За сметка на това поръчах Le parfum Royal и Flowerbomb bloom и ги чакам с нетърпение

# 358
За сметка на това поръчах Le parfum Royal и Flowerbomb bloom и ги чакам с нетърпение
Здравейте, откъде поръчахте Le parfum royal? 🙂

# 359
  • Франция
Честити придобивки, дами, да си ги ползвате със здраве и удоволствие за години напред Flowers Cherry Blossom
Моята равносметка е нула придобити парфюми от началото на епидемията. Използвах времето, за да тествам десетки нови и непознати за мен Simple Smile
Би ли ни казала от новите и непознатите поне един, който те спечели.
Опознавах парфюми на Sous le Manteau, Plume Impression, Senyokô, L'Orchestre Parfum, Phaedon. От всичко тествано любов от първа среща за мен е Poudre Impériale на Sous le Manteau. От толкова отдавна не съм реагирала така възторжено на парфюм, че едва се сдържам да го купя веднага. Искам да го нося още няколко пъти в различно време и настроение.
Освен това продължавам да следя плътно какви ги върши Jean-Claude Ellena. Тествах двата му нови парфюма за Laboratorio Olfattivo - Baliflora и Tuberosis. Не мога да реша кой от двата харесвам повече. Май ги искам и двата Simple Smile Baliflora е най-свежото и леко изпълнение на парфюм с "тежки" бели цветя, който съм срещала, и има много вкусна мандарина. А Tuberosis е най-изчистеното ухание на тубероза, което може да съществува - няма мазни подтонове, няма кокос или сметана, изобщо гурме уклон, няма зелени или спайси нотки. Мисля, че само Елена е способен на толкова изящен минимализъм.

Общи условия

Активация на акаунт