Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 459
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Изрично питах за вариант без упойка и казаха, че може с локална, но впоследствие разбрах, че на никой не са правили по този начин и не ми се видя разумно щом не го практикуват, тъй като за тях няма да е нещо отработено.

# 496
  • София
Две в едно - Скъпа не се компактизира и си остана на клетки и на 6-ти ден взе да дегенерира и го унищожиха, но аз си знам, че не стават на бластоцисти. Нищо така било писано, сега пак стартирах, но този път работят и 2-та яйчника, че единият ми все спи сега е решил да се събуди. Даже не разбрах колко антрални имам на 2-ри ден имало по един голям и някакви малки в яйчник и си поисках да пия фемара та в четвъртък съм на преглед да видя какво има в наличност.

mir_ ти в коя болница си, защото упойката е въпрос на личен избор има жени на които хич не им влияе добре.

# 497
pepita5,  от страх Simple Smile

Момичета, цяла сутрин чакам обаждане от болницата и вече убедена, че нещата са зле ми се обадиха с добри новини - ембрионче е идеално на 7 клетки. Супер! Обаче док препоръчал да се направи генетично изследване. Open Mouth Това ме шокира, защото до момента не сме обсъждали дали има нужда от него и реално нямам никаква представа какво точно изследва - генетични грешки на конкретното ембрионче или генетични аномалии, които са наследствени. Имам два дни да реша искам или не.
Моля ви дайте ми съвет.

# 498
Две в едно - Благодаря Simple Smile
Pepita - Тези три пункции на естествен цикъл ги правя в Афродита
RuzhaY - Предполагам искат да го изследват за хромозомни аномалии - PGS, не знам каква е твоята ситуация, но аз отначало изследвах моите ембриони. Четох много по въпроса и моето мнение е, че PGS е хубаво за хора, които имат повече ембриони, за да могат да изберат еуплоиден, но при мен няма много и трябва да дам шанс на всеки наличен.

# 499
  • Пловдив
Благодаря за отговорите  , ще видя как ще процедира доктора . Тъй като смених клиниката , за мен ще е чисто ново начинание това , докато си чакам ДЯ в Надежда м. януари.
На мен са ми правили 1 пункция до сега и беше с пълна упойка- чуствах си се чудесно Simple Smile Само резултата да беше хубав - всичко щеше да е 6  ама не:(
Vel333 - какво стана с ЧХГ- то ?
Дано всичко е наред !!!

# 500
Ружа,

Напълно съгласна с това, което Мир ти е отговорила.

ПИД е за жени, които правят много ембриони. Тук има доста от нас, които са загубили много месеци и не един и два ембриона, чакайки ги до 5ти ден.

Дали да правиш ПИД или не е нещо, което трябва да обсъдиш с лекаря си внимателно, колкото и някои от нас тук да имат добре информирани мнения по въпроса.

Ето едно видео как точно се прави ПИД: https://youtu.be/W4tqLo2iLFU
Виждаш защо някои Е даже да са стигнали до 5ти ден не преживяват ПИД. Малко да е по-неопитен ембриологът и ще вземе повече клетки отколкото е нужно или на грешното място и до там.

Също, виж тази картинка:

Тя показва ембрион с мозайка и 3 различни отговора. А и като ти кажат “мозайка”, има възможност за самокорекция, така че пак нищо не значи.

За мен, ако имаш 5-6 Е си струва това упражнение.
Ако имаш 1-2, събрани с много зор, по-добре връщане на 3ти ден, както правят в Турция, поне да им дадеш някакъв шанс....

pepita5,  от страх Simple Smile

Момичета, цяла сутрин чакам обаждане от болницата и вече убедена, че нещата са зле ми се обадиха с добри новини - ембрионче е идеално на 7 клетки. Супер! Обаче док препоръчал да се направи генетично изследване. Open Mouth Това ме шокира, защото до момента не сме обсъждали дали има нужда от него и реално нямам никаква представа какво точно изследва - генетични грешки на конкретното ембрионче или генетични аномалии, които са наследствени. Имам два дни да реша искам или не.
Моля ви дайте ми съвет.

# 501
  • и тук и там :)
casablanka ЧХГто вчера 48 часа след първия тест беше 1638 Simple Smile
Няма да правя повече кръвен тест на 7ми съм на преглед.
На мен до сега всички пункции са ми били с пълна упойка, така и не се престраших без.

Optimist73 това преди време пак го беше публикувала и ми беше много полезно тогава, с още други четива да взема решение и аз да приключа с ПИД. Ей така си унищожих 7 ембриона Sad

# 502
Optimist73, Благодаря, видеото беше доста полезно. Определено на въпросите ми може да отговори само док. Worried
За тази пункция бях с малки дози Фостимон за качество на Я (така каза док), предполагам че иска да се увери в ефекта на инжекциите и ако е положителен да продължим с него.

# 503
5 ембриона заминаха в кофата с този ПИД. Тогава вадех по 2 на пункция без грам стимулация. Сега като реших да не правя ПИД не мога и да извадя нищо. Confused Много ме е яд.
Vel, страхотно ЧХГ. Хайде да е близнашко и най-вече до финал. HugHeart Eyes

# 504
  • София
Vel страхотна новина, стискам палци да ти върви до края по мед и масло Hug

# 505
Оптимистчето, както обикновено ни носи много полезна информация! Благодаря, мила!

Вал333, прекрасни трепети изживяваш, все така и занапред! Успех и на трите мъничета! Hug

# 506
Ако на някой му се задълбава или пък има нужда от малко надежда има едно клинично проучване, при което са оставили 6 дневни ембриони с хромозомни аномалии да се развиват до 12-ти ден в изкуствена среда и част от тях са се самокоригирали.

Съгласна съм с оптимист, ако имах по 5-6 на стимулация бих тествала, а аз смело тествах с по един ембрион на стимулация.
https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(05)02941-9/pdf?fbcl … nQlFLKr6knlE9_8mg

# 507
  • На остров
Моите трансфери винаги са били на втори ден и за мен това е ок.

Пожелавам много успех на всички !

# 508
Vel страхотна новина честито и безпроблемно до финала

# 509
Момичета, решихме да сменим клиниката,но заповедта ни вече беше издадена.
Знаете ли как става смяната на заповедта,заради клиника и колко време отнема?

Общи условия

Активация на акаунт