Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 467
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, решихме да сменим клиниката,но заповедта ни вече беше издадена.
Знаете ли как става смяната на заповедта,заради клиника и колко време отнема?
Отиваш със заповедта в новата клиника, те издават документ, оттам носиш всичко във Фонда и за 2-3 седмици издават новата заповед.

# 511
Ако на някой му се задълбава или пък има нужда от малко надежда има едно клинично проучване, при което са оставили 6 дневни ембриони с хромозомни аномалии да се развиват до 12-ти ден в изкуствена среда и част от тях са се самокоригирали.

Съгласна съм с оптимист, ако имах по 5-6 на стимулация бих тествала, а аз смело тествах с по един ембрион на стимулация.
https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(05)02941-9/pdf?fbcl … nQlFLKr6knlE9_8mg

И при нас на ПИД общо 7 ембриона, от две пункции - 5 анеуплодни и 2 с ненамерено ДНК... Като чета това, че могат да се самокоригират, ако се оставят, лошо ми става...

Макар да спряхме с ПИД, на следваща трета пункция, за да стигнем до трансфер -2 бр, неуспешни...

# 512
Аз никога не съм правила пид

# 513
  • и тук и там :)
редакция ПОДАРЕНО 👍
Мацки, имам почти пълна опаковка FH Pro for woman - хранителна добавка. Персенска ми я беше препоръчала когато стартирах инвитро опити. В началото я пих, но не много редовно, изпила съм 4 опаковки, но не мога да кажа как ми се отрази.
Искам да я подаря на някой от тази група, ще я изпратя по Speedy за моя сметка. Който я иска да ми пише лично съобщение 👍😊🥰

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 19:32 от vel333

# 514
  • На остров
Вал добре че не ти писах аз Wink

Този ПИД се появи на мода последните години, а при нас се практикува само по показания не по желание на клиента.

# 515
  • София
Здравейте момичета, имам едно питане от 2-ри до 6-ти ден ми изписаха да пия фемара, от 7-ми до 11-ти ден да пия естрофем. За първи път преди пункция ще пия Естрофем, знаете ли какво точно му е действието и какво се очаква да направи, както и от него изтънява ли лигавицата, понижава ли Е2 или го повишава.

# 516
pepita5, Естрофем го предписват за нарастване на лигавицата

# 517
  • София
Естрофем помага да се вдигне е2, фемара и клостил го смъкват. И за лигавицата помага, и за доузряване на ф. Четох няколко статии за различни комбинации на прилагане на естрофем с фемара или клостил. Стаменов ги прави. При мен беше ок. Не мисля, че трябва да се притесняваш. Успех!

# 518
  • София
Този път нещо бавно нарастват Ф, на 7-ми ден в ляво 1Ф 6мм, а в дясно 1Ф 5мм тези се бяха откроили може да имаше и по малки- не им обърнаха внимание, но този мес имах дълъг цикъл до вчера 6-ти ден иначе ми е по 3 дни.
Да не би заради цикъла да не са нараснали???

Много Ви, благодаря момичета, че ми обяснихте за какво е Естрофема Gift Heart

# 519
  • София
По-скоро от ц са се забавили и от фемара също. Естрофем може да ги побутне. Чувала съм, че Цветков пък удължава фемара в подобни случаи, до 8 дни примерно вместо 5 и добавя естрофем. Дано стане!

# 520
Дано имаш повече късмет от мен с Естрофема. 2 пъти ми е изписван преди пункция за по 6-7 дни и на двете пункции на извадихме нищо. На последната естрадиолът ми беше 388 и пак не извадихме. Аз мисля вече да го отказвам. Наскоро докторът пак спомена за него, аз му казах, че 2 пъти нямам успех с естрофем и той каза: "Добре, няма да го пиеш."
Наскоро Бамба поясни защо го изписва д-р Стаменов.

Скрит текст:
Joy Fanny.s много точно си го казала.
Не знам аз все така недоумявам Bobby защо Стаменов ти изписва този естрофем преди пункция, питала ли си го каква му е идеята?
аз съм го питала.
според него подпомага растежа на фоликулите.
почти година спорихме за тоя естрофем. все ми го предлагаше , аз все го отказвах.
при мен с естрофем нищо не расте освен лигавица.

# 521
Момичета преди три дни бях на преглед при александров
Прво по време на разговора като разбра че съм на 42 ме посаветва за донорска отидохме да ме прегледа плвата реакция беше ахххх
Срцето ми спря и тогава каза забрави донорска яичниците са горови за старт и с многу антрални за први път виждам на 42 такова нещо
Следващия мц стартираме

# 522
Момичета, доживях да стигна до първия си трансфер, едно ранно бластоцистче Simple Smile
Видях, че си проверявате нивото на прогестерон, на мен не са ми пускали никакви кръвни изследвания, предполагам сега вече е късно?

# 523
Момичета преди три дни бях на преглед при александров
Прво по време на разговора като разбра че съм на 42 ме посаветва за донорска отидохме да ме прегледа плвата реакция беше ахххх
Срцето ми спря и тогава каза забрави донорска яичниците са горови за старт и с многу антрални за први път виждам на 42 такова нещо
Следващия мц стартираме

Здравейте! Правили ли сте си АМХ? Любопитно ми е, тъй като и аз съм на 42🙂

# 524
Да 1.30
Но това е индивидуално при теб как се антралните

Общи условия

Активация на акаунт