На море в Гърция 2020 - II

• 59 852
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Не виждам никъде официална информация, че чужденците с цел туризъм ще бъдат карантинирани при влизането, така че да ме прощава онова недоразумение, дет са го наименовали министър на туризма!
Всички влизащи подлежат на карантина, а на много чужденци е забранено да влизат.

# 91
На министърката на чадърите ще й се наложи да се съобразява с решението на ЕК, относно карантината. Дано утре вземат трезво решение и да става ясно.
https://novini.bg/sviat/eu/598072

Всъщност репортажа, който гледах и от който са думите на Ангелкова за карантината и призива за това да ходим по нашето Черноморие и от който репортаж тръгнаха вчера заглавията, точно това каза и тя. Че докато няма решение на ЕС, се запазва карантината. Не че тя е цвете за мирисане, но и медиите излишно драматизираха това изказване. Ето чуйте тук от 2:05
https://www.vbox7.com/play:8f7d014d24

# 92
  • София
Дайте да оставим тия споразумения и други подобни настрана - кажете ми вие лично бихте ли поели риск да тръгнете, още повече с деца? Независимо дали Гърция или другаде. Никога не съм харесвала ранни записвания, поради редица причини, ето и още една и то много сериозна. Та тука по форумите всички са много смели и още утре тръгват, ама реално?
Да.

# 93
  • София
Единственото нещо, което ще ме спре да пътувам, е 14-дневната карантина след завръщането. За мен самата тя няма да е особен проблем, но ще бъде за мъжът ми. Работата му не позволява да остане затворен вкъщи 2 седмици.
Махнат ли карантината - ще пътуваме, да.

# 94
Карантината няма да падне скоро, защото това обезсмисля всички други ограничителни мерки у нас. Видя се механизма на разпространението на заразата - идват заразени, заразяват контактните, разболелите се търсят медицинска помощ и заразяват медиците, медиците заразяват болни от други болести, потърсили медицинска помощ и така нататък. Но дори да падне карантината и у нас и в Гърция и тръгнете натам, ако тук дойдат мамалигарите и избухнат огнища на зараза у нас, карантината ще се вдигне отново. Имайте това предвид, а иначе Ви пожелавам приятна гръцка почевка. Аз ще се въздържа тази година.

# 95
  • София
Дали заразата ще "дойде" от българи почиващи в Гърция или чуждестранни туристи дошли на почивка в България аз не виждам разлика ? Има логика ако ще е карантиина да е за всички - чужденци, нашенци - всичко. Но мерките на правителството са нелогични по принцип, за да търсим такава сега.

# 96
Дали заразата ще "дойде" от българи почиващи в Гърция или чуждестранни туристи дошли на почивка в България аз не виждам разлика ? Има логика ако ще е карантиина да е за всички - чужденци, нашенци - всичко. Но мерките на правителството са нелогични по принцип, за да търсим такава сега.
Точно така. Карантината в момента е за всички влизащи у нас, без значение от националността, като има и допълнителни забрани за влизане. Падне ли, пада за всички, вдигне ли се - пак за всички. Независимо, че да речем не българите, които се връщат от Гърция носат зараза, а са я внесли румънците. Кое е неясното?

# 97
  • София
Неясни са изказванията на министърката на туризма, която твърди, че карантина за влизащите туристи в БГ няма да има, а ще декларират, че са здрави. Същото не се предвижда за влизащите българи в страната, за тях задължителна карантина от 14 дни.

# 98
Ами тя министърката или е слънчасала, или журналистите преиначават нейните изказвания. Няма как да се случи това, защото ще е чиста дискриминация, която може да предизвика съдебни дела. А и карантината не е в нейния ресор, а в този на министъра на здравеопазването.

# 99
  • София
Аз я чух с ушите си, така че...

# 100
Аз я чух с ушите си, така че...
Не желая да влизам в спорове, но... министърката като е казала, че ще има карантира за наши туристи, които се връщат от Гърция и Турция (1), каза ли, че няма да има карантина за чужди туристи, които пристигат у нас (2)?
Защото във всички медии се тиражира (1), без да се споменава (2).

# 101
Не желая да влизам в спорове, но... министърката като е казала, че ще има карантира за наши туристи, които се връщат от Гърция и Турция (1), каза ли, че няма да има карантина за чужди туристи, които пристигат у нас (2)?

Това не е точно така. Ангелкова заяви, че се обсъжда декларация, която чуждите туристи ще попълват. В нея ще декларират, че са здрави и не са носители на коронавирус. Има го като инфо в много сайтове, а и в репортажа, който публикувах по-горе.

# 102
  • Силистра
За чуждите туристи идващии у нас на почивка няма и не бива да има карантина. От една страна те идват само за кратко време, за почивката си за седмица например, след което си заминават. От друга страна въвеждането на такава карантина ще ги отблъсне от нашия туристически пазар, а ние всички искаме да се развива чуждия туризъм у нас, това искат всички и фирмите и гражданите. Така че, за чужденците не се предвиждат карантини.
А за българите си трябва да има карантина, защото са били на почивка в рискови държави, като Гърция и Турция например където върлува заразата, и като се прибират българите остават тук, ако са заразени ще предават болестта. След като са имали неблагоразумието да почиват в чужбина вместо да изберат бългрското да си носят последствията.

# 103
Ха-ха, провокатор! Joy

# 104
  • софия
Хахяхахохаха, "имали неблагоразумието да почиват в чужбина вместо да изберат бългрското да си носят последствията."
Мисля, че ако избера "бългрското" последствията за физическото и психичното ми здраве ще бъдат по-сериозни в сравнение с карантината.

Общи условия

Активация на акаунт