На море в Гърция 2020 - II

• 59 852
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Бг Холидей може да е Ангелкова под прикритие 😂

Ей, и редакторът не ще да напише името на тази, три пъти редактирам от телефона 😂

# 76
Предполагам, че на много от почиващите няма да им хареса, но така Ангелкова ще им даде възможност да се завърнат към морето на родното черноморие.

Всъщност не става въпрос за възможност, никой не ни е орязал през годините възможността да ходим по бг морето.Става въпрос за избор - изборът на клиента. Клиентът, когато е видял какво е на нашето л@йноморие, както някой много хубаво горе го определи, няма как да го върнат. Затова и изборът тук не е гръцко или българско море, а гръцко море или без море изобщо.

И точно това, че много от почиващите знаят предварително, че няма да им хареса, не биха рискували да провалят отпуската си, за да си късат нервите с нашенските търгаши. Съжалявам, но ценя парите, които съм изкарала, и отпуската, която ми се полага Simple Smile

# 77
А не е ли по-добре държавата да се погрижи да намали и ограничи рисковете за населението, като дори удължи карантината за влизащите на 28 дни? Предполагам, че на много от почиващите няма да им хареса, но така Ангелкова ще им даде възможност да се завърнат към морето на родното черноморие. На някои може би няма да им хареса почивката, но все ще има много хора на които ще им допадне, и така догодина пак ще отидат на почивка на нашето си море.Хем ще развиват нашия вътрешен туризъм, хем няма да пилеят конвертируема валута в странство. Един вид ситуацията е уин-уин, няма негативни страни.

А каква е логиката да ти наложат карантина при влизане в БГ от Гърция ( например), в случай че избереш да почиваш там, а да не ти налагат, ако се завърнеш от Сл.Бряг, където си имал конктакт и си в близост с Англичани и други туристи, които не са минали през карантинен период на влизане в БГ?

# 78
А каква е логиката да ти наложат карантина при влизане в БГ от Гърция ( например), в случай че избереш да почиваш там, а да не ти налагат, ако се завърнеш от Сл.Бряг, където си имал конктакт и си в близост с Англичани и други туристи, които не са минали през карантинен период на влизане в БГ?
Логиката е, че англичани на слънчака няма да има.

# 79
  • София
Laughing
Дори да не отида на гръцкото море, няма да си причиня българското.
Ако оставя настрани смехотворната идея за чужденци, влизащи в България без карантина, но българи, влизащи в България с карантина.

# 80
  • ВАРНА
Аз продължавам да не знам какво да правя с предплатената почивка с изхранване в края на юни. От агенцията ме отрязаха - чакаме решенията от 13 май. Но аз карантина 14 дни след почивката не мога да си позволя... не разбрах какви срокове имам, за да отложа във времето. Изобщо, пълна каша.

На всички резервирали за април - май и юни до 18 юни мисля...
 - след 13 май тур.агенции предлагат ваучер за ползване на почивка след 16 септември тази година или за същия период за 2021г. по избор.

# 81
Добре че Беломорието навремето не е влязло в българска територия... Спасило се е от предприемаческия размах на Ганя Simple Smile

# 82
  • софия
Повече от това няма какво да бъде написано. Само да не прецакат и планинския туризъм, но нищо не би ме учудило - Банско.

# 83
А не е ли по-добре държавата да се погрижи да намали и ограничи рисковете за населението, като дори удължи карантината за влизащите на 28 дни? Предполагам, че на много от почиващите няма да им хареса, но така Ангелкова ще им даде възможност да се завърнат към морето на родното черноморие. На някои може би няма да им хареса почивката, но все ще има много хора на които ще им допадне, и така догодина пак ще отидат на почивка на нашето си море.Хем ще развиват нашия вътрешен туризъм, хем няма да пилеят конвертируема валута в странство. Един вид ситуацията е уин-уин, няма негативни страни.

Самият факт, че се налага да се обсъждат мерки, които да “принудят” хората да изберат българското море пред гръцкото, е достатъчно показателен. Явно с нищо друго не може да привлече клиантела, освен с липса на карантина. Жалка работа.

Да вземат да фалират големите хотели, да ги съборят, да озеленят и ще се върна в Созопол, Приморско, Несебър, Свети Влас. Ама няма да стане, уви.

Молец, благодаря, точно такава насока ми трябваше Simple Smile ще се разтърся из старите теми.

# 84
един приятел по телефона говорим и цитирам го "Вчера се върнах от нашето море. Доста местни точат секирите за всички, които са обикаляли Гърция и Турция, а сега щели да им кацнат."
 Такъв ни е материалът. Това е положението.

# 85
На министърката на чадърите ще й се наложи да се съобразява с решението на ЕК, относно карантината. Дано утре вземат трезво решение и да става ясно.
https://novini.bg/sviat/eu/598072

# 86
  • София
Аз дори и с карантина смятам да вървя в Гърция, да. Имам някои притеснения заради съпружието, но ние също почиваме изолирано така или иначе. На шефа не му хареса много, ама ще се спогодим вярвам Simple Smile

И не съм съгласна ние да сме задължени да се карантинираме след посещение в Гърция/Турция, а пристигащите за алкохолноумопомрачаващоповръщащ туризъм разни англичани, скандинавци да ми влизат с декларацийка само. И то за да вържат гащите на наште мутрофараони от морето, че ще си поемат престоя под карантина, ако случайно развият болестта, СЛЕД като вече са дошли тука, наповръщали са половината Слънчак, опикали са (с извинение) другата му половина, контактували ли са бог знае с колко хора и се окаже че са си дошли с вируса!

https://trud.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86 … 1%81%D1%82%D0%B8/

Не виждам никъде официална информация, че чужденците с цел туризъм ще бъдат карантинирани при влизането, така че да ме прощава онова недоразумение, дет са го наименовали министър на туризма!

# 87
Испания за сега държи на карантината от 2 седмици на влизащите в страната. В немската преса чета, че тази година май няма да има почивки за Испания. А немците за там и Италия са най-много насочени за морска почивка. Нищо чудно да сменят посоката към Гърция, ако няма карантина. Не ми се мисли, какво нашествие ще стане в Гърция Cry

# 88
За Парга ми е питането - споделете красиви, каменисти, изолирани плажове с интересен подводен живот. Гледах, че има някакви подводни пещери, явно там ще посетим поредната пещера на Афродита, която е достъпна с плуване. Мисля един ден да направим круиз до Паксос и Антипаксос, според цените, де - искам да сме само ние в лодката и капитана, но ако ме сюрпризират с цена от 200 евро за деня, ще ми дойде нагорно.
По тази тема ще пиша, другата - кой къде ще пътува и как ще се карантинира, не ми е интересна, главно поради високия процент неизвестност.

Крайбрежието е с пресечен терен, пясъчните плажове са по-скоро рядкост и има много такива заливи, за каквито питаш.
Съфорумката вече ти е отговорила за Скала, Алонаки и другите в района на Амудия.

Ето и на север:
веднага след Парга - Валтос, под с. Антуса, има няколко разкошни пясъчно-каменисти залива за отшелници и шнорхелисти. Агиос Состис (по едноименния параклис), Спартила и други безименни.
https://goo.gl/maps/CsV7wicdNvfWNnpY9
https://goo.gl/maps/bV2xjr9dz9VJMbLK9

Пътят дотам обаче не е чак толкова разкошен. Дори където има асфалт, е безобразно тясно и разминаване на две коли е практически невъзможно.

Малък уединен плаж между Каравостаси и Арила.
https://goo.gl/maps/yRvqUaj21BKe3x2Y7

И от Пердика до Сивота е изключително накъдрено крайбрежието, реално всеки залив, който не е превзет от хотел или бийч-бар с чадъри, може да се окаже твоят.

На самата Сивота може да се наеме лодка от централното пристанище или кану от Бела Врака и да се обиколят островите, които дават още сума ти възможности.

Относно Паксос/Антипаксос, съмнявам се само за 200 евро да стане с капитан (около тази цифра е дневната цена за малките лодки, която управляваш сам, но с тях не може да се стигне толкова далеч от крайбрежието), но пък защо да не опитате - този сезон във всяко отношение ще бъде различен от обичайното.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 13:26 от Параход

# 89
Нека имаме търпение! Има още много време до 01.07.Виждате ,че всяка наредба е предпоследна.Няма смисъл да се ядосваме за неща, които  биха могли да се случат ,но ,,не е сигурно‘‘..Аз въпреки всичко мисля,че 14-дневната карантина с Гърция ще бъде премахната към края  на юни,в резултат на двустранно споразумение(и пак с уговорката,че няма някакво рязко покачване на броя заболели).
Ако обаче  Гърция уточни ,че признава само   72-часови ПСР тестове за туристите(особено за влизащите със сухопътен транспорт),а не някаква декларация и/или бележка от личен лекар ,примерно,или бърз тест,и/или бърз визуален преглед на границата ,то тогава тя не е склонна да пуска туристи на всяка цена тази година и е по-скоро склонна да жертва туризма си и да разчита само на местните(което е доста рисково,предвид обстоятелствата).Ще трябва да изчакаме и тях ,за да видим дали ще има някакво уточнение за това по какъв начин ще се удостоверява здравето на влизащите в Гърция на такива като нас,влизащи с коли. Факт е ,че ако остане изискването за 72-часов ПСР тест(и цената му остане непроменена),туристите ще бъдат в пъти по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт