На море в Гърция 2020 - II

• 59 829
  • 775
  •   1
Отговори
# 60
Явно наистина всичко ще е предпоследно до деня на пътуването. На горния въпрос - нямам деца все още и бих пътувала. За мен вариантът Гърция, както ние си го правим - малко хотелче/апартамент/вила/airbnb и малки плажове без beach bar-ове, барове като цяло и дискотеки, е най-сигурната опция за летуване тази година. Не бих пътувала, ако се налага след това да правя 14-дневна карантина или пък тест преди пътуването.  Но и не бих почивала на нашето Черноморие. Ако трябва да караме отпуска в България, по-скоро ще е нещо тип Хисар, Велинград.

# 61
  • София
С карантина и ние не бихме пътували, но ако отпадне, ще пътуваме. Дано да сключат споразумение.

# 62
  • някъде ... тук ...
И ние - като milenaka, тръгваме ако няма карантина. Вярно, че децата са големи вече, но си идват с нас по почивки.
На Черно море едва ли ще идем. По-скоро, ако наистина остане карантината, тази година ще наблегнем на планините и красотите на природата на България с кемпера и палатката. Онзи ден бяхме по Беласица и Рожен.

# 63
За мен има разлика дали е Гърция или другаде, както и как ще се пътува. Има страни, в които не бих завела детето си и без Ковид.
Избираме малки и изолирани места за настаняване в Гърция, плажове - бол, избираме такива, без много народ. Пътуваме обикновено с личен транспорт. Не ни пречи да се самоизхранваме, ако се наложи.
Всичките ни здравословни дертове изчезват на мига, в който стъпим в Гърция. Винаги имаме застраховки и ЕЗОК.
При последното ми ходене до южното Черноморие се възстановявах от дрисък приблизително толкова време, колкото би траяла карантината ми след Гърция.
Ако има място, на което ми е било възможно да постигна сравнителна изолация и пълен дзен по време на почивка, то това е Гърция.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 10:32 от молец

# 64
Дайте да оставим тия споразумения и други подобни настрана - кажете ми вие лично бихте ли поели риск да тръгнете, още повече с деца? Независимо дали Гърция или другаде. Никога не съм харесвала ранни записвания, поради редица причини, ето и още една и то много сериозна. Та тука по форумите всички са много смели и още утре тръгват, ама реално?

Ако няма карантина, след връщане със сигурност. Не разбирам, за какъв риск се говори? Да не би при посещение на Сл. Бряг, Несебър или друг курорт по БГ Черноморие не поемаш риск? Или при посещение на хипермаркет в БГ, от където минават хиляди хора на ден, включително такива завърнали се от рискови държави? Риск има при всеки случай, зависи кой какво мислене има. Лично за нас, риска там да се заразим е еднакъв или дори по-нисък с този в БГ - избираме малко семейно хотелче за настаняване, ходим по плажове по които има макс -10-25 човека в пикова част на деня, храним се в малки семейни таверни, на открито....

# 65
Заминавам и още как. Дори карантината не ме тревожи, ще се подготвя. Ще работим от къщи, предварително ще напълня фризера и хладилника и ще помоля някой да ни пазарува 2-3 пъти в седмицата, ако се налага.

Туристическа застраховка искам да си направя. Аз отдавна съм установила, че застрахователния бизнес се "храни" от паники като мене, каквато застраховка съществува, правя я. Винаги тръгваме с автоасистънс за максимална сума, допълнително правим здравна, на документи, отмяна на пътуване и прочее малко вероятни да се реализират рискове, но ми е спокойно. Сега застрахователните компании се позовават на ИП и казват, че рискове, които са произтекли от Covid-19, не се покриват. ЕЗОК ще имам, то е ясно, но не ми е достатъчно.

Иначе съм буукнала окончателно Евия, Парга (в едно село на 20 км навътре в сушата, планинско, защото вилите в Парга бяха брутални като цена) и Пелион, надявам се юли, август и септември по 10 дни да сме там. Ще видим, имам free cancellation.

Настрана досадната административна част за вируси и резервации, исках да питам за приятните аспекти на планирането на почивка. За Евия съм подготвена със списък плажове, които да посетим, както и за Пелион. За Парга ми е питането - споделете красиви, каменисти, изолирани плажове с интересен подводен живот. Гледах, че има някакви подводни пещери, явно там ще посетим поредната пещера на Афродита, която е достъпна с плуване. Мисля един ден да направим круиз до Паксос и Антипаксос, според цените, де - искам да сме само ние в лодката и капитана, но ако ме сюрпризират с цена от 200 евро за деня, ще ми дойде нагорно. Един ден може би ще се разходим до Лефкада.

Та от ходилите там, ако се сещате за красиви, изолирани, каменисти плажове или пък пясъчни такива, които имат скали по краищата си, драснете ми няколко реда.

# 66
  • Варна
В Гърция има много изолирани местеца за почивка, например Пелион, но това едва ли намалява риска особено. Вярно, че рискът да лепнеш нещо е по-малък, но от друга страна  ако се поболеете си е малко проблемно например да издрапате обратно през планината. Така че е спорен въпроса дали да почивате на забутано и спокойно място, или на по-оживено такова, но с болница наблизо.
Ангелкова препоръчва да почиваме на българското черноморие, за да не се налага да се минава през изследвания и през 14 дни карантина при завръщането обратно. Това е голямо предимство за българското черноморие, 14 дни карантина, макар и малко проформа, хич не са малко. Може да направят нещо по-компромисно като решение, например ако сте на работа и сте били на почивка извън България, да въведат бележки от работодателя, с които той да Ви освобождава от карантина за да работите, както работодателите освобождавата хората през КПП-тата. Идеи много, но може и да запазят протекционистичната политика, за да може да се стимулира народа да почива у нас.

# 67
  • Там където
Натискат да се почива у нас за да си пълнят гушите, не се притесняват дали сме здрави или болни Simple Smile Може би много хора ще останат да почиват в БГ по редица причини. Но много ще излязат независимо от условията преди и след почивката - аз съм един от тях. Ако трябва да стоя на БГ море то по-добре без море тази година. Дано отворят всички КПП-та с Гърция, защото тази година през Кулата много ще се удлжи нашето пътуване Sad

# 68
  • Силистра
А не е ли по-добре държавата да се погрижи да намали и ограничи рисковете за населението, като дори удължи карантината за влизащите на 28 дни? Предполагам, че на много от почиващите няма да им хареса, но така Ангелкова ще им даде възможност да се завърнат към морето на родното черноморие. На някои може би няма да им хареса почивката, но все ще има много хора на които ще им допадне, и така догодина пак ще отидат на почивка на нашето си море.Хем ще развиват нашия вътрешен туризъм, хем няма да пилеят конвертируема валута в странство. Един вид ситуацията е уин-уин, няма негативни страни.

# 69
Заминавам и още как. Дори карантината не ме тревожи, ще се подготвя. Ще работим от къщи, предварително ще напълня фризера и хладилника и ще помоля някой да ни пазарува 2-3 пъти в седмицата, ако се налага.

Туристическа застраховка искам да си направя. Аз отдавна съм установила, че застрахователния бизнес се "храни" от паники като мене, каквато застраховка съществува, правя я. Винаги тръгваме с автоасистънс за максимална сума, допълнително правим здравна, на документи, отмяна на пътуване и прочее малко вероятни да се реализират рискове, но ми е спокойно. Сега застрахователните компании се позовават на ИП и казват, че рискове, които са произтекли от Covid-19, не се покриват. ЕЗОК ще имам, то е ясно, но не ми е достатъчно.

Иначе съм буукнала окончателно Евия, Парга (в едно село на 20 км навътре в сушата, планинско, защото вилите в Парга бяха брутални като цена) и Пелион, надявам се юли, август и септември по 10 дни да сме там. Ще видим, имам free cancellation.

Настрана досадната административна част за вируси и резервации, исках да питам за приятните аспекти на планирането на почивка. За Евия съм подготвена със списък плажове, които да посетим, както и за Пелион. За Парга ми е питането - споделете красиви, каменисти, изолирани плажове с интересен подводен живот. Гледах, че има някакви подводни пещери, явно там ще посетим поредната пещера на Афродита, която е достъпна с плуване. Мисля един ден да направим круиз до Паксос и Антипаксос, според цените, де - искам да сме само ние в лодката и капитана, но ако ме сюрпризират с цена от 200 евро за деня, ще ми дойде нагорно. Един ден може би ще се разходим до Лефкада.

Та от ходилите там, ако се сещате за красиви, изолирани, каменисти плажове или пък пясъчни такива, които имат скали по краищата си, драснете ми няколко реда.
Между Парга и Луца има такива, коментирани и в по-стари теми.
Това са Алонаки и Скала - - >
Скрит текст:

[/img]
Пълнят си се с хора обаче, особено в почивните дни, желателно е да се посещават рано сутрин, през седмицата.
Покрай тях има каменни мини плажчета, които не са толкова атрактивни за масата. Има доста таралежи, аква обувки си трябват там.
Скрит текст:

# 70
  • Пловдив
BG Holiday, само дето държавата не я интересува населението, а приходите. Теб явно също.

# 71
  • София
Тази година щяхме да почиваме в Турция, платихме си резервацията 100% на хотела още февруари за края на юни, уж невъзращаема, но предвид ситуацията, хотела ми върна цялата сума по картата, а хората букнали през нашите агенции не могат да си вземат парите...
Супер щастливо си ги сложих на депозит и чакам да падне карантината за връщането в България и газ към Ситония. Не сме били там, мисля да наемем самостоятелна вила и на децата ще им хареса.
За момента съм се ориентирала към района на Агиос Николаос, четох, че най-близкия плаж Трани Амудиа е на 2,3 км и е от хубавите плажове.
Предполагам, че от Агиос Николаос ще може да достъпваме плажове и от двете страни на ръкава или е по-планински района, с много завои и трудно се пътува?
Агиос Николаос е между Никити и Ормос Панагиас. Не е планинско, а хълмисто селце- няма стръмни завои и денивелация. Самото селце е приятно- с много романтично площадче,пълно със заведения. Най- близкият плаж наистина е Трани Амудиа и той има син флаг. Ивицата е огромна, а в северния й край има останки от някаква крепост. До него се стига или през лозята по черен път,или през Ормос. Тоя плаж е до селцето Ормос Панагиас. Оттам тръгва всеки ден круизен кораб до Атон и около о. Амулиани. Заслужава си,защото спира и на друг по-малък остров- Магарешкия, на който плажа е невероятен.

# 72
  • софия
Тази "мярка", с която се опитват да ме принудят да отида до л@йноморието, е нещото, което окончателно и безвъзвратно ме отвращава и със сигурост няма как да ме привлекат за каузата "да спасим бг морето"🤢 Ако наистина искат да привлекат отблъснатите бг туристи, които години наред сме гонени от т.нар. море, не това е начинът.

# 73
  • София
А не е ли по-добре държавата да се погрижи да намали и ограничи рисковете за населението, като дори удължи карантината за влизащите на 28 дни? Предполагам, че на много от почиващите няма да им хареса, но така Ангелкова ще им даде възможност да се завърнат към морето на родното черноморие. На някои може би няма да им хареса почивката, но все ще има много хора на които ще им допадне, и така догодина пак ще отидат на почивка на нашето си море.Хем ще развиват нашия вътрешен туризъм, хем няма да пилеят конвертируема валута в странство. Един вид ситуацията е уин-уин, няма негативни страни.

На Бг море не бих стъпила. Дигнат ли карантини и тестове заминаваме за Гърция 100%.

# 74
И ние не бихме отишли на Черно море.  Надявам се до септември все пак да отидем до Гърция.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 14:57 от elenky

Общи условия

Активация на акаунт