На море в Гърция 2020 - II

• 59 418
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Някъде обаче четох, че самите гърци ще поемат разноските на туристите, ако не дай боже се случи. Може и в темата тук да е било.
Подобна информация съм виждала да циркулира из електронните медии, но за Кипър, не за Гърция.
Европейската здравна карта не покрива ли лечение на Covid - 19?
Добър въпрос.

# 526
Без да съм съвсем сигурна - в системата за сигурно електронно връчване от миналата седмица може би излизат и невръчените. Достъпът е с КЕП или ПИК. https://edelivery.egov.bg/ 
Не мога да се ориентирам по новината за вече връчени ли е или и за невръчени, на мен нищо не ми излезе, но и колата е на името на ММ.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/veche-mozhem-da-proverim-o … bi-na-kat-2228513
От този линк аз не мога да се регистрирам, за да направя проверка.

# 527
Пролетно цвете, аз не съм правила регистрация. Директо влизам през "Вход" с КЕП.

# 528
  • София

Със сигурност ще чета внимателно, но дамата ми препрати официално отговор на запитване от нейна страна по мейл към Булстрад и Армеец, както и бланкова полица на Евроинс, в която с жълтичко е ограден текстът, че покрива риск Ковид.

Може ли да качиш снимка, ако няма лични данни ? И моят застрахователен посредник ми каза, преди 3 дни, че още никой не покрива covid-19.
За фишовете - шефът ми си проверява не връчените на гише: Контрол и незнамсикаквоси в КАТ (барачките след каналите, не тази, където се сменят талоните, а другата, ако съм разбрала правилно). Мой колега е сърбин. Онзи ден на Калотина са го спрели - връчените си ги е платил, а за не връчените - само са му ги връчили и сроковете текат, но не са го карали да плаща не връчените.

# 529
  • София

Със сигурност ще чета внимателно, но дамата ми препрати официално отговор на запитване от нейна страна по мейл към Булстрад и Армеец, както и бланкова полица на Евроинс, в която с жълтичко е ограден текстът, че покрива риск Ковид.

Може ли да качиш снимка, ако няма лични данни ? И моят застрахователен посредник ми каза, преди 3 дни, че още никой не покрива covid-19.
Това получих като информация. Малко кьопаво замазах данните, ще ме прощавате Simple Smile
Армеец покрива
Скрит текст:
Булстрад НЕ покрива
Скрит текст:
Евроинс  покрива
Скрит текст:

# 530
Малко оф топик, един бърз въпрос, може ли? На майка ми са изписали лекарство, което го имало само в Гърция, но е с рецепта. Знае ли някой дали с бг рецепта ще ни го продадат? И всъщност може ли без рецепта изобщо, до колко строго гледат за тези неща там?

# 531
  • София
Малко оф топик, един бърз въпрос, може ли? На майка ми са изписали лекарство, което го имало само в Гърция, но е с рецепта. Знае ли някой дали с бг рецепта ще ни го продадат? И всъщност може ли без рецепта изобщо, до колко строго гледат за тези неща там?
Пишете (на български) на този вайбър номер с прикачена рецепта: +359892794245 това е аптеката на Промахон.
Често ги ползвам - днес поръчваш, а утре е при теб (София). Куриерът е 4-5 лв.

# 532
Пишете (на български) на този вайбър номер с прикачена рецепта: +359892794245 това е аптеката на Промахон.
Често ги ползвам - днес поръчваш, а утре е при теб (София). Куриерът е 4-5 лв.
Bibi, много благодаря, много полезно! Simple Smile

# 533
Рецептите са валидни за целия ЕС, но в Гърция ги гледат по-малко и от България. А в Аптека Промахон четат български.

# 534
За глобите със сигурност се разбира в КАТ на гише електронни фишове и няма сигурен начин онлайн да се провери,това ми казаха в КАТ,защото ми се налага да следя за нарушения на клиенти(имаме семеен бизнес с даване под наем на бусове)."Проблемът" обаче е,че при проверката на гишето,ми връчват фиша със съответната глоба,подписвам се,че съм известена и имам 14дневен срок да платя сумата,ако не платя в този срок се оскъпява-например глоба на стойност 35лв след 14дни вече става 50лв.
Всъщност, не се оскъпява, а глоба в размер на 50 лева се намалява с 30% при плащане в 7-дневен срок. Демек - обратното е.

# 535
Пролетно цвете, аз не съм правила регистрация. Директо влизам през "Вход" с КЕП.
Благодаря ти, отне ми много време докато се сетя, че влизам с ПИК към НАП.

# 536
Здравейте. Последно, дали от 15ти ще се искат декларации, тъй като моята резервация почва именно тогава и почти не остана време? Ако да, оттук ли се попълват или на границата ги раздават и се попълват на място?  Тестовете и произволния принцип, разбрах, но никъде не намирам актуална информация относно тия декларации. Да не се окаже, че на границата не раздават бланки и трябва предварително да си носим?
https://mfa.bg/bg/embassyinfo/greece?fbclid=IwAR20NyQT_Pkw80TIsz … jt6OHd4rROXlaFAGg

Щом ще пътувате на 15-ти, обърнете внимание на часа.

# 537
Някъде обаче четох, че самите гърци ще поемат разноските на туристите, ако не дай боже се случи. Може и в темата тук да е било.
Подобна информация съм виждала да циркулира из електронните медии, но за Кипър, не за Гърция.
Европейската здравна карта не покрива ли лечение на Covid - 19?
Добър въпрос.

"ЕЗОК е документ, въз основа на който при престоя си в друга държава членка на ЕС здравноосигурените лица могат да ползват спешна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ - според законодателството на съответната държава."

Източник: https://www.ezok.bg/

# 538
  • София
Интересно как ние с кемперите ще декларираме мястото на пребиваване.

# 539
Интересно как ние с кемперите ще декларираме мястото на пребиваване.

Защо ще декларирате, иска ли се? На мен сега това ми е дертът- ще има ли Гърция или не.

Общи условия

Активация на акаунт