На море в Гърция 2020 - II

• 59 420
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Интересно как ние с кемперите ще декларираме мястото на пребиваване.

Ако написаното е по повод линка на SPSt към МВнР, то това за адреса е за влизащите до 12.00 часа на 15.06. Поне аз така го разбирам. След това всичко е свободно.

# 541
Пролетно цвете, аз не съм правила регистрация. Директо влизам през "Вход" с КЕП.
На мен едно не ми стана ясно от всичко изписано - проверяват водача на МПС или всички в автомобила или самото МПС?

# 542
Сигурно ще проверят водача и МПС-то. Не е кой знае какво, ще си платим глобите, ако има такива. В декларацията вероятно ще искат ориентировъчно да се пише накъде се е запътил човек, град примерно. Никой няма ресурса да следи кой къде отсяда. По-скоро ще държат да записват адресите на големите групи и организираните екскурзии. Ако има заразени, по-лесно да се проследят контактните лица.

# 543
  • Варна
Миналата година по това време в двете летища Варна и Бургас кацаха поне 150 самолета вчера кацнаха 4 ,  на фестивала на лалетата   бяхме 150 автобуса него ден - сега още Метро и Нишикли не са тръгнали.Та е ясно , че ще е полупразно и чакам да минат 1-2 седмици да се урегулират нещата , качвам се на колата (проверих , нямам глоби Simple Smile и където ме отвее вятъра Simple Smile

# 544
И колата ще проверят, защото имаше някъде информация, че ако си с чужд автомобил, ще трябва да платиш и на чуждия автомобил глобите.

# 545
  • София
И колата ще проверят, защото имаше някъде информация, че ако си с чужд автомобил, ще трябва да платиш и на чуждия автомобил глобите.

Глоби се пишат на шофьор, а не на автомобил.

# 546
  • София
Имам спомен че точно на 15.06 щеше да се проведе общоевропейска среща за обсъждане на движението в ЕС и параметрите.Може би затова е написан час 12 ако се очаква срещата да се случи сутринта и да има решение...

# 547
Змия, абсолютно права си. Може и да не съм разбрала. Ето това ме заблуди - "Ако кара чужда кола и има глоби, също трябва да ги плати. Всички МПС-та и пътниците се проверяват, ако към тях има невръчени електронии фишове", допълни Писанов." Но пак за шофьора се отнася, въпреки звучи двусмислено.

О тук - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/sistemata-po-gkpp-tata-ne-ogranic … o-i-prodalzhavash .

# 548

Не е вярно. Камерите снимат МПС и глобата директно заминава на името на собственика.Изпитано от личен опит.

# 549
  • ВАРНА
Логиката е че пътниците не си носят шофьорските книжки - които са шофьори.
  Тръгнали са да се возят и са само с лична карта/за Гърция - ЕС тръгналите/!

Не виждам как и какво ще им връчат и вземат без шоф.книжка в тях?

Само по лична карта не може да бъде извършена проверка за пътни глоби на пътя! 

Излишна паника се създава!

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 11:18 от Варненец

# 550

Не е вярно. Камерите снимат МПС и глобата директно заминава на името на собственика.Изпитано от личен опит.

защото се предполага, че собственикът е шофирал. ако е друг - се посочва по определен ред и глобата отива при него.

# 551
Логиката е че пътниците не си носят шофьорските книжки - които са шофьори.
  Тръгнали са да се возят и са само с лична карта/за Гърция - ЕС тръгналите/!

Не виждам как и какво ще им връчат и вземат без шоф.книжка в тях?

По лична карта не може да бъде извършена проверка за пътни глоби!

Излишна паника се създава!
Не е така. По лична карта може да се направи справка (в системата на МВР) за неплатени и не връчени глоби. Преди седмица си подава искане за подмяна на паспорт, само с ЕГН ми казаха, че имам не връчен фиш от камера ( за нарушение преди година и половина) , да си очаквам да ми го връчат. Та въпросът е ако съм само пътник, дали ще ми връчат фиш или не?

# 552
  • ВАРНА
По лична карта може да се направи проверка само в КАТ на гише. 

На пътя - на границата проверка глоби само  срещу шофьорска книжка и през сайта който дадох по назад  - същият го ползват на таблета пътните и гранични полицаи.

На границита само срещу лична карта никакви пътни глоби не могат да проверят. 
    Тъй като глобите към  КАТ все още са написани стил 1973-та.... пазат се праисторически папки от Георги Димитров - пише се глобата срещу номер на шоф.книжка и к.талон към книжката.

# 553
  • София

А този собственик е човек, а не предмет (автомобил).
Аз глоби нямам, мъжът ми също. Ще пътуваме спокойно.

# 554
змия
не се заяждай, има разлика кой шофира колата и кой е собственик. Лек път.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 14:09 от Пролетно цвете

Общи условия

Активация на акаунт