За бройката мъже/ жени в живота ви

• 37 536
  • 1 412
  •   1
Отговори
# 1 335
Мъжкото внимание е досадно за тез, които го имат и нещо като ловен трофей за тез, които го търсят и очакват Wink

# 1 336
  • София
Зависи... когато вниманието идва от мъже, които не ми допадат, да, може да е досадно, дори неприятно. Когато някой ми харесва, привлекателен е, интересен е... неговото внимание е удоволствие.

# 1 337
  • София
На теб сега ти е времето за тези неща. Както се казва, всяко нещо с времето си.
Признавам, че леко снизходително гледам на лелки и чичковци в критическата, които се изживяват като 20-годишни. Природа, разбирам, последни изстрели в тъмата, а като не можеш да кажеш, че си млад, започваш да казваш, че си стегнат и интересен. А цялата работа е жалба за младост. Затова ги има "40 е новото 20" или "50 е новото 30".

# 1 338
Така де, то допаднето е предмет на отделна дискусия, че и там е една. Един поглед и айде🤣

# 1 339
Анди, не можеш ли да приемеш, че някои обичаме възрастта си, но грам не се отъждествяме с нея, а й се радваме активно (включая всичко позволено на 20 годишните)? Simple Smile

# 1 340
  • София
Не, не може.
Секс до 40 макс, под сурдинка.

# 1 341
  • София
Е, как така обичаш възрастта си, а не се отъждествяваш с нея? Това е емоционално бягство, отхвърляне на биологичната и житейска реалност.

# 1 342
Не те разбирам, Анди.
Коя ми е биологичната житейска реалност, изключая варианта ми да забременея и тн? (което не искам и за това не ми е важно)?

# 1 343
Аз разбирам това, което казва Анди, но не бих спорила по въпроса. Анди, така е, малко хора приемат остаряването, но от друга страна календарнта възраст сама по себе си не е кой знае какъв показател. Там дамите мислят иначе, но по адрес на мъжете. Няма се предаваме!

# 1 344
Имаше тема - “Страх ли ви е от остаряването?”.
Не, наслаждавам му се.
Както и на биологичната си възраст.
Малко само кокалите повече ми скърцат, но с кеф и пилатес и йога всеки ден и се чувствам пърфект.

# 1 345
  • София
На теб сега ти е времето за тези неща. Както се казва, всяко нещо с времето си.
Признавам, че леко снизходително гледам на лелки и чичковци в критическата, които се изживяват като 20-годишни. Природа, разбирам, последни изстрели в тъмата, а като не можеш да кажеш, че си млад, започваш да казваш, че си стегнат и интересен. А цялата работа е жалба за младост. Затова ги има "40 е новото 20" или "50 е новото 30".

При някои може да е жалба за младост. От там и цялата работа с кризите на възрастта. При други, просто осмисляне, че животът не спира на определена възраст.

Мисля, че ти разбирам идеята. Свързано е с задълженията на различните възрастови периоди. Време за купони, време за кариера, време за деца, време за...? Ако човек си е изпълнил задълженията, направил си е кариерата, отгледал си е децата, наредил си е нещата... изпълнил си е житейския план... не идва ли времето просто да се наслаждава на живота?

# 1 346
  • София
Някъде да съм писала нещо за свършване на живота? Не съм. Някой друг възприема биологичната възраст със свършване на живота. За мен нещата са по-плавни, нямам възприятие за свършване на живота, а естествена промяна.  И друго ми е чудно, защо веднага някои свързаха всичко с наличието или липсата на секс. По-скоро е доказване на сексуалност от тяхна страна.

Другото, кой е казал, че дЕцата, кариерата и другите задължения са непременно само задължения, а после има наслаждаване на живота? Наслаждаването на живота не е хедонизъм  тип лелка на 50 по екскурзии с мъже. Има и съзидателен елемент поне за хората, които искат да са съзидателни, а не само консуматори. Задълженията за децата и кариерата също носят удоволствие и са наслаждаване на живота, иначе ще е робство.

# 1 347
Там е работата, че някои смятат, че трябва, подчертавам трябва да се придържат към някакви житейски планове, задължения. То тогава много ясно, че на 40 ще кльопнат и ще искат вече само внуци. На живота човек може и трябва да се наслаждава във всеки един момент. Изобщо, повелите на обществения морал са силно незадължителни, но много хора ги следват и смятат за задължителни.

# 1 348
Абе то хубаво, ама ако чакаме на 40-то...

# 1 349
Много искам Анди да ми даде пример за наслаждаването от живота на към 50 и (+).

Общи условия

Активация на акаунт