Мами от близо и далече Март ще гушнат своето човече

• 16 598
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
момичета, вижте какво извадих от"13 -та седмица от началото на последния ви мензис
11-та седмица от оплождането
4-ти лунарен месец
3-ти месец от бременността

Тази седмица свършват първите три месеца от бременността ви. Вече сте извървели една трета от пътя.
".

Надявам се да ви помогне -  newsm10

# 91
Броя, каквото броя - все е ориентировъчно и не е точно. Моля се малкото човече да се роди живо и здраво! Simple Smile Всичко друго е горе долу Simple Smile
Днес си купих обувки и премерих първата рокля в живота си! Плаках ...
Най красивата рокля която съм обличала. Не знам дали нея ще купим, но исках да избера модела! Нямам да съм с бюстие и пола както исках защото се чувствам адски неудобно, въпреки че е много красиво, а ще съм с рокля с презрамка през врата ...
Бях като принцеса ...
Всяка жена трябва да се види с бяла рокля! Неописуемо е!
Ей на сега ще пусна още една сълзица ...

# 92
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Уиш, сега ли ще се жениш, тоест ще правите сватба. аз бях булка преди почти 2 месеца и изживяването е неописуемо. Изживей си мига и се наслаждавай на прекрасния миг от животата ти . Много е хубаво да си булка , роклите са като в приказка.

# 93
wish ,пожелавам ти само най-хубави мигове и да бъдеш освен най-красивата булка на света и най-щастливата жена и майка на света!
А аз момичета на абитуриентския си бал на пук на всички траурни абитуриентки облечени в черно,реших да съм в бяло.Дори си купих роклята от булчински магазин,понеже нямаше от къде другаде.Кавалер ми беше първата любов,беше много хубаво,а ние почти като младоженци.Мисля,че това беше зла поличба за мен и явно няма да бъда истинска булка.Но важното да сме живи и здрави...А на всички,които имат отговорни и смели мъже - искренно се радвам!Радвайте се на момента и бъдете много,много щастливи!
 newsm51 Two Hearts txtloves  Nature Sun With Face

# 94
Аз също точно обратно на всички на бала си бях с къса бяла рокля и точно като теб си казвах, - ами кой знае дали ще се омъжа.  Grinning

Бях булка преди 10 месеца, но бях в розово и бяло. Grinning

# 95
Дай снимки Simple Smile

# 96
Момичета да ви питам,имате ли едни такива странни дърпащи болки,малко тъпи идващи откъм матката,нещо ме тормозят тази вечер,а не си спомням с първата бременност да съм ги имала,много странно.От но-шпа дали ще ми мине

# 97
bimba ,вземи си Но-шпа и си спи спокойно!
Аз предишните дни имах такива болки като при цикъл,но не взех хапче и отшумяха за 1-2 дни.Но се появяваха само вечер! Heart Eyes

# 98
Ох момичета да ви се оплача. Закъсах го със зъб , вчера сутринта като почна да чука проклетника , няма спиране. Отидох на зъбар отвориха го и сега чакам да видя ще мине ли без антибиотик. През ноща болката е поотшумяла ама има още , дано всичко се размине.
Уиш пожелавам ти да си най хубавата булка на света. Кога е щастливото събитие ???
Бимба и аз имам такива моменти в който като се протегна или се обърна по рязко в кревата все едно нещо ще се скъса вътре. Не пия нищо , затаявам дъх за секунди и то отминава от самосебе си.

# 99
  • София
Добро утро, момичета! Понеже сомнамбуля у нас от рано сутринта, влязох да видя как е при вас и си позволявам да всея малко светлина с термините. Надявам се да не ми се сърдите.  Embarassed

Значи ако терминът ви е определен за 10 март примерно, то на 10-то число всеки месец влизате в нов месец. Това означава, че на 10 август сте влезли в третия месец (календарен) от бременността. Седмиците гледам сте ги изяснили вече - ако в лентичката ви пише 10 седмици и 1 ден, това означава, че сте в 11-та седмица. Делите на 4 и получавате в кой лунарен месец от бременността сте.
Но лунарните месеци не са ви особено нужни. Всеки, който ме пита колко бременна съм, ме пита кой месец съм - календарен, а не лунарен. Всъщност доста хора не знаят, че бременността е 10 лунарни месеца и ако в девети месец им кажа - 10ти лунарен, ще ме гледат като извънземно.  Joy А лекарите се интересуват само от седмиците, които смятат по първи ден на последен цикъл. Дори да се окаже, че овулацията ви е била доста изместена и бебето изозстава/напредва с 1-2 седмици, пак ще ви водят термина според последния цикъл по документи. Според него и ще ви издадат 45 дневния болничен.

Айде хубав уикенд на всички и се надявам да не ми се сърдите за многословната намеса.   bouquet

# 100
  • Пловдив Белащица
Да се похваля. Вчера бях на ултразвук и видях бебо как шава. Въртеше се и се свиваше, заприлича ми на малко космонавтче.
Желая ви лека събота и неделя и само хубави новини.

# 101

Значи ако терминът ви е определен за 10 март примерно, то на 10-то число всеки месец влизате в нов месец. Това означава, че на 10 август сте влезли в третия месец (календарен) от бременността. Седмиците гледам сте ги изяснили вече - ако в лентичката ви пише 10 седмици и 1 ден, това означава, че сте в 11-та седмица. Делите на 4 и получавате в кой лунарен месец от бременността сте.

Точно това имах предвид и аз! Така си смятам месеците и с нетърпние чакам 08.09. за да вляза в 4-ти месец! Simple Smile Седмиците да ги брои доктора - това му е работата! Wink

# 102
Ама не е така, излиза че първият месец на бременността трае само три седмици!  Grinning

Защото датата на забременяване не е една и съща с датата на термин, нали, за да се смята по този начин!  Peace

Ако терминът ти е на 10 март, явно първия ден на последната менструация ти е
3 юни. По това връщане назад, излиза, че бременността е настъпила на 10 юни, след като всяко 10-то число се влиза в следващия месец. А бременността обикновено настъпва 2 седмици след менструацията, а не една седмица след нея.  Така, че ако терминът ти е 10 март, на 17-то число влизаш в следващия месец.

Можете да сметнете по календара на бг-мама, там излиза дата на оплождане - 17 юни, а термин 10-и - определено има разлика от една седмица.

Правилното е да се смята отпред-назад, а не обратното. По този начин смятат от старото поколение, защото определено не са в час, майка ми също Grinning

Иначе ние вчера с mango без да се познаваме пихме минерална вода и ядохме сладолед, съвсем случайно!  Laughing

wish, после ще покажа снимки!

# 103
ей, като ще показвате снимки с булки - показвайте ги на всички Wink

wish, толкова се развълнувах от поста ти с бялата роклята - върна ме година назад и си спомних моята сватба...
Толкова се радвам за теб, Wish, такива хубави събития ти престоят...сватба, бебе - а и да не забравяме и отминалите ти - пръстен рожден ден...ех, все много хубави неща.

Аз съм голяма фенка, да това е думата, на сватбите - от дете обичам да гледам булки и булченски рокли. Миналата година имах щастието да бъда и кума и нямяате си представа колко рокли съм гледала - ставах и лягах със списанията, затова моля да ме направите съпричастни със снимките за сватби и особено рокли... Сещам се даже, че моята шефка ми беше казала, че съм станала един професионален сватбен агент - Joy

Wich, виждам, че са ти пожелали да бъдеш най-красивата булка на света - е,аз няма да ти го пожелая, защото ти ще си най-красивата булка на света!!!
На всички останали, които казаха, че май няма да са булки,искам да ви кажа че е заразно и един като повлече крак - няма спиране, така е несе знае, не се знае newsm51
Като за последно ще ви напълня главата с малко статистика: в моята работа, миналата година имахме 3 сватби и 1 бебе. Тази година - 2 бебета и сме три бременни. Очакват се: 2 бебета до края на годината, 1 сватба до края на 2006 и 1 сватба през 2007. Факт е, че двете предстоящи сватби са на бременните ми колежки, едната даже ще се жени след като роди, защото иска голяма тежка сватба. Така че прихваща се - от опит го знам Wink 
Пожелавам любов навсички bouquet

# 104
  • София
Ако терминът ти е на 10 март, явно първия ден на последната менструация ти е
3 юни. По това връщане назад, излиза, че бременността е настъпила на 10 юни, след като всяко 10-то число се влиза в следващия месец. А бременността обикновено настъпва 2 седмици след менструацията, а не една седмица след нея.  Така, че ако терминът ти е 10 март, на 17-то число влизаш в следващия месец.

Ами по тази логика излиза, че в 9-ти календарен месец ще влезеш на 17 февруари и ще родиш на 10 март. Това щеше да е вярно, ако бременността се отчиташе по датата на зачеване. Това е възможно за момичетата, които стриктно си следят ову-то и мерят температури/правят тестове, но гинеколозите са приели друг метод за определяне на термина. И това е първия ден на последната менструация. Дори в хода на бременността да се установи, че терминът е определен неточно, защото бебето например се развива с 1-2 седмици напред, пак ще те водят по ПРМ и по нея ще ти издадат всички документи - болничен, обменна карта, направление за раждане. Освен това бременността всъщност не продължава 9 месеца, а 266 дни.
Така или иначе всички тези сметки са малко или повече бакалски. Важно е бебораните да са добре.
Извинете, че се намесих в темата ви!

Общи условия

Активация на акаунт