Равносметка на изневярата

• 9 179
  • 172
  •   1
Отговори
# 150
Това са жените, които се превръщат в неудовлетворени истерички.  И всичките вътрешни негодувания отравят целия им живот и отношенията им с всички. Дори и със собствените им деца.

Както казва генерала: Да не се превръщат!
Сериозно, собственото щастие не е задължение на човека  до теб, особено след като си и майка вече. Проблемът на авторката си е със самата нея, порастването не я забавлява.

# 151
  • Linz
Абсолютно съм съгласна с hrupka. С времето този подтиснат гняв води и до куп неразположения и заболявания.

# 152
Аз пък съм съгласна с лейди Рамкин. Негодуванието към другия трябва да се замени с вглеждане в себе си, в порастването и помъдряването, а не в искане на неща от другия.
А това кой кого искал - всичко това понякога е игра на мозъка. Авторката е искала мъжа си, докато не е срещнала план Б. Не е сериозно точно план Б да й е отворил очите за това какъв е мъжа й. Просто в момента й е удобно да съществува този план Б, който й е като патерица, за да продължава с план А. В случая може би проблемът е с взимането на решение и носенето на отговорност за това решение.

# 153
  • Linz
Съгласна съм и с вас, без частта, че е искала мъжа си. Аз вече писах- авторката търси драма.Търси нещо извън себе си, на което да припише неудовлетворението си. Но докато не порастне и не поеме отговорност за емоциите си и всичко, което й се случва, няма да й се получи.
И ще повторя мнението си, защото съм категорична- с настоящия си мъж няма да бъде щастлива (любовника напълно го изключвам от картинката). След изневярата нещата съвсем са оплескани. Да живее в лъжа, каквито съвети прочетох, е още по-голямо затъване в емоционалната тиня, която е създала в душата си. И голяма крачка назад в израстването. С вина не може да се живее, това ще подкопае и здравето й. Щастлив живот не може да се гради върху лъжа.

# 154
Съгласна съм и с вас, без частта, че е искала мъжа си. Аз вече писах- авторката търси драма.Търси нещо извън себе си, на което да припише неудовлетворението си. Но докато не порастне и не поеме отговорност за емоциите си и всичко, което й се случва, няма да й се получи.
И ще повторя мнението си, защото съм категорична- с настоящия си мъж няма да бъде щастлива (любовника напълно го изключвам от картинката). След изневярата нещата съвсем са оплескани. Да живее в лъжа, каквито съвети прочетох, е още по-голямо затъване в емоционалната тиня, която е създала в душата си. И голяма крачка назад в израстването. С вина не може да се живее, това ще подкопае и здравето й. Щастлив живот не може да се гради върху лъжа.
Въпрос на житейски опит е кой как преценява.
Щастлив живот преспокойно може да се гради при наличие на скрита изневяра, която си е останала скрита.
Някаква си там изневяра далеч не е това, която събаря браковете, доколото са моите наблюдения. Но някакви глобални разминавания във възгледите - като тотално различни идеи за възпитаването на децата, пълна липса на общи интереси, голяма промяна на личността на партньорите - такива неща съм виждала като причина за разтрогване на иначе щастливи бракове с налични изневери, за които ми е било споделено.

# 155
  • Linz
Това, коево се вижда на повърхността може много да подлъгва. В дълбочина обаче всички проблеми тръгват от един корен.
Самата изневяра като акт не е нищо съществено- едно чукане, моментен кеф. Въпросът е в това, което не се вижда, зад нея. А щастието е нещо много крехко. И често много измамно и с фалшив блясък.

# 156
НямА как да знаеш как живеят такива хора (криещи тайни) и това, че външно те са запазили брака си, не означава, че всичко е цветя и рози. Лъжата и пазените тайни разяждат отвътре и дори човек да не си дава сметка, това избива отнякъде, ако няма накъде другаде, и във физически проблеми. Както се казва: " нищо не се губи, само се видоизменя".

# 157
Аз пък се подразних от лицемерието като написа, че иска да реши ситуацията така " че да е най- добре и за тримата". Откога един субект може да разсъждава обективно. Все някой : или един или двама или трима ще бъдат наранен. Обзалагаме се че последното е възможно да не се случи, щото субекта винаги върти така , че на неговият задник да му е ок. В ситуацията  обаче кашата е повсеместна , драмата пълна. Сигурна съм че и съпругът нито е сляп нито е глупав .  Ако мога да се изразя метрафорично авторката за да стане трябва да падне, а тя е тръгнала да пада обаче не пада.

# 158
От цялата ситуация само авторката е наранена. Сега остава да и мине и всичко е ок.

# 159
Правилно, съпругът не е наранен, защото не знае, че му слагат рога, а му слагат рога защото пука некадърно и не може да чете мисли. Но пък е чудесен мъж.

# 160
  • Linz
От цялата ситуация само авторката е наранена.
Знаем само нейната версия, не може да съдим за другите участници в триъгълника.

# 161
Няма как да стане никой да не е наранен.

Любовникът ми е наранен, защото света му се срина, жена му го напусна, а аз останах със семейството си, въпреки че никога не съм дори намеквала, че има възможност да стане друго.

Мъжът ми е наранен, по-скоро тревожен, защото усеща, че нещо не ми е ок. Никога няма да го каже или да пита.. но виждам че е така, дори да правя много усилия да не ми личи.

Аз съм наранена, защото стигнах до тук, ние, които бяхте за всички "идеалната двойка".

Просто всичко трябва да мине. Да се нaмерим пак с мъжа ми, въпреки съмненията които имам сега. Имаме много ща губене..

И не всичките пъти, които ми се каза че съм недорасла емоционално, може и така да е, каквото и да означава. Човек не си налага какво да чувства или при мен поне не става.

Благодаря за всички коментари, при всички положения. Всички гледни точки са полезни Simple Smile

.. освен онези, които оценяваха литературна а стойност на постовете ми. Наистина ме развеселиха Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 13:26 от Blue_Michelle

# 162
Любовникът не го мисли. Той мисли ли те като те объркваше съвсем съзнателно и целенасочено. Не те мисли. Искаше фън, ето ти сега фън.
Мъжът ти не го мисли. Той мисли ли те като му беше досадно и скучно да ти слуша женските бъртвежи. Не те мисли. Беше му в кърпа вързана, къде ще ходиш с две деца.
Айде сега помисли си за себе си.

# 163
Всъщност нещата са се развили добре за теб, но ти още не можеш да погледнеш от този ъгъл:

- Любовникът е далече, с текущото положение може още време да не можете да се видите, което ще облекчи потенциалната раздяла.
- Мъжът ти започва да се замисля, че май нещо не е наред между вас и евентуално може би ще се старае повече за теб вбъдеще.
- Жената на любовника не го е напуснала заради теб, така че няма каква вина да изпитваш или да му се чувстваш длъжна.
- Любовникът не става за семейство - сама си го писала, а и не си му давала никакви надежди, така че нито той може нещо да очаква от теб, нито ти имаш място за някакви дилеми.

За мен всичко е от ясно по-ясно: трябва да разкараш любовника, независимо дали искаш да запазиш брака си. Поддържайки контакт с него си пречиш, защото той ти бърка в мозъка с глупостите си как иска къщата и децата ти (да, беееее) и вероятно ти вменява вина, че е останал сам, а и не можеш да се откъснеш емоционално от него. Отрежи го този и се фокусирай да мислиш дали искаш и изобщо можеш да продължиш напред с мъжа си и как да постигнеш желания изход.

# 164
  • Linz
Разбира се, че никой не може да си наложи какво да чувства.
Степента на емоционална зрялост е в това как човек възприема и реагира на дадена ситуация. Незряло е когато егото е засегнато, от което следва драматизация- гняв, обида, чувство за вина или вменяване на вина... Зрелия човек разпознава егото и неговите прояви и не се идентифицира с тези емоции. Съответно не действа първосигнално и знае как да реагира адекватно... Това се научава с натрупването на житейски опит.
Ако беше достатъчно зряла, щеше да знаеш какво провокира интересът ти към извънбрачна авантюра и защо си се увлякла по точно този мъж... нямаше да допуснеш тази ситуация, в която се намираш сега, нямаше да бъдеш наранена. В което всъщност няма нищо лошо, защото човек израства чрез грешките си.

Общи условия

Активация на акаунт