Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 711
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 110
Моля, дайте ми координатите на педиатри, които са против ваксините, по възможност в Търново или около него.   Praynig
Грешен подход.
Подберете добри ваксини и знаещ да ги сложи.
Ще направите най-голямата услуга на детето си.

Благодаря за съвета, но това не е отговор на молбата ми, от който все още се нуждая, защото не съм убедена в грешността на подхода ми, а и предложеното не е друг подход, а друга цел.

Колкото до частно практикуващите и "БГ смисъла", дано не станем като САЩ с техния "US смисъл" -> http://kolibka.com/download.php?mid=6155  и субтитри ->  http://kolibka.com/download.php?sid=6155

# 1 111
Оставете на знаещите да преценят и не се заемайте с неща не по силите Ви.
Тези майки,които в Германия,Дания,Финландия,Франция ваксинират децата си са не по-малко загрижени за тях. И не го правят,уверявам Ви,защото им харесва да бодат децата си. Изборът е важно нещо-трудното е да се направи информирано обоснован избор.

Ваксинирайки децата си им правите услуга. Най-голямата. Много по-голяма от това да гледате всяка пъпка тук и там, да сънувате "алергии" и да настоявате за "лечения".

# 1 112

Докато не съществува универсален всеобхватен достатъчен критерий за диференциация на знаещите от незнаещите (моите уважения, но дипломата по медицина не е достатъчен критерий), се налага да вземам сама решенията, които са важни за мен. Повече информация води до по- точна/ правилна преценка. Дайте ми достатъчно основания да сложа ваксина и аз ще я сложа. До сега не съм събрала повече аргументи "за" ваксините, отколкото "против" тях. Само по-големият брой на неаргументираните становища в една и съща посока не "накланя везните" в тази посока.
 Почти всички са "за" ваксините, но това не е доказателство, че последните са правилни.

# 1 113
Цитат
Тези майки,които в Германия,Дания,Финландия,Франция ваксинират децата си са не по-малко загрижени за тях. И не го правят,уверявам Ви,защото им харесва да бодат децата си
В теzи страни няма zадьлжителни ваксинации и поради таzи при4ина около 28% в Германия (конкретно) не ваксинират децата си.
Статистически,90% от теzи родители са академици и лекари.

Цитат
трудното е да се направи информирано обоснован избор.

Особено трудно е,ако пропагандата и достьпьт на неzависима информация е спрян или минимален.По таzи причина,който няма достьп до информация ваксинира.Хората,които имат достьп до информация,имат книги,ходят по библиотеки,имат контакти,имат достьп до медии и тн...Не са хора,които копаят на полето и им предстои "информиран" иzбор при селският педиатьр,който бие ваксините в грьбчето или пьк zа прьв пьт чува zа някоя нова ваксина или пьк zа реакция...

# 1 114

Докато не съществува универсален всеобхватен достатъчен критерий за диференциация на знаещите от незнаещите (моите уважения, но дипломата по медицина не е достатъчен критерий), се налага да вземам сама решенията, които са важни за мен. Повече информация води до по- точна/ правилна преценка. Дайте ми достатъчно основания да сложа ваксина и аз ще я сложа. До сега не съм събрала повече аргументи "за" ваксините, отколкото "против" тях. Само по-големият брой на неаргументираните становища в една и съща посока не "накланя везните" в тази посока.
 Почти всички са "за" ваксините, но това не е доказателство, че последните са правилни.
Това са Бг "патенти", плод на отчаяние, пълна обезвереност, липса на доверие и информираност.
Не може да имате преценка за неща, които не познавате, и не са Ви специалност. Може само да се доверите. Ако можете, разбира се. Без доверие и с маниакална подозрителност не се живее, и не може да се живее. Колкото по-рано дълбоко го осъзнаете, толкова по-добре ще Ви е.
Не е Ваша работа да събирате аргументи, вземате "решения" и т.н. за толкова прости неща като ваксинациите. За други->> по-сложни->> моля. Тоест, не е Ваша работа да влизате в чужда роля.
Задължителните ваксинации са реалност в почти всички страни от ЕС под една или друга форма. Самия факт че, при незадължителност на ваксините има толкова нисък процент не ваксинирани (около и под 9-10%), доказва зрелостта на тези общества, и глупостта и невежието на Бг-кото. Колко епидемии от миналата година? не бе Хеп А, не бе полио, не бе заушка. И ще става още по-лошо-Българина вече не е това, което беше преди години. Дано да греша в оценката, която по нужда е толкова строга.
Немците сега обсъждат още по-строго ваксиниране срещу ММР след проблемите поради недоброто покритие в някои области.

Има достатъчно информация, данни,практики, има опит от десетилетия. Въпроса е да се доверите. Ако можете. А не да потъвате в теории "собствено производство".

Разберете ме правилно-никой не го е толкова грижа дали искате да ваксинирате, или не. Тук там ще се намерят глупаци да започнат да Ви убеждават че грешите, като не ваксинирате.

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 20:10 от Birdie

# 1 115
  • София
Здравей Birdie.  Simple Smile
Предстои ми второ раждане и естествено втори път ваксинации по ред. Бих искала още от сега да се информиран за ваксините, които евентуално мога да заменя от задължителните с по-добри. Вече съм по прочела доста неща от темите ти и знам, че като почна с един вид ваксина е хубаво и с такава да завърша. И понеже има доста неща,които пропуснах с първото си дете бих искала сега да съм предварително уведомена и подготвена.
Благодаря предварително. Hug

# 1 116
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0
Пишете, регистрирайте се...питайте.

# 1 117
  • Пловдив
Здравейте!Синът ми е на 10 месеца,на 7 му правиха реимунизация БЦЖ,поради липса на белег.В момента на мястото има огромна пъпка с гноен връх,което много ме притеснява.Какво бихте ме посъветвали?
Предварително благодаря!

# 1 118
Бьрди,
Цитат
липса на доверие

Цитат
Без доверие и ...

Цитат
Въпроса е да се доверите

Колко пьти потвьрдждаваШ,че медицината е религиоzна догма в която трябва да се ВЯРВА, а не да се мисли и раzсьждава самостоятелно.На всеки средно интелигентен човек могат теzинеЩа да се обяснят и той сам да прецени кое е истина,кое е наука и кое псевдонаука,догма.

За пореден пьт каzваШ,че в ЕС има zадьлжителни ваксинации.
Няма такива.Всички са препорьчителни.

Около епидемията от морбили в Германия иzляzоха толкова истини,zа които сьм сигурен,че отдавна си чул,но не каzваШ.90% от децата са били ваксинирани.10% процента са напьлно оzдравели беz последствия.И няма никакви преговори zа промяна на таzи ваксина.Всичко е преминало и zаминало точно поради теzи родители,които не вярват в догми,а мислят самостоятелно.

Цитат
Самия факт че, при незадължителност на ваксините има толкова нисък процент не ваксинирани (около и под 9-10%), доказва зрелостта на тези общества, и глупостта и невежието на Бг-кото.
Напротив.Мога да кажа сьвсем обратното.Точно поради глупостта и сляпата вяра в медицината е тоzи брой (макар и неверен да си го дал).
В БГ ваксинираното население е 98%.Кой е по глупавият в случая или кой по "zрял"?

Цитат
Колко епидемии от миналата година? не бе Хеп А, не бе полио, не бе заушка
Надявам се като лекар да zнаеШ кога се иzполzва думата "епидемия".Теzи случаи се брояха на прьсти и всички бяха ваксинирани.Данни от пресата не се приzнават,нали?Виж в РИОКОЗ данните.

Цитат
Тук там ще се намерят глупаци да започнат да Ви убеждават че грешите, като не ваксинирате.
Сбьркал ли си иzречението? с "не"?
Нали не наричаШ всичките учени и професори,които не ваксинират и имат негативно отноШение кьм ваксините "глупаци"?

# 1 119
Цитат
Здравейте!Синът ми е на 10 месеца,на 7 му правиха реимунизация БЦЖ,поради липса на белег.В момента на мястото има огромна пъпка с гноен връх,което много ме притеснява.Какво бихте ме посъветвали?
Предварително благодаря!
Може да не е от ваксината.

# 1 120
амарена, това на англииски няма ли го?
Сайтът е на немски само..Накратко: Основните аргументи против тази ваксина са, че тя не предпазва от тетанус по две причини:
Първо, защото тетанусът и дифтеритът са болести, които не създават никакъв  имунитет, така че човек може да се разболее от тях неколкократно. Защитниците на ваксините твърдят, че ваксините наподобяват природата. Но как ще подейства ваксината, след като природата въобще не  е предвидила това?
Второ:При ваксината срещу тетанус и дифтерит се касае за т. нар. токсоидни ваксини. Там се инжектира не причинителят на заболяването, а по-скоро веществото, което причинителят отделя, като му е премахната отровата. Казват ни, че това би ни предпазило в случай на заболяване, тъй като тялото ни междувременно чрез ваксината е развило имунитет. Човешкото тяло обаче не може да развие имунитет против отрови. Един носи на по- малко, друг на повече, но имунитет против отрови не съществува. (Lewin Louis „Отрови и противоотрови”, 6. издание, издателство Haug Verlag 1992) Как тогава предпазва ваксината тук?

И още: Вероятността за млади хора, да се разболеят от тетанус, е равна на тази , да бъдете ударени от метеорит.
Според статистиката при нас в Средна Европа  старите  хора (по-скоро мъжете) заболяват  по-често от децата и по- младите възрастни (Buchwald G, „Ваксинирането, бизнес със страха”, Knaur 1997, стр.112 )

В Германия се разболяват около 7-10, в Швейцария и Австрия по 1-2 души годишно.
Най-важното при профилактирането на заболяването е доброто обгрижване на раната:
1.   Всяка рана трябва да кърви (евентуално да се натисне, за да изтече кръв)
2.   Да се дезинфекцира с чиста вода или тинктура от невен
3.   При големи наранявания да се лекува хомеопатично

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 00:02 от Amarena

# 1 121
Това са наивни и глупави по същество писания на неграмотни хора.

*"Първо, защото тетанусът и дифтеритът са болести, които не създават никакъв  имунитет, така че човек може да се разболее от тях неколкократно."
->Целта на ваксинациите е да не умират хора от двете заболявания. Смъртността от двете заболявания е толкова висока, че няма да ви остане възможност да се самозапитвате има, или няма траен имунитет. В случая ваксината е превантивна относно възможността да се заболее. Освен това, на всеки 10 години се реваксинира, за да има добър имунитет от двете.

Имунен отговор предизвиква както микроорганизма, така и части от него, така и субстанции от него. Механизма е различен. В много по-старите времена със серум от преболедувал (съдържащ високи титли антитела) са се лекували и тетанус, и бяс и хемофилус менингити. Как така са се образували антитела, щом към токсин имунитет не се създавало? и полза никаква? Очевадно не е така... .

"1.   Всяка рана трябва да кърви (евентуално да се натисне, за да изтече кръв)
2.   Да се дезинфекцира с чиста вода или есенция от календула
3.   При големи наранявания да се лекува хомеопатично "

->Хубаво е да преписваш, стига да знаеш как, какво и да познаваш материята.
При тетанус става въпрос за ДЪЛБОКИ РАНИ, които не могат да се очистят без резекция и хириргическа намеса. Или се касае за дълбоки пробождания, които НЕ е възможно да очистите, колкото и "есенция от календула" и други подобни идиотии да наливате. Същото важи и за смачкващи по тип рани,замърсени с пръст.
Дори самото прерязване на пъпната връв крие риск от неонатален тетанус.

Ролята на двете ваксини е да не умрете, ако се разболеете. Ако Вие сте толкова наивни и глупави да си късате детелинки по отношение на двете болести-Ваш си е проблема-и смъртта си е Ваша-моля... .

Следователно->

*Намерете си по подходящи занимания
*Не се бъркайте в теми, от които и хабер си нямате.
*Бъдете скромни в полета, от които сте ТОООЛКОВА далеч.
*Не четем идиотии-ставаме идиоти самите ние
*Не попиваме ориенталски манталитет-опасно за психическото здраве.
*Не пишем в тема на други, преписвайки нонсенси и ползвайки особено некомпетентен стил,подход, "умозаключения".

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 00:16 от Birdie

# 1 122
Бърди пак избухнал hahaha

# 1 123
Темата е създадена за хората искащи да ваксинират децата си.
Тоест, 95% от Българските майки.
Темата е поддържана до оттеглянето ми с много търпение и усилия.
Не превръщаме в цирк сериозни неща.
Не си играем с тях, показвайки некомпетентността си.
Има си "клюкарник" за тази цел.

Достатъчно ли Ви е като аргументи?

# 1 124
 В моето семейство ваксините не са почит и то не просто защото ни е страх от смърт или увреждане някакво. Нещо повече , твърде възможно е дори да си замина от тоя свят чрез някои от по-горе изброените болести. Основната причина е , че не ми се участва в гнилата система измислена за пари/семпло казано/. Много по-голяма е вероятността Бог да ни помогне в тежък ден , ако не се забъркваме в делата на хора с нечисти мотиви.  Wink А и срещу най- сериозните заболявания ваксини няма . Но дори да бъдат открити, за в бъдеще ще има и такива болести, пред които ,  Бърди, заушката и дифтерията ще ти се видят като хрема.  Simple Smile Основната причина за това ще е , че хората отказва да приемат истината по много въпроси, защото  истината им се вижда проста и глупава.

Общи условия

Активация на акаунт