Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 736
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 095
Стана ми интересно, като прочетох на предишната страница за тетануса - първо, колко време след получаване на раната трябва да се направи инжекция с анатоксин? И второ, сега децата получават 3 ваксини ДТК през първата година и след това се правят регулярни реимунизации - това не е ли достатъчно, за да предпази от заразяване.

Имам и още един въпрос - как се определя кои точно болести да се комбинират в една ваксина. Защо точно дифтерия, тетанус и коклюш (ДТК) или същите плюс полио и ХиБ в пентаксима? Защо ХБ и БЦЖ се правят отделно?
Има протокол кога и как се прави тетанус антитоксин и /или ваксина във връзка с нараняване.
Това, кои ваксини да се комбинират зависи от технологичните възможности за производството им.

Ваксината НЕ съдържа субстанции от които да се припадне след приложението им.

# 1 096
Благодаря.
Освен от по-дълбока рана, по какъв друг начин може да се зарази човек с тетанус? След като се поставят такива инжекции при необходимост, защо да не се избегне ваксинацията?

# 1 097
Благодаря.
Освен от по-дълбока рана, по какъв друг начин може да се зарази човек с тетанус? След като се поставят такива инжекции при необходимост, защо да не се избегне ваксинацията?
за да деиства описаната реакция трябва да има клетки в готовност. такива се диференцират след първите ваксинации.

# 1 098
От всякакъв друг контакт на ранева повърхност с Клостридиум тетани.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tetanus

Ваксинацията предлага почти 100% защита. Имуноглобулина при нараняване-още около 100%.

Така че-ваксинирайте децата и не се занимавайте с наивници.

# 1 099
Цитат
Така че-ваксинирайте децата и не се занимавайте с наивници.
Ако неЩо се случи с детето след ваксинацията се консултирайте с НЕнаивниците.Дано освен милосьрдие и иzмиване на рьцете има поне раzбиране.Ако не друго.

# 1 100

Още на първа страница прочетох това.
"Чудя се - да слагам ли въобще ваксини"
->Не стоят такива въпроси пред съвременен човек и майка...

Бърди, как ще стои въпроса пред съвременен човек и майка загубила детето си в резултат на остър анафилактичен шок след ваксинация?
А, моля, моля, Бърди не отговаря на неудобни въпроси! Naughty

Или на такъв въпрос:

Здравейте!
Имам въпрос към вас...Преди два месеца заведох седем годишния си син за ваксина - тетаност и дифтерия.Десет минути след като му биха ваксината детето припадна и получи гърч
докторката каза,че се е бил притеснил...него никога не го е било страх от инжекции.
възможно ли е да се е получило от самата ваксина?

отговаря сухо така:

Бърди, смяташ се за сериозен лекар, а се аргументираш с линкове от Уикипедия. Нали знаеш, че там всеки може да пише?

Хайде, и аз ще ти извадя един линк:
http://www.aegis.ch/neu/tetanus.html

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 00:44 от Amarena

# 1 101
Моля, дайте ми координатите на педиатри, които са против ваксините, по възможност в Търново или около него.   Praynig

# 1 102
амарена, това на англииски няма ли го?

# 1 103
Моля, дайте ми координатите на педиатри, които са против ваксините, по възможност в Търново или около него.   Praynig
Грешен подход.
Подберете добри ваксини и знаещ да ги сложи.
Ще направите най-голямата услуга на детето си.

# 1 104
Birdie, кои са "добри" ваксини? И какво искаш да кажеш със "знаещ да ги сложи" - има някаква разлика или хватка при поставянето?

# 1 105
Добри са тези, произведени от добри и реномирани производители. Превенар е добра, Пентаксим, Инфанрикс,Приорикс.
Ако ги поставяте затоплени и там, където трябва, няма да имате и най-малкия проблем.

# 1 106
Birdie, кои са "добри" ваксини? И какво искаш да кажеш със "знаещ да ги сложи" - има някаква разлика или хватка при поставянето?
Я си представи някои да бодне някоя ваксина интравенозно. Не бих се учудил на съществуването на такива екземпляри впрочем. То при тази самоувереност и нежелание да се образоват от страна на личните лекари....

# 1 107
Ееее, чак пък толкова.

# 1 108
Grace m, когато дъщеря ми беше бебе, ваксините, които Бърди изброи ги нямаше в България. Слагахме българските ДТК. Всички се оплакваха от температура, отоци и т.н. Аз водя децата си при частен лекар, на когото имам доверие. Наистина страхотен лекар. Никога, ама никога децата ми не са вдигали температура и не са имали отоци. Другите бебета, които ходеха в поликлиниката, вечно имаха странични ефекти. Как си го обясняваш? Според нашия педиатър проблема е именно в поставянето, както каза и Бърди.

# 1 109
Grace m, когато дъщеря ми беше бебе, ваксините, които Бърди изброи ги нямаше в България. Слагахме българските ДТК. Всички се оплакваха от температура, отоци и т.н. Аз водя децата си при частен лекар, на когото имам доверие. Наистина страхотен лекар. Никога, ама никога децата ми не са вдигали температура и не са имали отоци. Другите бебета, които ходеха в поликлиниката, вечно имаха странични ефекти. Как си го обясняваш? Според нашия педиатър проблема е именно в поставянето, както каза и Бърди.
Сега имате възможността да избирате. Вие избрахте и спечелихте.
Другите НЕ избират-ходят там за "по-евтиничко". Накрая винаги по-скъпо излиза.
Докато не се създаде силна част частно практикуващи-все на същото "дередже" ще са нещата.
Частно практикуващи не в Бг смисъл- "мазни",алчни,ненаситни,некомпетентни.
Честно заплащане за добър резултат.

За Педиатрията говоря->>не изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт