Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 718
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 890
Алергологът, при който е детето, ми даде бележка, за отлагане на Манту, съответно БЦЖ и ДТК, за полиото каза, че по принцип може да се сложи, но когато обривите са завехнали, ...
Занесох я на ЛЛ, и тя ни прати на комисия, комисията директно я освободи, не отложи. За всички ваксини за следващите 5г,. след това пак ще се явяваме... Peace
Става въпрос за реваксинациите на 6-7г.
Това е.
Това са глупости. АД не е противопоказание за ваксинация.
АД не е алергично забляване в тесния смисъл на това понятие.
АД няма нищо общо с ваксинациите.

# 1 891
Извинявам се ако е коментирано, темата е дълга и не мога да я изчета, но някой спомня ли си от какъв тип менингит почина момченцето, което се зарази от друго дете в детска градина и има ли ваксина срещу него, която мога да си купя в БГ ? Дъщеря ми е на 2 години и 3 месеца. Досега сме слагали само ваксини, отпускани по линия на ЗК, ако това е от значение.

# 1 892
Д-р Бърди,

Ще пътуваме с малкия в Югоизточна Азия и по-специално Индия. Може би престоя ни ще е дълъг. Вие какви ваксини бихте препоръчали? Досега са сложени Пентаксим - 3 дози, Превенар - 2 дози, близките месеци ни предстои да се сложат съответно 4 и 3 дози. Имаме разбира се и Хеп. Б и БЦЖ.
Зависи и къде ще пребивавате.
Ще бъдем в голям град в Южна Индия...

Д-р Бърди, подсещам за питането си... важно ми е   bouquet
*Рутинни ваксини
*Хеп А
*Хеп Б
*тиф
*Бясна ваксина
*Японски енцефалит
*полио (то е в групата "рутинни")
*за малария и профилактиката и-трябва да питате отделно.

Кои от тези ваксини ще Ви трябват, зависи от това къде ще пребивавате.

# 1 893
Извинявам се ако е коментирано, темата е дълга и не мога да я изчета, но някой спомня ли си от какъв тип менингит почина момченцето, което се зарази от друго дете в детска градина и има ли ваксина срещу него, която мога да си купя в БГ ? Дъщеря ми е на 2 години и 3 месеца. Досега сме слагали само ваксини, отпускани по линия на ЗК, ако това е от значение.

Нашата педиатърка се тръшка, че за този тип нямало ваксина и спекулирали медиите. Но не гарантирам за достоверността на това мнение.

Бърди,
Възползвам се от предложението Ви за съвет,
Датата на раждане е 13 Май 2008.
До момента са направени следните ваксини:
При раждането ХепБ и БЦЖ, като мен или не са ме изследвали или не са ми казали за Австралийски антиген, но не сме го коментирали в болницата (Токуда)
На 1 месец Хеп Б втори прием
След това слуз и кръв в акото до 6 месец и не сме слагали нищо.
6,8, и 9,5 месеца Пентаксим, като на втория прием вдигна температура и получи оток на инжектираното място, на третия давах панадол веднага след ваксината и не знам дали е щяла да вдигне, но нямаше оток.
На 11 месеца Хеп Б трети прием
Сега докторката иска да ваксинира на 13 месеца по календар МПР а аз се треса от страх. В момента 1 седмица след Хеп Б е хремава с малко температура. Не зная дали има връзка, вероятно ще отречете, но ...
Друго характерно за нея е че на 11 месеца тежеше 7,1 кг, което май е извън всякакви норми. Имат ли отношение достигнатите килограми за ваксината.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 23:15 от танита

# 1 894
Ех, аз дори се надявах, че има комплексна, за всичките видове менингит, но ще засилваме имунната система с каквото може, пък да се надяваме никога на никое детенце, или възрастен да не се случва.

# 1 895
@танита

За Менингит тип С има ваксина-Нейс-Вак С, Менингитек, Менжугейт, Менинвакт.
За Хиб тип менингит-също има ваксина-тя е в Пентаксим.
За Пневмококов менингит-"Превенар" ("Синфлорикс")

Нужно Ви е:

*още една доза Пентаксим
*МПР
*Превенар-ако почнете след 12м възраст->> две дози през  минимум 8 седмици.
*Хеп А- две дози през 6-12м една от друга
*Менингит тип С- една доза (или две, ако страната е с висока заболеваемост).

# 1 896
Д-рBirdie ами на нас ни казаха че имаме АД на алергична основа или е предизвикан от някаква си контактна алергия която не е установена тъй като обрива по ръцете в момента който спрем кортикостероидните кремове и се появява моментално а трябвало да се оправи за тест за това всеки път изписват нови и нови кремове и всеки път отлагат теста дано следващия път го направят въпреки че и от него ме е страх иначе незнам какво ще правим то едва ли остана крем който да не сме използвали и за успокоение ни казаха че щом АД се е появило в пубертета няма да се излекува напълно та ако трябва цял живот да се цапа с тея кремове просто нямам думи Силно се надявам да има ефикасно лечение!

# 1 897
@танита

А детето в крайна сметка от кой тип менингит умря? И тези ваксини всички видове менингит ли покриват?
Бърди,
Имам още един въпрос. В бг календара е предвидено на 14 месеца полио. При положение че ще правим още един пентаксим след 1 година от последния трябва ли да откажа това полио?
Достатъчен ли е периода от 2 месеца след последния Хеп Б преди МПР?

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 10:11 от танита

# 1 898
Д-рBirdie ами на нас ни казаха че имаме АД на алергична основа или е предизвикан от някаква си контактна алергия която не е установена тъй като обрива по ръцете в момента който спрем кортикостероидните кремове и се появява моментално а трябвало да се оправи за тест за това всеки път изписват нови и нови кремове и всеки път отлагат теста дано следващия път го направят въпреки че и от него ме е страх иначе незнам какво ще правим то едва ли остана крем който да не сме използвали и за успокоение ни казаха че щом АД се е появило в пубертета няма да се излекува напълно та ако трябва цял живот да се цапа с тея кремове просто нямам думи Силно се надявам да има ефикасно лечение!
АД не е алергично заболяване-само около 10-15% са с доказана изобщо някаква алергия (някои дават и 1/3 от всички случаи).
АД няма нищо общо с ваксинациите и не е противопоказание за ваксинации.

# 1 899
@танита

А детето в крайна сметка от кой тип менингит умря? И тези ваксини всички видове менингит ли покриват?
Бърди,
Имам още един въпрос. В бг календара е предвидено на 14 месеца полио. При положение че ще правим още един пентаксим след 1 година от последния трябва ли да откажа това полио?
Достатъчен ли е периода от 2 месеца след последния Хеп Б преди МПР?

В Бг, както Ви писах, правят "обилно" полио дози. Щяло да "хване" по-добре. Имате ли данни Господа за това? (тоест че защитата с 5-6-7 дози полио е по-добра и дълготрайна от тази с 3 (4)? Нямат никакви данни-бъдете сигурни.
Всъщност навсякъде се правят до 4-6г общо 3 (4 Европа)дози.

Да, достатъчен е.

# 1 900
От Моят Интернет-приятел и колега Д-р Хагивара, с когото си пишем от месеци:

http://keiji-hagiwara.blogspot.com/2008/10/bcg-vaccine.html
Така се прави БЦЖ ваксина в Япония. САМО една доза, разбира се.
Във възраст 0-6м възраст.
БЦЖ е задължителна в Япония.

А ето какво произвежда Института в Осака като ваксини:
http://www.biken.or.jp/english/product/index.html

Ако Ви прави впечатление, паротит ваксина в Япония (доколкото знам) не се използва. Мога и да греша...
Също виждате че има отделно Морбили-Рубела, отделно Морбили и отделно Рубела ваксини

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 10:50 от Birdie

# 1 901
АД не е алергично заболяване-само около 10-15% са с доказана изобщо някаква алергия (някои дават и 1/3 от всички случаи).
АД няма нищо общо с ваксинациите и не е противопоказание за ваксинации.

Ако е така, на какво се дължи тогава, открит ли е механизма?

# 1 902
Не е ясно.
АД не се третира като алергично заболяване. Даването на антихистамини при АД (Зиртек, Аериус) се допуска само за кратко, за успокояване на тежък сърбеж. Но локалните КС са по-ефективни.
Даването на тези препарати с месеци за лечение на АД е недопустимо-нямат никакъв ефект върху заболяването.

# 1 903
Не е ясно.
АД не се третира като алергично заболяване. Даването на антихистамини при АД (Зиртек, Аериус) се допуска само за кратко, за успокояване на тежък сърбеж. Но локалните КС са по-ефективни.
Даването на тези препарати с месеци за лечение на АД е недопустимо-нямат никакъв ефект върху заболяването.

А защо тогава тази сигурност, че няма общо с ваксините?
Има статистически данни за обостряне поне..

Лечението тук няма да коментирам - у нас.. е много трагична ситуацията.
Има ли открити лекарства с по-висока ефективност КС? Те също са с временен ефект, а заболяването - доста упорито.

# 1 904
Да, понякога след ваксинации може да се обостри АД. Това е комплексен имунологичен механизъм (вероятно),и не е алергия в тесен смисъл на понятието..
Това обаче не е повод за да заболеем от коклюш, например. Защото от коклюш се умира, от обострен АД-не.

На всичко,което не ни е ясно, не слагаме етикет "алергия" (това много го обичат в БГ).

Общи условия

Активация на акаунт