Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 604
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 155
Не, не я ползвам все още.
Нямам вътрешното убеждение че е безопасна на този етап.

Щом така мислите, защо твърдите:

в Бг един доцент-дерматолог ме посъветва въобще да не я слагам.

->Некомпетентно, необосновано. Не се поддържа това днес.

Това не е ли противоречие? От една страна вие не прилагате ваксината, защото не сте сигурен в нея. От друга - считате мнението на един доцент, който е против слагането й за некомпетентно?

И не ме разбирайте погрешно, моята цел не е тук да прокламирам против ваксините - нито съм специалист, нито съм доктор, както правилно сте забелязали. Аз съм майка на детето си и искам да намеря отговорите на много въпроси, след като веднъж съм разбрала, че ваксините не са така безопасни.

# 1 156
току що погледнах книжката за ваксините на малката.става въпрос за варицела,а не вариола.после потърсих и в Интернет и наистина някакъв  институт тук е решил ,че децата трябва да се имунизират и срещу варицела.
сега съвсем се разколебах.трябва да проуча може ли да се избере да не се слага ваксината.
ето линка,но е на немски:
http://www.linden-apotheke-wolter.de/info-impfkalender.html

# 1 157
@Grace m

Защото Доцента се изказва за не-поставяне на ваксина нямаща нищо общо с АД.
А аз пиша за неубедеността в ефективността и безопасността на една определена ваксина като такава.

Има разлика между двете неща-няма две мнения, когато второто е грешно (стандартната Бг картинка- "те" имали право на две мнения-да, само че второто е грешно). А е грешно, защото е фундаментално грешно, и никой не приема тяхната позиция даже за дискусионна, а и те самите нямат никакви аргументи, за да се защитят.

Основния проблем на хора като "Доцента", Чавдаров, Мустаков, Слънчева и т.н. е че те "не са в крак". Те говорят и поддържат по много въпроси толкова еретични неща, които направо могат да се класифицират като "некомпетентни". Не би имало нищо лошо в това, ако можеха да защитят мнението си с аргументи с тежест. Но не могат, защото ги нямат. Те говорят на принципа "наша си медицина". От друга страна, тези теми, по които се произнасят са "затворени" с аргументация и факти не в тяхна полза. "Затворени" от много време. И е глупаво по тези въпроси да си "гол", или да се правиш на умник.

# 1 158
току що погледнах книжката за ваксините на малката.става въпрос за варицела,а не вариола.после потърсих и в Интернет и наистина някакъв  институт тук е решил ,че децата трябва да се имунизират и срещу варицела.
сега съвсем се разколебах,а и доколкото разбрах от нашия педиатър тук не мога да избирам дали да я сложа.
ето линка,но е на немски:
http://www.linden-apotheke-wolter.de/info-impfkalender.html
Да, ваксината срещу варицела е широко разпространена днес. Няма връзка с АД, но самата ваксина е с много кратък ефект и две дози от 01/2007.

Тук е незадължителна,все още.

# 1 159
Бърди,педиатърът ми каза,че именно тази ваксина обостря обривите  и че ако невродерматик се разболее от шарката,я прекарва много по-тежко  и с много лоши обриви от здрав човек.затова било хубаво да я сложа.от друга страна този доцент в БГ каза,че вероятността да хване варицела е много малка при условие,че  не ходи на ясла или не се събира често с други деца.
моля кажи си и ти мнението още веднъж.по-нагоре си писал,че не е безопасна.

# 1 160
Няма връзка между варицелната ваксина и АД. "Невродерматик" е? простете... . Наличността на АД не прави отговора към варицелната ваксина по-особен или тежък. Да прекараш варицела върху налична атопична кожа? да, по тежко и проблемно е, ако го разбира в този смисъл. Но се има пред вид, атопична кожа на голяма площ... .
Аз лично избягвам все още тази ваксина-тя е с кратък ефект, две дози, и още е от много малко време е в обръщение.

"...този доцент в БГ каза,че вероятността да хване варицела е много малка при условие,че  не ходи на ясла или не се събира често с други деца."
->Нямате представа колко некомпетентно е това. Ами ако се съберете с дете, което е в инкубационен период? Вашето не ходи на ясла. "Не се събира често"- колко е това "често"? Тези хора са извън всякаква съвременна медицина. Абсолютно... .

# 1 161
Буби,
В Германия таzи ваксина иzобЩо не е zадьлжителна.А и дори детето да не ходи на градина е много вероятно да я иzкара.
Не гледайте сайтовете на аптеките,а на МЗ и официалният календар zа страната.

Вярно е,че ако невродерматик се zараzи я кара по тежко,но и от ваксината няма гаранция,че няма да хване по кьсно или че самата ваксина Ще влоШи сьстоянието.Докато иzкара варицела,невродермита може да е минал вече.

АД се каzва в Германия Невродермит.Невродерматик,човек който има невродермит.

# 1 162
Огромно благодаря и на двама ви   bouquet

# 1 163
Основния проблем на хора като "Доцента", Чавдаров, Мустаков, Слънчева и т.н. е че те "не са в крак". Те говорят и поддържат по много въпроси толкова еретични неща, които направо могат да се класифицират като "некомпетентни". Не би имало нищо лошо в това, ако можеха да защитят мнението си с аргументи с тежест. Но не могат, защото ги нямат.

Ето за това няма как да не се съглася. Което си е истина, си е истина.

# 1 164
Това важи за всички нас-за мен също. Всеки се съобразява с това, какво говори.
Има общо приети тези, становища, мнения. Няма нищо лошо да се различаваш, или да имаш свое мнение. Стига да можеш да го защитиш и/или да работи.

Защо дават Вит Д в тези гигантски дози? И те не знаят. Защо дават сокчета от 2 месец? и те не знаят.
Защо правят безумно на брой дози БЦЖ, щом няма нито едно доказателство, че повече от 1 доза изобщо има по-добър ефект? и те не знаят. Така си я "карат"... така по инерция.

# 1 165
Чакай, какво за БЦЖ-то? Малчека си има белег, но дори и да нямаше, пак щях да откажа Манту, камо ли реимунизация. Дай подробности.

И друг въпрос имам - каква е разликата между имунизация І, ІІ, ен-ти прием и първа реимунизация, втора и т.н.?

# 1 166
Манту не е, и не може да бъде, критерий за успешна ваксинация.
Наличието или липсата на белег-също.
Повече от една доза БЦЖ не се поставя, защото няма данни за ефективност от такъв подход.
Няма такива "първи", "втори" реимунизации.
Има 1,2,3,4 и т.н. приеми и реимунизационна доза (на тази или онази възраст).

# 1 167
айде малко уточнения :
small pox - в БГ = едра /НЕ дребна / шарка= вариола. ваксината срещу вариола е стара и жива... НЕ се прави никъде от поне 15 г.
chickenpox - в БГ = дребна шарка = варицела
rubella - в БГ = рубеола.... само не ме питаите защо....
rubeolla = measles - в БГ е известна като морбили...

# 1 168
Да, rubella  НЕ Е рубеола.
А rubeolla = measles

# 1 169
Искам съвет... синът ми е на 3 месеца и на предишната консултация не го ваксинираха защото имаше кашлица, утре сме на поредната консултация и трябва да му сложат ваксината, но вкъщи сме със вирусна инфекция и незнам дали няма да я пропуснем и този път.  Въпроса ми е ... как ще ги наваксаме след това? Няма ли да му се съберат много накуп? А също така много се притеснявам и от реакциите след ваксинирането. Ще следя темата с интерес... моля пишете ако някой друг е пропуснал ваксините, после как се слагат?

Общи условия

Активация на акаунт