Избор на сушилня - Тема 15

• 42 786
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
todoroiv, аз съм със Самсунг - никакви забележки засега, доволна съм!
От колко години сте с тях и кои модели са ако може? Simple Smile
Ако има някой да предложи читави два уреда на една марка, но от бюджета на Самсунг, много благодаря!
Animal Whale
Щом сте чели последните 50-ина страници, не може да не ви е направило впечатление, че от Горенье оплаквания няма. Имат бюджетни модели и при двата вида уреди.
Да, за Горение забелязах, но...визуално не ми харесват. Може пък накрая да ме озари друга идея Grinning

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 17:21 от AnMary

# 241
https://www.technomarket.bg/sushilni/samsung-dv80m5010qw-le-09154687

Това е модела, ползвам я почти година.

# 242
Здравейте! Поради ограничено пространство ни предстои да си купим пералня и сушилня 2 в 1.  Имам следните въпроси по принцип относно сушилните, които мисля ще можете да ми отговорите:
1) Ние зареждаме по 2-3 пранета на вечер, като всяко пране е по 2-3 кг максимум.  По различни причини предпочитам да пера различни дрехи отделно. Въпросът ми е, има ли сушилни с бърза програма и да питам ли за такава в магазина?
2) Кои дрехи не могат да се слагат в сушилня (имаме предимно памучни неща, но и малко синтетика които пера без проблем на 60 градуса. Те могат ли в сушилня? По етикета ми е трудно да се ориентирам, защото детските дрехи примерно ги дават на 30 градуса да се перат, аз ги пера на 60 за дезинфекция и нищо им няма)
3) Винаги ли в сушилнята се вдигат високи градуси? Става ли влажно в помещението, където се намира, .т.е. налага ли се отваряне на прозорци и проветряване след всяко пране?
4) Ако примерно пълните сушилните на половин или 1/3 от посочения им капацитет, пак ли се мачкат много дрехите? Трябва ли да се изваждат веднага или може примерно сутринта да се извадят?
5) Дрехите излизат сухи, за прибиране в гардероб, или искат още малко сушене?
Работата е такава, че имам друг вариант за сушене, който е много ефективен и работи перфектно. Имаме закрита тераса, на която простираме дрехи, пускаме един шведски влагоабсорбатор с функция сушене. Изсушава ги буквално за два часа, като тъканите остават незасегнати и са като изгладени. Перфектен е и съм много доволна, единственото е, че бих искала терасата да я направя удобен кът за сядане и почивка, а не да ми се веят дрехи. Така  че проучвам варианти и ще съм благодарна на отговори.

# 243
  • Варна
Буквално за всеки един ваш въпрос е писано много в темата.Освен това има специална тема за комбинирани уреди.
Вижте първото мнение на първа страница.
След прочетеното за терасата, аз лично подозирам,че изобщо няма да останете доволна от комбинирания уред.
Относно влагоабсорбатора, преди да си купим сушилня, зимата също сушихме така дрехи на детето (а и доста наши)) само че на сушилник в стаята и под него машината.Наистина върши чудесна работа.

# 244
Благодаря за информацията! Сега ще си задам въпросите и в другата тема... Подозирам и аз, че пак ще се върнем на вариант влагоабсорбатор, но сигурно ей така за пробата ще купя 2 в 1 да видя...

# 245
  • в 1001-та нощ
Здравейте! Поради ограничено пространство ни предстои да си купим пералня и сушилня 2 в 1.  Имам следните въпроси по принцип относно сушилните, които мисля ще можете да ми отговорите:
1) Ние зареждаме по 2-3 пранета на вечер, като всяко пране е по 2-3 кг максимум.  По различни причини предпочитам да пера различни дрехи отделно. Въпросът ми е, има ли сушилни с бърза програма и да питам ли за такава в магазина?
Няма сушилни с бърза програма, но ако дрехите с по-малко, се сушат по-бързо. Според техникът, който идва у дома, пълните сушилни Бош - сушат по-добре. Аз, като че ли - нямам такива наблюдения.
2) Кои дрехи не могат да се слагат в сушилня (имаме предимно памучни неща, но и малко синтетика които пера без проблем на 60 градуса. Те могат ли в сушилня? По етикета ми е трудно да се ориентирам, защото детските дрехи примерно ги дават на 30 градуса да се перат, аз ги пера на 60 за дезинфекция и нищо им няма)
3) Винаги ли в сушилнята се вдигат високи градуси? Става ли влажно в помещението, където се намира, .т.е. налага ли се отваряне на прозорци и проветряване след всяко пране?
Аз влага не съм забелязала.
4) Ако примерно пълните сушилните на половин или 1/3 от посочения им капацитет, пак ли се мачкат много дрехите? Трябва ли да се изваждат веднага или може примерно сутринта да се извадят?
Мачкат се ако е препълнена пералнята. При мен няма проблем, ако и извадя по-късно, не са намачкани от престояването.
5) Дрехите излизат сухи, за прибиране в гардероб, или искат още малко сушене?
Ако се избере програма за сушене - сухи за прибиране в гардероб - не се изисква още сушене.
Работата е такава, че имам друг вариант за сушене, който е много ефективен и работи перфектно. Имаме закрита тераса, на която простираме дрехи, пускаме един шведски влагоабсорбатор с функция сушене. Изсушава ги буквално за два часа, като тъканите остават незасегнати и са като изгладени. Перфектен е и съм много доволна, единственото е, че бих искала терасата да я направя удобен кът за сядане и почивка, а не да ми се веят дрехи. Така  че проучвам варианти и ще съм благодарна на отговори.

# 246
  • при моите любими
Докараха ми сушилнята преди 4 дни, обаче днес я монтирахме върху пералнята. Преместена е 5 метра и е повдигната. Да чакам ли 24 часа или 5-6 са достатъчни преди да я пусна? Вече нямам търпение

# 247
Пускайте я.

# 248
Здравейте, Искам да попитам, знаете ли къде се предлагат сушилни за вграждане? Прерових всеки сайт на големите вериги и единствено намирам комбинирани уреди, но не и само сушилня. Искам да вградя сушилнята в кухненски шкаф.

# 249
  • На брега на реката
Не съм сигурна, че има такава. При сушилните, трябва да има разстояние от всички страни и най-вече отпред, не бива нищо да пречи на въздухообмена. Та по тази причина мисля, че не се правят за вграждане.  Сина ми си е сложил пералнята и сушилнята в шкаф, но докато работи, вратичката е отворена.Поради тази причина, направи шкафа с плъзгащи врати.

# 250
Да, писах по-назад, че "намериха" сертификата, или го генерираха. Казаха, че на около 2г. се налага, а при нашето интензивно ползване и по-рано. Обичайно било.

Алена , извинявай , не съм чела назад. Ти си с Бош самопочистваща ли и ти направиха профилактика безплатно ? От колко време я използваш ? Защото аз вече почти две години я използвам постоянно , смисъл и лято и зима . Как разбра , че трябва да и направят профилактика ?

# 251
Здравейте! Отскоро имам сушилня Бош с термопомпа. Не мога да се оправя с тази машина и моля, който ползва такава, за съвет за следните три проблема:
- половината програми пробвах и все леко влажно ми вади прането, даже и на Cotton Cupboard Dry, на Mix също. Не добавям слънца, може би от това идва проблема. Но честно казано не очаквах толкова слабо изпълнение от Бош, все пак държат висока цена Sad
- ползвана е 5 пъти само и забелязах, че уплътнението на вратичката е разлепено, т.е не е плътно прилепнало
- моделът е със самопочистващ се кондензатор и само негативи чувам за тази "екстра", жалко, че не се поинтересувах преди покупката Sad Някой имал ли е проблем с такъв кондензатор и след колко време се налага профилактика (при 6-8 пъти ползване седмично)?
Ще съм много благодарна да споделите вашия опит и мнения.

Задайте едно слънце на програмата когато я използвате . Аз съм с такава Бош и нямам влажни дрехи , предвид , че много често суша на микс , която е за по- малко кг дрехи .

# 252
  • в 1001-та нощ
Да, писах по-назад, че "намериха" сертификата, или го генерираха. Казаха, че на около 2г. се налага, а при нашето интензивно ползване и по-рано. Обичайно било.

Алена , извинявай , не съм чела назад. Ти си с Бош самопочистваща ли и ти направиха профилактика безплатно ? От колко време я използваш ? Защото аз вече почти две години я използвам постоянно , смисъл и лято и зима . Как разбра , че трябва да и направят профилактика ?

Моята Бош е от тези, на които почистам две неща - двете кошнички (1), и долу филтъра (2), който е порьозен, като гъба. В кошниците (1) - обирам с ръка мъха, и после минавам с водна струя, оставям да изсъхнат и ги прибирам. Това долу, което е като гъба (2) - измивам на чешмата, и отново - като изсъхне връщам на мястото.

Разбрах, че има проблем, защото започна да не суши. Първо имаше нужда от много време, за да изсуши дрехите, с после започна да прави конденз вътре. Слагам дрехите, включвам програма... и всичко е мокро - по вратичката, по уплътненията на вратата се набиваше смес от вода и мъх, имаше локвички вода, като отворя долу за филтъра (2). Сушилнята изтягля влагата, но тя не се отвеждаше където трябва, и си стоеше при дрехите. За да изсуша дрехите - включвах една програма - след 4 часа - в сушилнята - порой. Включвах втора програма - долу горе ги изсушаваше, и накрая още на програма за време. Около 10 часа. Което не е нормално, и затова се обадих за сервиз.

Ако при теб си суши, както когато е купена, вероятно няма нужда от профилактика. При мен след профилактиката суши, като нова - бързо и ефикасно Simple Smile Профилактиката беше в рамките на гаранцията, и не съм плащала за нея. Иначе за посещението на техника има цена - мисля 40 лв., и после за профилактиката - нямам представа колко струва. За София се поддържат от Киров.

# 253
Благодаря много Алена Hug Тя моята има само горния филтър за мъх , долу се самопочиства . За сега суши Blush

# 254
  • Пловдив
За уред Bosch в гаранция не ми взеха никакви пари-нито за посещението,нито за ремонта!Става дума за Пловдив,а уредът беше съдомиялна.

Общи условия

Активация на акаунт