Избор на сушилня - Тема 15

• 40 469
  • 724
  •   2
Отговори
# 255
  • в 1001-та нощ
Благодаря много Алена Hug Тя моята има само горния филтър за мъх , долу се самопочиства . За сега суши Blush

Да, техникът каза, че и самопочистващите се имат нужда от профилактика в даден момент след втората година. При Вас още не е дошъл този момент, но може би - преди изтичане на гаранцията е хубаво да се направи Simple Smile

# 256
Благодаря много Алена Hug Тя моята има само горния филтър за мъх , долу се самопочиства . За сега суши Blush

Да, техникът каза, че и самопочистващите се имат нужда от профилактика в даден момент след втората година. При Вас още не е дошъл този момент, но може би - преди изтичане на гаранцията е хубаво да се направи Simple Smile

Да , сигурно . Но, едва ли ако няма проблем ще я направят безплатно Blush

# 257
Здравейте! Ще помоля за малко помощ при избора на сушилня - много се колебая между тези два модела:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tsb143-wp
https://technika.bg/product/23639/sushilnya-gorenje-da83il-i.html
Втората е с инверторен мотор и по-голям барабан, но пък първата е от по-реномирана (уж) марка... Какво бихте ме посъветвали? Приемам, разбира се, и други предложения Simple Smile Благодаря предварително!

# 258
Макар че ние сме с Миле в конкретния случай бих казал Горене. Има много доволни потребители от сушилните на Горене дори и аз ги заглеждах преди да се вземе нашата.
Също така за Миле пише "мостри по магазините". Значи са разопаковани, може да се седели години и кой ли не от клиентите им е щракал копчетата и е блъскал люковете.

# 259
Аз съм във възторг от моята Gorenje DA83IL/I. Нямам база за сравнение с друга, но нямам и нищо, което бих променила в нея. Ако сега пак трябваше да избирам, пак нея бих избрала и  при неограничен бюджет. Просто си има всичко необходимо. Само обувки не съм сушила вътре, но така или иначе не го правя и не бих го правила.

# 260
Аз съм във възторг от моята Gorenje DA83IL/I. Нямам база за сравнение с друга, но нямам и нищо, което бих променила в нея. Ако сега пак трябваше да избирам, пак нея бих избрала и  при неограничен бюджет. Просто си има всичко необходимо. Само обувки не съм сушила вътре, но така или иначе не го правя и не бих го правила.
Радвам се, Зори. Значи беше успешна покупка все пак.  Simple Smile

# 261
Време е и обувки да пробвате. Кецове, маратонки и други такива платнени гуменки. Първо в торба в пералнята, лека центрофуга и после в сушилнята. Тъй като Миле искат над 100 лева за кошницата им за сушене на обувки а тези кошници са едно няма нищо, хич не им я купувам. Връзките на обувките им правя на края един възел и ги окачвам от вътре на люка като с него защипвам връзките. Обувките висят отвътре, отвън са само тези възелчета. Пускам сушилнята за време и си гледам кефа.

# 262
  • Варна
+1 за gorenje.

За това с връзките и закачването на люка изобщо не съм се сещал.Satisfied Ще го пробвам.За време ли ги пускаш или на някоя  програма?

Когато купих нашата сушилна търсих при всички вносители кошница за сушене на обувки,но така и не намерих.По спомен беше повече от 100 лв.

# 263
  • при моите любими
И аз да похваля моята Gorenje da92il, от както я взех не е спирала да работи ежедневно и по 2 пъти. И мога да кажа, че е доста безшумна. Очаквах да не е така, но под пералнята има антивибрационна подложка и още една такава между двата уреда. А барабанът е огромен, дори и да понапълня пералнята на макс, която е 8 кг., в сушилнята винаги има доста сводно място и дори и чаршафите не се мачкат много.

# 264
+1 за gorenje.

За това с връзките и закачването на люка изобщо не съм се сещал.Satisfied Ще го пробвам.За време ли ги пускаш или на някоя  програма?
Пускам за време защото иначе сушилнята ще спре. Просто никакви дрехи не отчита датчика за влажност и дотам.... Затова за време. При Миле поне програмата за време е "Топъл въздух" и не вдига температура така както при сушене на програма памук например. Затова я пускам за 2 часа и тя с топъл въздух ги изсушава.

# 265
Здравейте! Има ли безлумна сушилня? Разбира се не напълно, но да е шумна колкото една пералня? Simple Smile
Имаме сушилня Aeg стар модел Lavatherm ,но я държа на друг етаж за да не ми шуми на моят. Понеже много шуми

# 266
  • в 1001-та нощ
Е, съвременните не са шумни. Шум има, ако има дрехи с метални части - ципове, копчета, и пак зависи. Пералнята шуми повече, като изплаква и центрофугира.

# 267
Е, съвременните не са шумни. Шум има, ако има дрехи с метални части - ципове, копчета, и пак зависи. Пералнята шуми повече, като изплаква и центрофугира.

Супер. Значи мога да се оглеждам за нова сушилня за моят етаж Simple Smile) Аз видях в характеристиките на по- новите Aeg- та ,че шума е 65db. А при центеофугата на оералнята е към 70 , но все пак да си питам и тук 😂

# 268
  • в 1001-та нощ
Стандартно бяха по толкова, но преди 2 и половина години, като взимах моята - последният модел Бош - тогава беше към 55-56 децибела. По памет споделям, но  може да се провер - пазгледай. Не съм сигурна до колко се усеща разликата.

# 269
Скоро купихме АEG, която  има функция с по-малко  шум. Не съм пробвала още точно това.

Общи условия

Активация на акаунт