Избор на сушилня - Тема 15

• 42 354
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • В средата на времето
Показаният Бош не е самопочистващ се. Има филтър пред кондензатора и ваничка, в която се събират мъховете и които е нужно да се почистват редовно.

# 91
Това е новата подобрена технология на самопочистване на Бош. И на самата сушилня си пише "Auto Clean" . Мъха и от горния филтър се измива надолу в тази ваничка и тя трябва да се чисти на определени цикли, не всеки път. Само не ми е ясно този мокър мъх събиращ се във ваничката няма ли при подходящи условия да започне да се вмирисва...?  Естествено ваничката може да се чисти и всеки път, но тогава какъв е смисъла от тази технология. Все едно си имаш машина с обикновени филтри?
От трите показани аз пък не бих избрал Боша - това самопочистване е под въпрос, Бош са тези които въртят в едната посока, кондензационната ефективност на самопочистващите винаги е по-ниска, цената на конкретната пък е най-висока от на трите.

# 92
По т.1 коментарът на техника, който идва у дома за моята (BOSCH не е самопочистваща се) беше, че е удобно, но след време е нужна профилактика - почистване в сервиз. И моята след 2г. ползване е в сервиз за същото. Според него това не е необичайно.
С гаранцията какво стана?

# 93
Това е новата подобрена технология на самопочистване на Бош. И на самата сушилня си пише "Auto Clean" . Мъха и от горния филтър се измива надолу в тази ваничка и тя трябва да се чисти на определени цикли, не всеки път. Само не ми е ясно този мокър мъх събиращ се във ваничката няма ли при подходящи условия да започне да се вмирисва...?  Естествено ваничката може да се чисти и всеки път, но тогава какъв е смисъла от тази технология. Все едно си имаш машина с обикновени филтри?
От трите показани аз пък не бих избрал Боша - това самопочистване е под въпрос, Бош са тези които въртят в едната посока, кондензационната ефективност на самопочистващите винаги е по-ниска, цената на конкретната пък е най-висока от на трите.
Благодаря ви!

# 94
Щом има нужда от подобряване самопочистващата технология, явно и те са се усетили, че не я долюбват ползвателите.

# 95
  • В средата на времето
Auto Clean технологията е само заради липсата на филтри при вратата. Иначе си е като нормална сушилня без самопочистващ се кондензатор. Ваничката и филтъра ги чистя на 5-6 цикъла. Не след всяко сушене. Редовно не значи всеки път. Няма миризми за сега. При другите сушилни на колко цикъла чистите филтъра при кондензатора?

# 96
Различно. Отлагането на мъх по долния филтър зависи освен от честотата на ползването а и от дрехите явно колко мъх пускат. При повече изкуствени материи нищо не се отлага. Ако чакам лампичката да светне че иска почистване може да мине почти месец. Не го дочаквам а използвам случая когато жена ми извади прахосмукачката да изсмуча и долния филтър. Което отново е сравнително рядко защото в къщи чисти робот и обикновената прахосмукачка се пуска от дъжд на вятър, но тогава ползвам случая да изчистя сушилнята, филтъра на самия робот и климатиците.

# 97
Auto Clean технологията е само заради липсата на филтри при вратата. Иначе си е като нормална сушилня без самопочистващ се кондензатор. Ваничката и филтъра ги чистя на 5-6 цикъла. Не след всяко сушене. Редовно не значи всеки път. Няма миризми за сега. При другите сушилни на колко цикъла чистите филтъра при кондензатора?
Това, че върти в едната посока проблем ли е при чаршафите. Заплитат ли се?
Доволна ли сте от сушилнята?

# 98
Не е проблем.
То, ако ги върти в едната посока и ги заплита, после като ги завърти в другата да не ги разплита...

# 99
Амиии....разплита ги според мен. В началото първите пъти я гледах докато работи (мерак, а и търсих кусури честно казано). Сушат се долен чаршаф за спалня, 2 плика, 2 калъфки, няколко хавлии. По едно време големия долен чаршаф (200х240 или нещо подобно) беше обгърнал всичко останало и се върти топка като се вижда само този чаршаф. Значи той изсъхва първи и сензора за влажност отчита само него, нищо че на на нашата машина сензора е по цялата дълбочина на барабана а не само отпред под люка. След няколко минути сушилнята спря и завъртя в обратна посока и цялата топка се разплете и отново свободно се въргаляха вътре всички дрехи. Ако беше продулжиша както се бяха захванали на топка нямаше ли да си продължат така до края?
Да се допълня - проблем са пликовете с дупка в които могат да се напъхат по-дребни неща, е от там нито пералня, нито сушилня може да ги извади независимо накъде и как върти.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 14:17 от Marsian

# 100
  • Пловдив
Не е проблем.
То, ако ги върти в едната посока и ги заплита, после като ги завърти в другата да не ги разплита...

papi6,разсмя ме...Да,сушилните Бош въртят само в една посока и чаршафите се заплитат,но ползвателите на Мийле,АЕГ и други имат същите оплаквания(с чаршафите),а това самопочистване съвсем не е "голяма драма"-не е задължително самопочистваща се сушилня да ходи на профилактика в сервиз,но това се случва и на сушилни,които не са самопочистващи се.

# 101
  • В средата на времето
Не знам дали заплита чаршафите докато суши, защото не съм я гледала, но пък излизат сухи, така че въртенето в една посока не ми е проблем. Като цяло съм доволна от сушилнята.

# 102
  • в 1001-та нощ
По т.1 коментарът на техника, който идва у дома за моята (BOSCH не е самопочистваща се) беше, че е удобно, но след време е нужна профилактика - почистване в сервиз. И моята след 2г. ползване е в сервиз за същото. Според него това не е необичайно.
С гаранцията какво стана?

Намериха я, или я преиздадоха, след като не си затраях, разбира се. Поискаха данни за профила ми, вероятно за да проверят, дали претенциите ми са основателни, и ми изпратиха документа.

Аз го чистих веднъж месечно, или ако усетя, че бавно суши. Спроед техника трябва да се чисти след всяко ползване, което ме учуди. Но каза, че Bosch са много чувствителни.

Това, че върти в едната посока проблем ли е при чаршафите. Заплитат ли се?
Доволна ли сте от сушилнята?

При мен се случва в тези от ластичния тип  - да се събират други дрехи на топка, затова избягвам да ги суша с много други дрехи.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 02:44 от a.l.e.n.a

# 103
Здравейте, много полезна тема. Предстои ми да купувам сушилня и аз, а нямам абсолютно никаква представа. От това, което изчетох, трябва да търся такава:
   Да не е самопочистваща се, да върти двупосочно, да има ваничка за събиране на мъх.
Правилно ли разбирам?

Marsian, какво точно означава това:

Цитат
Да се допълня - проблем са пликовете с дупка в които могат да се напъхат по-дребни неща, е от там нито пералня, нито сушилня може да ги извади независимо накъде и как върти.

Какъв проблем се получава от това?

# 104
Няма нужда да върти в две посоки. Резултатите са еднакви.
За пликовете - не е проблем - или се перат и сушат закопчани, или сами. Колкото пречи при пране, толкова и при сушене. Суша ги отделно, става по-бързо и са идеално гладки.

Общи условия

Активация на акаунт