Избор на сушилня - Тема 15

• 40 066
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
И аз да питам за мнение, търся сушилня около 1000 лв ми е бюджета.
Щеше ми се е да е LG /тази марка ми е пералнята и съм много доволна/, но те са над 1400 лв.
Та може би  AEG, Electrolux, Gorenje или Samsung.. Kоe e по-добро?

# 406
За около 1000лв Горенье или Самсунг.

# 407
  • Пловдив
И аз да питам за мнение, търся сушилня около 1000 лв ми е бюджета.
Щеше ми се е да е LG /тази марка ми е пералнята и съм много доволна/, но те са над 1400 лв.
Та може би  AEG, Electrolux, Gorenje или Samsung.. Kоe e по-добро?

Samsung!Аз лично съм с Bosch.

# 408
  • Варна
Благодаря, почитателка съм на корейските марки по принцип.
Познатите ми , които имат сушилни пък хвалят AEG, но повечето са с по-стари модели и не знам дали новите модели са добри колкото старите. В смисъл че марката се купи от някой друг и са свалили качеството, а карат на стари лаври..

# 409
  • София
Харесах си 2 сушилни на Бош. Двуумих се между две, като консултантът вмагазина ми каза, чемога да купя маркуч за свързване допълнително, при другата беше включен. Според същия самопочистването е непотребна екстра, тъй като ако е необходимо, ще се сервизира. Питането ми е вярно ли е това или просто е търсел начин да ми продаде по-скъпата и евентуално залежала. Между тези две е дилемата.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTW85491BY/p/682802
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTR87TW0BY/p/683961

# 410
Голямо не. Ако искате нещо свястно под 1000лв, вижте Гореньето, което обсъждаме по-горе. Всичко остало (аристони, уирлпули, амики, неота и тем подобни) е все едно си купувате проблеми.
Тази сушилня е 699 лв . НЕ  знам защо сте си помислили , че има бюджет до 1000 лв . Защо винаги хвалите тези сушилни gorenie  заради един доволен човек !

# 411
Ние сме с Горене в нас от Нова година и също сме супер доволни за сега.Избрах я след като четох темата тук и имаше не само един доволен.

# 412
Голямо не. Ако искате нещо свястно под 1000лв, вижте Гореньето, което обсъждаме по-горе. Всичко остало (аристони, уирлпули, амики, неота и тем подобни) е все едно си купувате проблеми.
Тази сушилня е 699 лв . НЕ  знам защо сте си помислили , че има бюджет до 1000 лв . Защо винаги хвалите тези сушилни gorenie  заради един доволен човек !
Извинете, моля, че толкова ви засегнах! Купете си каквото искате. Защо питате изобщо, като си знаете. Бре!

# 413
Извинете, моля, че толкова ви засегнах! Купете си каквото искате. Защо питате изобщо, като си знаете. Бре!
Не съм попитал аз просто изразих мнението си !

# 414
iv4enCeTo аз съм с първата показана сушилня от 2 години и половина и съм много доволна . Взех я заради по-големия обем на барабана 9кг и заради самопочистващия кондензатор .
Другата която си показала е за 8 кг , но пък е клас А+++ , един плюс повече от моята . Но да ти кажа аз разлика в цената на тока нямам , така че според мен този един плюс не е кой знае каква разлика . По-добре си вземи с по-голям барабан

Това за въртенето на барабана в една посока , не е проблем за мен , всичко си излиза сухо без проблем .

# 415
Редно е да се отбележи, че няма връзка между големина ( обем ) на барабана и посочените килограми, поне що се отнася до домашните уреди. Може да се провери в сайта на Bosch ( Избран модел -> Технически данни -> Технически данни -> Размер и тегло ). Всички сушилни, които присъстват там са с еднакъв по големина барабан, който е с обем от 112л. Пиша това, защото има хора, за които това е от значение и може да се заблудят. Енергийният клас се отнася най-вече до еко програмите, които надали някой ползва често, така че не е от голямо значение. Според мен има по-голям смисъл да се гледа класа на кондензационна ефективност. Има мнения, че въртенето в две посоки спомага за това да не се усукват много дрехите, макар че сигурно има и други фактори, като количеството, големината и вида на прането, пък и не си спомням да има много оплаквания в това отношиние, но все пак трябва да се спомене. От посочените две сушилни бих изграл втората ( BOSCH WTR87TW0BY ), заради липсата на т.нар. самопочистване ( не го харесвам ) и наличието на долния филтър, нищо че човек ще трябва да отдели няколко минути да го почисти на всеки 4-5 сикъла. Като цяло мисля, че за сушилните на тази марка преобладават положителните отзиви.

# 416
  • в 1001-та нощ
Аз усукване съм забелязала само, ако в сушилнята има плик, който не е затворен и в него влязат дрехи. Скупчват се от единия край, става тежко и ...това е единственото усукване, което ми е направило впечатление.

За да не се получава е достатъчно - пликът да се затвори (още преди прането, защото и в пералнята влизат дрехи в него), или да се сушат заедно само чаршафи и пликове, т.е. големи неща.

# 417
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Какво мислите за тази сушилня?
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW8H458B/p/688334
Бюджетът е до 1000 лв. Приемам и други предложения. Ще се ползва основно през зимата и част от пролетта и есента, когато не става да се простира навън.

# 418
  • Варна
Какво значи: КЛАС НА КОНД. ЕФЕКТИВНОСТ и от важно значение ли е ?

# 419
  • София
Всички сушилни на Бош ли са с опция за включване към канал? Тази "екстра" струва ли си?

Общи условия

Активация на акаунт