Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 432
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Desire, извинявам се ако си писала вече а аз не съм прочела,  понеже аз също също съм с ендометриоза, изпробвахте ли освен оперативното отстраняване на ендометриозата и да приемаш преди стимулация поне 6 седмици противозачатъчни но не от нормалните за по 21 дена.
Има такива, които се взимат без прекъсване като последните 4 таблетки от месечния блистер са плацебо, за да настъпи кървене, аз обаче трявбаше направо без плацебо таблетките да преминавам към нормалните.
Правих тази терапия успоредно със лапароскипското отстраняване на ендометриозата. Понеже ти имаш вече 2 такива, можеш да попиташ гинеколкога си за такива противозачататъчни. На мен ми ги изписаха още на първия ми разговор в репродуктивната клиника, точно с цел подобряване на Я преди процедурата.
Сега дали наистина това в комбинация с лапарото ми помогна или е просто чудо при мен не знам.

При мен днес е денят на Ц или 14 дена след след пункция. Чертичките вече не са въображаеми но не са и като контролната. Нормалните жени правят по един тест  повтарят след 2 дена, аз по 3 теста всеки ден....ММ се обяви за луда.
Поправям се, че забравих да напиша кои са хапчетата, Zoely се казват.

# 361
Не знам какво точно е положението с резерва при тебе, ама хубаво си помисли дали имаш време да си играеш на тука има, тука няма.
Така или иначе ако се повтори случая със празните Ф, док ще ти предложи да минете към стимулация.
С Клостилбегит стимулацията е съвсем лека и няма нищо общо със стимулацията която се прави при класическото инвитро.
Ембриотоксини изследвала ли си? Пишат че около 30% от жените с ендометриоза ги имат и това пречи на имплантацията и т.н. Правят се вливки по определена схема при такъв проблем.

Кукии, много се радвам за тебе мила.  Стискам палци всичко да е наред до финала.

Дезире, права е Куки. Често се процедира стопиране на месечния цикъл за 6м и после се прави стимулирано инвитро. Има и инжекции, които се поставят веднъж месечно, с депо ефект, вместо хапчетата които е споменала. Това се отразява положително и на ембриотоксините, ако има такива.
Но гледам че не при всички се прилага това стопиране на цикъла. Може би зависи и от индивидуалното състояние.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 11:04 от geizer

# 362
Момичета, аз нямах пункция, защото фоликула не беше ок. Според лекаря е бил празен, но дали това е причината, нямам представа. На 7ми ден беше 16мм, вклчихме фостимон, цитротид и хориомон, а на 11ти ден трябваше да я извадят. Възможно ли е според вас да се е спукал по-рано просто?
Пункцията се планира около и преди 36-ия час след след като е включен ЧХГ препарат, в случая хориомон, т.е. на 9ти ден от цикъла. Изследваха ли ти хормони с прегледа?

# 363
Здравейте момичета, моля за вашето мнение. На 5ти ден от стимулацията имах дебелина на матката 8.5 мм, и фуликули 14мм, 2х11мм и 2х6 мм, а от другата страна 11мм и 2х6 мм. Естрадиола ми е 944 pg/ml, прогестерон 0.60 ng/ml. Док каза че пункция та най-вероятно ще е на 11 ден от стимулацията и 13 от МЦ. Каза че всичко е наред, но тя все така си казва. На вас как ви се виждат тези резултати има ли някъде място за притеснение. Успех на всички.

# 364
Най важното е и малките Ф да догонят по големите, за да има и в тях зряла яйцеклетка. В деня на пункцията е хубаво колкото се може повече Ф да са по 16 и нагоре мм,  въпреки че се е случвало и от 14-15мм Ф да има хубава Я, по думите на моят док. Прогестерона е под 1 което е добре, но лигавицата ми се струва че избързва. Ти или си правиш по принцип по дебела лигавица, или заради стимулацията избързва и може да отложите трансфера за ЗЕТ. Ама това лекарят ти ще го прецени и ще ти каже. За Е2 има формула по която се изчислява според размера на Ф и се преценява как е. Може да се поровиш в интернет да я намериш  ако те интересува. 
Горе долу това е което знам след 2 стимулации.

# 365
Малага, на 7ми ден имам LH 7.6 (0.11-198) и Estradiol 138 (5-2950)
Преди време съм проверявала нуклеиновите клетки, но ембриотоксините - не, не сме и коментирали това. Последно хомоцистеин и витамини изследвах...
П. П за първи път чувам и за тази схема с противозачатъчните - ще се поинтересувам и ще го коментирам с него. Благодаря 🙂

# 366
  • София
Здравейте момичета!

Пиша и тук, защото имам нужда от съвет.

Започвали Ли сте стимулация / планът е с кломифен/ с естрадиол над 100?

Оказа се, че въпреки пункцията на 4.06, уж на всички съществуващи ф, пак има някакъв моташ се, уж спихнат вече. Всичко това започна с правенето на прптата.

Е2 ми е 110 пг/мл и казаха, че е височък. Да го меря утре пак преди да започна кломифен... Той до утре колко да се промени, освен да се качи?

Тъпо се чувствам, след неуспешната пункция с висок лх и се чудя дали да не отложа за друг цикъл.

Благодаря предварително и пожелавам успех на всички ❤️
Скрит текст:
Desire, извинявам се ако си писала вече а аз не съм прочела,  понеже аз също също съм с ендометриоза, изпробвахте ли освен оперативното отстраняване на ендометриозата и да приемаш преди стимулация поне 6 седмици противозачатъчни но не от нормалните за по 21 дена.
Има такива, които се взимат без прекъсване като последните 4 таблетки от месечния блистер са плацебо, за да настъпи кървене, аз обаче трявбаше направо без плацебо таблетките да преминавам към нормалните.
Правих тази терапия успоредно със лапароскипското отстраняване на ендометриозата. Понеже ти имаш вече 2 такива, можеш да попиташ гинеколкога си за такива противозачататъчни. На мен ми ги изписаха още на първия ми разговор в репродуктивната клиника, точно с цел подобряване на Я преди процедурата.
Сега дали наистина това в комбинация с лапарото ми помогна или е просто чудо при мен не знам.

При мен днес е денят на Ц или 14 дена след след пункция. Чертичките вече не са въображаеми но не са и като контролната. Нормалните жени правят по един тест  повтарят след 2 дена, аз по 3 теста всеки ден....ММ се обяви за луда.
Поправям се, че забравих да напиша кои са хапчетата, Zoely се казват.
Мога ли да попитам кои противозачатъчни ти предписаха?
Благодаря ти!

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 09:45 от AnMary

# 367
melinda11,  

Zoely, се казват противозачатъчните, активните съставки са номегестролацетат и естрадиол в съотношение 2,5мг./1,5мг.

# 368
  • София
Много ти благодаря, Канелена Бисквитке! Записвам си ги Blush

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 11:39 от melinda11

# 369
  • Варна
Здравейте, някой сблъсквал ли се е с кандида глабарта? Пречи ли  за ин-витро?

# 370
Здравейте, момичета,
Допитвам се довас понеже сте по-запознати, а до прегледа ми има още време и се притеснявам.
Та 8 ден съм на стимулация с гонал от 150 и днес пусках контролни хормони, но ми се струва, че едтрадиола е нисък. Фоликули не разбрах точно колко са се образували при предишния преглед. Какво ще кажете?
Естрадиол 743.6 pg/ml
Прогестерон 0,46 ng/ml

# 371
Бел, аз не разбрах от осем дни си на стимулация или на осми ден от цикъла си започнала стимулацията?

Здравейте, момичета,
Допитвам се довас понеже сте по-запознати, а до прегледа ми има още време и се притеснявам.
Та 8 ден съм на стимулация с гонал от 150 и днес пусках контролни хормони, но ми се струва, че едтрадиола е нисък. Фоликули не разбрах точно колко са се образували при предишния преглед. Какво ще кажете?
Естрадиол 743.6 pg/ml
Прогестерон 0,46 ng/ml

# 372
Бел, аз не разбрах от осем дни си на стимулация или на осми ден от цикъла си започнала стимулацията?

Здравейте, момичета,
Естрадиол 743.6 pg/ml
Прогестерон 0,46 ng/ml
Fallingstars,
Ама и аз съм мн зле, как съм го написала 🤦🏼♀
8 ден ми е от стартирала стимулация.

# 373
Естрадиола зависи от бр. но и от размера на Ф. По малките изобщо не секретират Е2, средно големите пък секретират по- малко от най големите... Има формула по която се изчислява, но трябва да се знае и бр. и точните размери. Иначе няма как да се каже дали е добре или не е.  
Принципно Е2 ще расте по бързо в следващите дни тъй като повече Ф ще достигнат размерите при които ще го секретират.

Е2pg/ml=291+180x+64y+18z

където Х е бр. на Ф с размер 17мм и нагоре
У е бр. на Ф с размер 15 и 16 мм
Z е бр. на Ф с размер 14мм и по- малко.

Формулата е ориентировъчна и е нормално крайния резултат да не е съвсем точен. Важно е да не е съвсем голяма разликата между исчисленото и иследваното.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 14:54 от geizer

# 374
Здравейте, момичета,
Естрадиол 743.6 pg/ml
Прогестерон 0,46 ng/ml

Здравей, при мен на 7ми ден от стимулацията Е2 ми е 1344 pg/ml, Прогестерон 2.62 ng/ml. Като имам общо 11 фолукула и 6 бяха около 15 мм. Аз съм на менопур 225. Но и според мен зависи колко фоликула имаш. Късмет и дано всичко да се оплодят.

Общи условия

Активация на акаунт