Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 37 760
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Само да кажа, че дори местата да се прехвърлят към общата опашка, ако има чакащи деца набор 2018, вас няма да ви допуснат до класиране. И 14 точки нищо не ви гарантират.
Видях, че вече е обяснено, извинявам се, че го повтарям.

# 361
Дъщеря ми е 2018 и чака за градината в Лозен, защото брат й го приеха там. По принцип до колкото разбрах, директорката ще отвори още една група за набора 2018 септември (тя вече отвори една 2016 и една 2018).  Ако това не е така и няма да отваря друга група за 2018 аз ще отпиша баткото и ще премахна кандидатурата на малката. Но, това не ви решава проблема....

Сигурни ли сте, че директорите определят колко и какви места да отворят?

# 362
Аз не съм сигурна дали само те решават. Градината, за която чакаме, директорката ми каза, че искала да пусне повече бройки, но не й позволили. За набор 2019 пусна само 21места по общ ред и 4места за ХЗ.

# 363
На сайта на ИСОДЗ пише, че родените през януари 2019 ще могат да кандидатсват с набор 2018 от септември 2020, когато класиранията влязат в текущ режим на прием.

# 364
И в нашата ми казаха същото, но отвориха още 1 место, после още 2 и то все в 6 без 5... така, че да не може никой да кандидатства освен тези, които знаят, че ще има места....Абе омръзна ми да играем на котка и мишка със системата и да смятаме, ровим, търсим. Sad

# 365
  • София
На сайта на ИСОДЗ пише, че родените през януари 2019 ще могат да кандидатсват с набор 2018 от септември 2020, когато класиранията влязат в текущ режим на прием.
Да, така е, но има условия това да се случи. И едно от тях е да няма чакащи от набор 2018. И едно дете да има, системата няма да позволи смяна на набора.

# 366
  • София
Пише го не само на сайта на ИСОДЗ.
Това е записано в Наредбата за прием на деца в ОДГ и ПГОУ. Чл. 14, ал. 10.

# 367
Аз не разбирам какъв е тоя зор деца от друг набор да кандидатстват с предходен.
В БГ всички правила са предпоследни и все някакви вратички, прозорци и т.н се търсят 🙈

# 368
  • Sofia
Аз не разбирам какъв е тоя зор деца от друг набор да кандидатстват с предходен.
В БГ всички правила са предпоследни и все някакви вратички, прозорци и т.н се търсят 🙈
Ако има незаето място защо някое дете да чака една година, за да тръгне на ясла/градина? Само защото има някакво  правило? Затова има частни случаи, в които си струва да се разгледа молбата на един или друг родител

# 369
Подкрепям  - ако има незаето място и детето е готово.
Моето е родено на 01-ви януари сутринта. Няма особена разлика в развитието му с дете, родено няколко часа по-рано, ако има възможност, бих се възползвала да го пусна с предходен набор (на практика няма).

# 370
Подкрепям  - ако има незаето място и детето е готово.
Моето е родено на 01-ви януари сутринта. Няма особена разлика в развитието му с дете, родено няколко часа по-рано, ако има възможност, бих се възползвала да го пусна с предходен набор (на практика няма).
Да, така е. А моето е 2018 г, но на 31 декември в 19 ч. И ще е с набор 2018.

# 371
Така става, че ако някое дете от предишен набор не се бута на всяка цена да влезе с текущия прием (майката е по майчинство с ново бебе) , някое дете от следващия набор ще го заеме . И така на следващия прием детето набор 2018 ще си остане отвън. Не го разбирам.
Хипотетично , ако след години викат в казармата само набор 2018 , пак ли майките на януарчета 2019 ще казват - вземете и моето ?

# 372
  • София
В момента няма казарма. Вас какво ви притеснява, след като има правила и те са спазени? Дете от друг набор може да бъде прието само, ако няма чакащи деца от набора.

# 373
Така става, че ако някое дете от предишен набор не се бута на всяка цена да влезе с текущия прием (майката е по майчинство с ново бебе) , някое дете от следващия набор ще го заеме . И така на следващия прием детето набор 2018 ще си остане отвън. Не го разбирам.
Хипотетично , ако след години викат в казармата само набор 2018 , пак ли майките на януарчета 2019 ще казват - вземете и моето ?

Aко мястото е незаето, защо друго дете да не ползва услугата?
Некандидатствалото 2018 би могло да кандидатства с набора си, а би могло и въобще да не кандидатства до задължителните 4 години.
За съжаление на родителите на поне10 000 деца,  с раждането на детето не му се авизира място в детска ясла/ градина.

# 374
Ами аз си направих труда да погледна въпросната детска градина и има по спомен 10-11!!! деца с 12т., които са простосмъртни и тази градина им е първо желание. Дори и да се смени набор, 2 от тези дечица ще влезнат първи и това е правилно. В конкретния случай мястото ще бъде заето при всички положения.

Общи условия

Активация на акаунт