Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 37 751
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте,
Отворила съм списъка за Младост набор 2018 и там виждам общо 36 свободни места само за хроничните заболявания. Ще или ако да, кога ще сложат тези места към общата опашка за да можем да кандидатстваме?

# 376
Аз се чудя къде са тия градини с 0 чакащи деца в телущия набор 🧐
Дори в най-изпадналите опашките са много над свободните места.

# 377
Здравейте,
Отворила съм списъка за Младост набор 2018 и там виждам общо 36 свободни места само за хроничните заболявания. Ще или ако да, кога ще сложат тези места към общата опашка за да можем да кандидатстваме?

Следващото класиране е на 29 август. Вероятно седмица преди това ще бъдат обявени новите свободни места и в тях вероятно ще влязат и незаетите ХЗ и СОП, от миналите. Но, до колкото разбирам има влезли мнения против прехвърлянето и не знам кога ще се обсъжда пак и гласува от СОС. Ако някой има инфо да даде, кога и какво ще се случва с наредбата. На 17-ти приключиха писмените консултации. От тогава ни вест, ни кост.

# 378
Здравейте,

Много съм нова в тази тема и се извинявам, ако задавам глупави въпроси. Имам дете на 3 г., много контактно, но изключително злоядо (не яде почти нищо, нито дори шоколад, чипс, какво ли не сме опитвали да го изкушим).   Много се притеснявам за детската градина, дали няма да го приемат по точки и да го върнат заради храненето му. И имам 3 основни въпроса:

Може ли да го върнат заради злоядство и тогава, изгубва ли си точките?

Ако сега го въведа в системата и ни приемат, задължена ли съм да го пратя веднага на градина, и ако не - губя ли си мястото?

Класиранията като при гимназиите ли са, на есен се влиза и това е, или има и междинни класирания? Гледам графика, но не мога да се ориентирам.

Проблемът е, че чакаме бебе есента и искам да съм наясно, а около мен нямаме познати с малки деца.

Благодаря предварително за отговора.

# 379
  • Sofia
Обикновено различните градини имат различен срок, в който детето, което е прието, може да започне да ходи. В яслите често при старт септември, мястото се пази до декември. Доколкото разбирам Вашето дете не е прието, може би първо трябва да влезе и тогава да питате в конкретната градина . Колкото до храненето, това не е причина да го връщат. Обикновено децата , които са били злояди, в детската градина имат прогрес в тази посока. Убедила съм се, че груповият пример е нещо уникално. Моите деца са яли в градината спанак с яйца, което вкъщи не биха доближили .
Аз по-скоро бих си позволила да кажа, че това не е най-добрия сценарий за детето - появата на бебе и тръгването му на градина , особено на тази възраст. Аз бих се постарала да ги размина във времето, защото има голям риск голямото дете да страда.

# 380
На мен ми казаха, че срокът за тръгване е до 60 дни, считано от септември.

# 381
Обикновено различните градини имат различен срок, в който детето, което е прието, може да започне да ходи. В яслите често при старт септември, мястото се пази до декември. Доколкото разбирам Вашето дете не е прието, може би първо трябва да влезе и тогава да питате в конкретната градина . Колкото до храненето, това не е причина да го връщат. Обикновено децата , които са били злояди, в детската градина имат прогрес в тази посока. Убедила съм се, че груповият пример е нещо уникално. Моите деца са яли в градината спанак с яйца, което вкъщи не биха доближили .
Аз по-скоро бих си позволила да кажа, че това не е най-добрия сценарий за детето - появата на бебе и тръгването му на градина , особено на тази възраст. Аз бих се постарала да ги размина във времето, защото има голям риск голямото дете да страда.

Благодаря за отговора , janin4eto, все още не сме го записали в системата. Знам, че появата на ново бебе е травмираща и затова искам да съм сигурна, че като го приемат, после няма да изгуби точки, ако решим, че не е сега моментът. Той е много ентусиазиран за детска градина, тъй като много обича да си играе с деца, а покрай корона вируса всичко се прецака, затова искам да знам какво да направя реално.

# 382
  • София
Обикновено различните градини имат различен срок, в който детето, което е прието, може да започне да ходи. В яслите често при старт септември, мястото се пази до декември.

Никой ли не си прави труда поне да прочете Наредбата за прием?

# 383
В групата на голямото ми дете имаше изключително злоядо дете. Ядеше само по 1 филия хляб по цял ден. Не е  имало проблеми от страна на персонала

# 384
Аз още чакам поне една градина с 0 деца на опашката от телущия набор и да е оправдано влизането на дете от следващия набор 🧐

# 385
Обикновено различните градини имат различен срок, в който детето, което е прието, може да започне да ходи. В яслите често при старт септември, мястото се пази до декември.

Никой ли не си прави труда поне да прочете Наредбата за прием?
Детето ми е прието. Това за срока ми го каза директорката на ОДЗ при записването. Не, не съм чела наредбата, задължително ли е?

# 386
  • София
Винаги съм се чудила, как в 90% от случаите, първият отговорил дава невярна информация. И защо тогава се бърза да се отговаря.
Не, различните градини нямат различен срок, в който детето да тръгне на градина. Срокът е един и същ и е записан в наредбата. Отговорите  на другите въпроси също ги има дори в първия пост.

# 387
Обикновено се публикува и новина.
Ето, това е от миналата година:
https://kg.sofia.bg/isodz/news/1799

# 388
  • Sofia
За нас беше 15.12.

# 389
За нас беше 15.12.
Защо? Нали се броят 60дни?
"1.9. Детето ми е родено 2019 г. през декември. Ще мога ли да кандидатствам за прием от септември, въпреки че няма да имаме навършени 10 месеца?
Да, ще можете. Всички деца, родени 2019 г. ще могат да кандидатстват с набора си, независимо от датата на раждане. Ако детето бъде класирано и записано, директорът на детското заведение може да запази мястото до 60 дни, считано от 15.09.2020 година. При неспазване на срока за постъпване, незаетото място ще се обяви за свободно на следващото класиране, а детето ви няма да може да кандидатства за съответното детско заведение до началото на класиранията за следващата учебна година."

Общи условия

Активация на акаунт