Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 36 904
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Точно това съм написала. Взимат се документите от старата градина и се подават в новата. Реално си е ново записване. И питам - как ще продължи да ходи детето в старата, при условие, че там вече няма медицински картон и т.н??

# 556
  • СОФИЯ
Може да се упълномощи друг човек за записването.

чл. 16, ал. 3 от наредбата
(3) При преместване на дете по предходните ал. 1 и ал. 2 детето има право да
посещава детската градина/училището до датата на постъпването му в новата детска
градина/училище.

# 557
  • Sofia
Може да се упълномощи друг човек за записването.

чл. 16, ал. 3 от наредбата
(3) При преместване на дете по предходните ал. 1 и ал. 2 детето има право да
посещава детската градина/училището до датата на постъпването му в новата детска
градина/училище.
Явно пак е трябвало да чета наредби 😁

# 558
  • София
За да се запише в новата ДГ при преместване НЕ е необходимо първо да се отписва от старата. Отписва се преди да започне да посещава новата след като вече е записано в нея. Ако го отпишете не може да продължи да посещава досегашната. А също и ако се получи проблем и не успеете да го запишете в новата ще останете без никаква.

# 559
За да се запише в новата ДГ при преместване НЕ е необходимо първо да се отписва от старата. Отписва се преди да започне да посещава новата след като вече е записано в нея. Ако го отпишете не може да продължи да посещава досегашната. А също и ако се получи проблем и не успеете да го запишете в новата ще останете без никаква.
Благодаря ви за отговора. Точно от това се притеснявам да не се случи нещо между описването и записването. И без това още не ми се вярва, че го изтеглиха на жребий.

# 560
Явно само ние ПАК нямаме късмет за градината срещу блока ни и въобще...

Честито на печелившите!

# 561
  • Sofia
Ние ще освободим едно място в Младост 2, слънчево зайче. Момченцето ни е прието в Герман, което ни е три пъти поне по-близо Simple Smile за набор 2019

# 562
Здравейте,
Знае ли някой дали отново служебно ще се проверява настоящ адрес?

# 563
Явно само ние ПАК нямаме късмет за градината срещу блока ни и въобще...

Честито на печелившите!

Не сте само вие. И моето момченце отново не е прието. И детето на приятелката ми - също. Нейното за пореден път не се класира за първа група с 13 точки.
А моето, с 12, дори не участва в жребия.
Успокоявам се с това, че не е готово за ясла още. Но как ще се оправяме, не знам. Трябва да работя.

Честито на всички късметлии!

# 564
И моето дете не е прието. Ама кво да очакваш от 98 деца на жребии за 2 места.

# 565
Неприетите просто няма с какво да се похвалим и си мълчим :Д .

Ние сме приети, де...полудневно, на час път от нас. Правя го само за да се социализира детето и да свиква с определени учебни ситуации. Иначе е напълно безсмислено упражнение. 1 група за ДГ става въпрос, кандидатстваме 3та година. Няма и няма.

# 566
  • София
Неприетите просто няма с какво да се похвалим и си мълчим :Д .

Ние сме приети, де...полудневно, на час път от нас. Правя го само за да се социализира детето и да свиква с определени учебни ситуации. Иначе е напълно безсмислено упражнение. 1 група за ДГ става въпрос, кандидатстваме 3та година. Няма и няма.

Абсолютно идентична ситуация, само дето е на 30 мин детската. Не знам просто как ще сколасвам и на работа да ходя и в обедната да го взема, закарам вкъщи.... Зор ще ми е, но много искам точно да се социализира.  Все се надявах на чудо и да го приемат целодневно някъде, но уви, три години не става.

# 567
И аз не знам дали ще успеем, организационен ужас е, но ще опитаме. Стискам и на Вас палци! 

# 568
Здравейте,
Задължително ли е копие на трудова книжка при осигуряващ се при работодател, или може само с бележка и мокър печат?

# 569
Здравейте! Дъщеря ми 2017 посещава яслена група в ОДЗ. На текущото класиране кандидатствах за преместване в първа група в градина с по-добри отзиви от тази, която посещава в момента. Е, приеха я, но баща й не е съгласен да я местим, защото вече била свикнала с децата в старата, а и получих допълнителна информация през уикенда по площадките и аз самата доста се разколебах. Сигурно ли е, че ако не я запиша в новата, автоматично продължава да посещава старата? Трябва ли да ходя до новата и да заявя отказ? Притеснявам се да не остане без градина, ако нещо не направя както трябва. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт