Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 36 891
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Момичета един малко тъп въпрос:
Районите на детските градини са същите както административните райони нали? Примерно р-н Лозенец  си е един и можеш да кандидатстваш във всички детски градини без значение колко са ти далеч, важно е коя си сложил на първо място. А не се дели от бул. Черни връх, например?

# 586
Момичета един малко тъп въпрос:
Районите на детските градини са същите както административните райони нали? Примерно р-н Лозенец  си е един и можеш да кандидатстваш във всички детски градини без значение колко са ти далеч, важно е коя си сложил на първо място. А не се дели от бул. Черни връх, например?

Да, районите са административните райони. При училищата е различно, но това е друга тема.
Т.е. Ако живеете в район А, дори и градина От район Б да ви е по-удобна, получавате по-малко точки и реално нямате шанс за прием.

# 587
  • София
Здравейте,а при размяна как се процедира?
Пише ли се до системата или директорите трябва да са ок?

# 588
  • СОФИЯ
Здравейте, имам много сложен казус, на който и в детската ясла не могат да ми отговорят.
С бащата на детето сме разделени и не живеем заедно. Родителските права са поверени на мен и съответно аз се грижа за детето ни.
Приеха го на детска ясла и до петък трябва да съм го записала, НО! В списъка с необходими документи се изисква и бащата да предостави документи относно трудовата му заетост, но той категорично отказва да предостави.
Според вас ще ми бъде ли отказано записването на детето? И какви са понататъшните ми опции за записване в държавна ДГ?
поискай писмено от работодателя на бащата.

# 589
  • София
5.7. Не живея с бащата на моето дете и нямам добри отношения с него, въпреки че родителските му права не са отнети. Как да докажа точка за него по К3?
Трудовият статус на бащата трябва да се докаже при записване. Ще трябва да вземете служебна бележка директно от работодателя на бащата.

# 590
С тия служебни бележки побъркаха хората. Освен служебна бележка, искат и копие на последната страница на трудовата книжка. Това как ще го предостави, дори и да знае кой е работодателя на бащата на детето, и той се съгласи да издаде на майката този документ? Толкова милиони за електронно правителство, и накрая никакъв резултат. Ходим да събираме хартии от тук и там, за едно просто записване в детска градина. Като тръгнем да купуваме имот става страшно. За интегриране на системата за класиране с тази на НОИ се говори от 2008-ма. 12 години, и нищо!

# 591
  • София
С тия служебни бележки побъркаха хората. Освен служебна бележка, искат и копие на последната страница на трудовата книжка. Това как ще го предостави, дори и да знае кой е работодателя на бащата на детето, и той се съгласи да издаде на майката този документ? Толкова милиони за електронно правителство, и накрая никакъв резултат. Ходим да събираме хартии от тук и там, за едно просто записване в детска градина. Като тръгнем да купуваме имот става страшно. За интегриране на системата за класиране с тази на НОИ се говори от 2008-ма. 12 години, и нищо!
Така е. Вариант е било да не пише бащата работещ и да загуби 1 точка, но тогава шанса за прием намалява.

# 592
Здравейте, писах в сайта на ИСОДЗ но нямам никакъв отговор от тях, и реших и тук да 🙂попитам! Някой има ли представа дали ще има нови групи за набор 2018 в район Искър? Благодаря предварително

# 593
Здравейте, писах в сайта на ИСОДЗ но нямам никакъв отговор от тях, и реших и тук да 🙂попитам! Някой има ли представа дали ще има нови групи за набор 2018 в район Искър? Благодаря предварително

В какъв смисъл нови групи - заради 36 ОДЗ ли? Мен лично ме съмнява на този етап да има, но има свободно място в Калинката. Явно някои деца се отписват.

# 594
Ние ще освободим 1 място в Ежко Бежко (ако всичко е наред със записването в новата градина, дано не ни мине котка път). Директорката е страхотна, с отношение към родителите и грижа към децата.
Иначе, за нови места в смисъл на нова група или нова градина не съм чула.

# 595
[quote author=dycito link=topic=1215306.msg41319477#msg41319477

В какъв смисъл нови групи - заради 36 ОДЗ ли? Мен лично ме съмнява на този етап да има, но има свободно място в Калинката. Явно някои деца се отписват.
[/quote]   Ами не точно 36 ОДЗ! Тая надежда че в някоя от градините да пуснат допълнителна група 😢

# 596
Ние ще освободим 1 място в Ежко Бежко (ако всичко е наред със записването в новата градина, дано не ни мине котка път). Директорката е страхотна, с отношение към родителите и грижа към децата.
Иначе, за нови места в смисъл на нова група или нова градина не съм чула.
[/quote]   Нас не ни приеха, с 12т. сме, тая някаква надежда но и тя май ще се изпари  😢

# 597
  • София
Момичета, имам следният въпрос. Ще кандидатстваме на класирането тази седмица и ми се струва, че има шанс, поне засега. Въпросът е, че до петък се водя по майчинство, а от понеделник се връщам на работа, но в отпуск. И не знам при евентуално записване дали няма да ми откажат. Какво да пиша в профила си? Не видях такъв въпрос в секцията с въпроси и отговори. Писах им, чакам отговор.
Благодаря!

# 598
Запишете, че сте работеща. Записването ще е другата седмица, съответно в служебната ви бележка ще е отразено, че сте на работа, а не в отпуск по майчинство.

Да споделя опит за нашия случай. Записахме малкия в новата градина, без да даваме здравна карта на малкия, тези документи се искат при постъпване. В момента се води записан и в двете градини, в старата посещаващ, в новата само записан. Като постъпи реално в новата, ще се освободи място в старата.

# 599
  • Sofia
Днес съпругът ми записа малкият в ясла Simple Smile не са му взели бележките за местожителство, вече имало връзка със системата..

Общи условия

Активация на акаунт