Пазаруване от Amazon - тема №89

• 62 458
  • 741
  •   2
Отговори
# 375
  • Казанлък
За немския Амазон.

Пробвайте да въведете код GESCHENK5E
Той намаля 5 евро от покупката над 25 е с продавач Амазон.

Вчера поръчах така кафе Лаваца в дози. По удобни са ми за работа.
https://www.amazon.de/Lavazza-Kaffee-Pads-Intenso-10er/dp/B07P89 … ck_package_o1_img

# 376
..бих искала да се свържа с team leader или manager директно. Дали можете да ми помогнете със съвет или мейл за връзка?
Пишеш пак в чата, че искаш да говориш със supervisor. Може само по телефона да се свържеш с него, но не си спомням той ли звънеше или ти трябваше да звъннеш. Със сигурност в чата ще те питат каква е причината и т.н. преди да се стигне до разговор със supervisor, но ще стане.

# 377
  • София
Относно Bluetooth колонка, ние ползваме една на F&d. Със слот за карта е. Има и Led светлина.
Купувана е от България и не слагам линк, за да не се приеме като реклама. Ако някой се интересува, мога да му пратя на ЛС. Много сме доволни от тази колонка, все едно е правена за бебе- дъщеричката ни постоянно я хвърляше, ползваме я 6-7 месеца и още работи.

# 378
Здравейте,
как стои въпросът с поръчване от amazon.com?
(навярно сте го споменавали стотици пъти, но не следя темите, моля за извинение).

Харесала съм едни слушалки, които в БГ се намират много рядко, а и цената им тук е със 100лв отгоре. Най-евтини ги намерих в amazon.com (сравнявям с .co.uk и .de)

Ако ги поръчам от .com ще ме цакат с митница, нали?

# 379
  • Сф
По спомен най- тънко излизаше да ги поръчаш от американския амазон до адрес на превозвач в Англия. Така май не ги спираха на митница

# 380
  • Sofia
Спират ги и в Англия на митница. Би трябвало, ако продавач е амазон, в процеса на поръчката да изпише какви са предполагаемите дължими такси и да ги начисли към плащането.

# 381
Благодаря за бързите отговори. Simple Smile

Мда, всъщност не излиза много по-евтино, с всички такси даже е по-скъпо от .com, както се и очакваше.

Като цяло, тези слушалки ( цък ) мога да ги взема с 30-40лв по-евтино, отколкото в тукашен магазин. Grinning
Сега още 3 дни няма да спя, за да реша дали ги искам. Grinning

# 382
  • София
Благодаря за бързите отговори. Simple Smile

Мда, всъщност не излиза много по-евтино, с всички такси даже е по-скъпо от .com, както се и очакваше.

Като цяло, тези слушалки ( цък ) мога да ги взема с 30-40лв по-евтино, отколкото в тукашен магазин. Grinning
Сега още 3 дни няма да спя, за да реша дали ги искам. Grinning
Преди 4 години от американския взех доста по скъпи слушалки. Очаквах писмо  за митнически такси от превозвача, но си поличих слушалките. На пакета си фигурираше реалната цена от  китайския изпращач,варианта заради занижена цена да бямах такси отпадна.
Добавям- доставката беше до Английски адрес на превозвача.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 09:26 от trikitil

# 383
  • Sofia
Това е на късмет обаче и няма как всеки да разчита, че ще му се случи.

# 384
  • София
GGBG, нямаха ли доставка от Америка?

# 385
Имат доставка от Сащ. Обаче таксите са.... по-добре митницата да си платиш.

# 386
Преди 4 години от американския взех доста по скъпи слушалки. Очаквах писмо  за митнически такси от превозвача, но си поличих слушалките. На пакета си фигурираше реалната цена от  китайския изпращач,варианта заради занижена цена да бямах такси отпадна.
Преди 4 години нещата бяха по-различни.
Сега митницата лови наред, даже под стойност за обмитяване. Изтарикатиха се, такси трябва да се събират...
Това за БГ.
През превозвач с такива скъпи неща не бих рискувала на късмет..

# 387
  • София
Преди 4 години от американския взех доста по скъпи слушалки. Очаквах писмо  за митнически такси от превозвача, но си поличих слушалките. На пакета си фигурираше реалната цена от  китайския изпращач,варианта заради занижена цена да бямах такси отпадна.
Преди 4 години нещата бяха по-различни.
Сега митницата лови наред, даже под стойност за обмитяване. Изтарикатиха се, такси трябва да се събират...
Това за БГ.
През превозвач с такива скъпи неща не бих рискувала на късмет..
Сега ще се коригирам, до Англия пуснах. Или и там действат като в БГ?

# 388
Разбрах, че до превозвач - затова и писах, че не бих рискувала - ако го задържат и се закучи нещо.. Всеки си преценя.
Но обикновено има дсататъчно приемливи опции и от европейските амазони. Че е и много по-бързо.

# 389
  • София
Скоро някой връщал ли е пратка на https://www.amazon.co.uk/?
Никога не ми се е налагало да се занимавам с тях и сега се боря да върна една служебна пратка, която е доста тежка и обемна.
Нещо не мога да се разбера със съпорта им. Правилно ли разбирам, че транспортните разходи са за моя сметка, не ми пращат никаква товарителница , както в другите сайтове  и само ако преценят, че грешката е тяхна ще ми възстановят сумата?

Общи условия

Активация на акаунт