СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 412
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Ох, слава Богу, значи аз съм се заблудила за едностранното! Извинявам се за внесения смут! За бел е лесна ориентацията по редовете, но за математиката ми беше важно може ли и двустранно. В бланките си личи коя задача къде да се пише, което също е успокоително ясно. Май повечко се шашкам.

# 466
  • Пловдив
Добре, де нали в началото на изпита ще им се обясни подробно кое и как...все си мисля, че ще има и допълнителни листове, ако на някое дете не му стигне мястото за писане.

# 467
  • София
Текстовете за преразказ на НВО не са прекалено дълги - страница, страница и нещо печатен текст.
Мисля, че 4 страници са напълно достатъчни за час и 15 минути.
Ако в комплекта имаше например 8 листа с редове (за "всеки случай"), това не би било психологически удачно, защото човек в стресовата изпитна ситуация подсъзнателно може да се притесни, че е писал твърде малко.

# 468
Добре, де нали в началото на изпита ще им се обясни подробно кое и как...
В началото на изпита им изчитат онзи инструктаж на ученика, който очевидно не дава от раз всички отговори. Ще е тъпо някое неразбрало дете да е притеснено, че нещо не му е ясно и да си седи шашнато или пък другата крайност - нон стоп да пита и да пречи на останалите. Затова няма лошо всичко да се изясни. На който му е досадно да чете ясни за него въпроси в темата, просто ги подминава, надявам се не пречим на никого с нашите притеснения. Просто досаждаме повече на Дидева, но тя май е хванала кора за толкова години Simple Smile))))))))))

...все си мисля, че ще има и допълнителни листове, ако на някое дете не му стигне мястото за писане.
Белови стана ясно, че не се дават като допълнителни листа, но пък са достатъчни щом се пише двустранно.

# 469
  • София
Още нещо да попитам:  ако на черновата преразказът е излязъл две страници, може ли да се препише едностранно на двата листа или задължително се пише двустранно?
Не че бих дала това като съвет, защото онзи ден дъщеря ми беше писала около два пъти по-ситно именно на черновата. Но все пак как се тълкува указанието?

# 470
  • София
Дидева, благодаря за пояснението за двустр. сканиране! Така е ясно и вероятно достатъчно за всички.

# 471
Още нещо да попитам:  ако на черновата преразказът е излязъл две страници, може ли да се препише едностранно на двата листа или задължително се пише двустранно?
Не че бих дала това като съвет, защото онзи ден дъщеря ми беше писала около два пъти по-ситно именно на черновата. Но все пак как се тълкува указанието?
Принципно важните документи /нотариален акт, договори.../ се пишат двустранно, без празни редове, за да се изключи възможността за дописване на текст. При предварително подготвен документ с вътрешни празноти, се поставя латинската буква "Z", преди да бъде заверен. Затова съветът ми е децата да пишат двустранно, а химикалките да не са тънкописци, пропиващи от задната страна - просто черни химикалки с нормална химикална паста.

# 472
  • София
А ще има ли почивка между модулите? (знам, че вече са "части")
През цялото време ли стоят вътре в стаите, или могат да излязат по време на почивката, ако има предвидена такава?

# 473
  • София
Принципно важните документи /нотариален акт, договори.../ се пишат двустранно, без празни редове, за да се изключи възможността за дописване на текст. При предварително подготвен документ с вътрешни празноти, се поставя латинската буква "Z", преди да бъде заверен. Затова съветът ми е децата да пишат двустранно, а химикалките да не са тънкописци, пропиващи от задната страна - просто черни химикалки с нормална химикална паста.
Благодаря, Шарлот!
Съгласявам се веднага.
Подозирах аз, че моите представи са се изкривили след 20 години професионален живот с едностранно разпечатани материали. Grinning

# 474
  • София
Аз нищо не съм обещавала за награда след успех с НВО.Обаче обещавам да вдигна училището на ура за последно.От снощи съм"на черешата" и си разменяхме среднощни мейли с учителка,която се държи безумно!!!Все съм очаквала тъпотии и това малоумно училище, но вече минаха всякакви граници.Днес дори мисля да се свържа с директорката...Да се свършва вече,че ми писна яко!Дори се замислям ако успеят да я оформят до НВО да пусна семейни причини до края на годината и да забравим за училище

# 475
  • Някъде в Европа...
Аз нищо не съм обещавала за награда след успех с НВО.Обаче обещавам да вдигна училището на ура за последно.От снощи съм"на черешата" и си разменяхме среднощни мейли с учителка,която се държи безумно!!!Все съм очаквала тъпотии и това малоумно училище, но вече минаха всякакви граници.Днес дори мисля да се свържа с директорката...Да се свършва вече,че ми писна яко!Дори се замислям ако успеят да я оформят до НВО да пусна семейни причини до края на годината и да забравим за училище
Абсолютно същото го мисля и аз..оформен ли е до НВО (засега по предметите, от които ни трябват оценките, е бетон с шестици само), ще искам семейни причини - и без това съм му казала, че след 17 юни ако по трите предмета е с тези оценки само и няма колебание, въобще не ме интересува какво прави в час, просто да маркира там присъствие...

# 476
Много ме изнервят някой учители. Разбирам, че и на тях не им е лесно, но... Учител си преподава по 2 предмета, ИП математика и ИТ на половината клас. Моят не е в неговата група по ИТ. Но учителят си е направил една обща стая в класрум. И съответно праща и на моят заданията по ИТ. Аз следя какво имат да правят по секция "За изпълнение" и съответно тези които не му трябват ги означих като готови. Е да ама учителя не иска да ги означаваме като готови, защото не бил от неговата група. Чудя се сега какво да правим. Сина ми философски заключи "Ще го изтърпиш още един месец" Simple Smile))А мен ме дразни. Явно съм си и изнервена. Вчера в един и същ ден имаха изходно ниво по биология, класно по математика и тест за раздел по ФВС. Никаква координация...Нямаше ли някакво правило да не се дават две контролни в един ден?

# 477
Наредба 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците
 Чл. 20. (1) Контролните и класните работи се провеждат по график при спазване на следните изисквания:
1. за една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се провеждат повече от две класни и/или контролни работи;

# 478
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имам резултат от Пи в Междучасие. Очаквах повече, надявам се на НВО да вдигне -  5 т на тезата, 33 т на преразказа, но губи 10 точки от глупости на 1 раздел, резултат 88 т.

# 479
  • София
Божееее аз мога само да мечтая за такъв резултат! Браво на Ема!

Общи условия

Активация на акаунт