СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 400
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И ние имаме резултат най-накрая от Междучасие - 91т. По-нисък от предните два. Има 30 т. на преразказа и от там доста пада общият резултат.
Има промени в датите за изпита на ПЧМГ (по-точно на втората)
Първа дата - 21 юни;
Втора дата - 5 юли.
Записване за изпитите става по електронен път най-късно до четири календарни дни преди изпита.
Явно са сменили предната, заради съвпадението със състезанието на НПМГ и олимпиадите.

# 481
Може ли някой, който има впечатления от пробните изпити на МГ Варна по БЕЛ и математика, да каже доколко се доближават до реалните НВО?

# 482
  • Отвъд алеята зад шкафа
Божееее аз мога само да мечтая за такъв резултат! Браво на Ема!

Благодаря. В никакъв случай не е лош резултат, но знам, че може повече.

# 483
Може ли някой, който има впечатления от пробните изпити на МГ Варна по БЕЛ и математика, да каже доколко се доближават до реалните НВО?
Коментирам на принципа "Една жена каза..." Simple Smile Шири се мнението, че нямат нищо общо с реалното НВО. Ние съзнателно избягваме ПИ там защото ниските резултати не ни действат мотивиращо, а точно обратното, нито на детето, нито на мен...но, от познати чух, че тази година не са били чак толкова невъзможни за решаване.

# 484
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Божееее аз мога само да мечтая за такъв резултат! Браво на Ема!

Благодаря. В никакъв случай не е лош резултат, но знам, че може повече.
Страхотен резултат! Браво на Ема!
Ние чакаме още Simple Smile

# 485
Моят син решава преди няколко дни ПИ от МГ Варна, беше пуснат в групата във Фейса. Нямаше грешки. Аз също го решавах и ми харесаха задачите. Втори модул ми се стори по-лесен от някои други ПИ. И текстовата и геометричната задачи не бяха трудни, но бяха интересни. Алгебричната си беше стандартна.
Други от МГ Варна май не е решавал.

# 486
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега разбрах как е объркала един от въпросите, 21 въпрос с опозиционните двойки - вместо да напише срещу А, Б, В и Г - 1, 2, 3 и 4, тя написала букви. Писала е на квесторката, но не са й зачетени като верни. Така че губи 4 точки само за този въпрос. Казах, че ако направи същото на НВО, отново няма да й бъде зачетен въпроса, така че трябва да внимава. Но Ема казва, че ПИ на Междучасие е бил по-труден от този в Регалия, на първия не й останало никакво време да проверява какво е писала, а на Регалия й беше останало време.

# 487
  • София
Ох, едва ви изчетох, камо ли пък да коментирам. Нещо взеха да ми потъват гемиите.... Старая се да не го показвам пред набора. Нещо и да го сънувам взех това НВО....

# 488
  • София
Мен също ме затресе притеснението, че и с големия съвсем наближи, но наборът взе да сдава багажа май. Сутринта ми каза, че още от вчера е изморен и то при условие, че няма нищо допълнително по маловажните предмети. По ИИ ги кара да му пращат по 1 рисунка месечно, ФВС изобщо нямат, а по технологии прави някакъв проект от началото на ИП. Карам го да пропуска часове по английски, но там му е приятно и отказва. В АВО също.
Иначе на пробния от училище имал 62 точки на първи модул, преразказът не му е проверен, а там има доста да наваксва според мен, но като го проверяваме само ние и брат му не можем да добием представа точно какво и колко.
Надявам се да възстанови тренировки, сега като отварят залите, че да се натовари малко и физически и да спадне напрежението.Тревожа се да не го хване някаква депресия или летаргия, че и без това е доста затворен, или да го хване бърн аута накрая.

# 489
  • sofia
И при нас е дошъл резултата от ПИ в Междучасие, ще анализираме грешките от първа част , 90 т., доволна съм от тезата - 5 от 6 т.,  че там е най- колеблив. Надявам се резултатът на НВО да не е много различен.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 08:27 от googlish

# 490
  • София
Доволна съм и аз от последния пробен по БЕл в Междучасие, но имам въпрос. Когато трябва да отговорят кое е заглавието на произведението трябва ли отговорът да е написан в кавички (например “Косачи”) и ако не е, признава ли се за верен отговор?

# 491
Нямам сили вече, честно. Все се надявам, че ще се появи някакво време да погледне по бел, но не би Sad
По музика щяла да ги изпитва и на теория, нищо, че имат по 3 текущи оценки, но те защо си мислели, че само мат е важно.
По гео имат по 3 текущи оценки, предостатъчни за оформяне, но не, другата седмица контролно на целия материал още урок първи. Та предстои преговор на цяла Европа.
По химия моето има 3 еднакви текущи и още едно непроверено контролно, т.е. ще станат 4 оценки. Според статистиката на школо масово другите деца имат по 1 текуща оценка. На няколко деца е раздала проекти. Ми едното е моето. Защоооо? Защо да не реши един пи по бел, а да прави проект по химия, за която така или иначе трябва да учи и след нво, защото ще ходи на оли.
Другата седмица освен по гео ще имат и контролно по история. Моето има голям интерес към периода след 44г. и си го учи с кеф. Но децата изпушват и искат да правят магарии и изрично са предупредили моето и още едно дете да не ги портят какви глупости ще правят. Все едно ще им се размине контролното. Най-много да стане по-гадно или да се отложи. И сега и това й е драма. Иска да си направи контролното и да й се махне от главата, но не, ще се шашка и за щуротиите на тези, на които не им се учи.
Не зная още колко проекта има. А аз и тя просто искаме да си понаправи няколко теста по бел и някакъв шанс да й почине главата. Снощи много поплака. Каза, че едвам издържа вече на напрежението. Много ми е мъчно. Искам да се свършва с този ад!

# 492
  • Отвъд алеята зад шкафа
Масово са така децата. И аз се ядосвам, че от проекти, домашни, всъщност не й остава време за учене за НВО.
Интересно, чу имаха пробно НВО в училище и най-високият резултат на 1 модул е 54 т. Много трудни тестове им дава учителката, което от една страна е добре, но от друга не е, защото им пада успеха.

# 493
Ами педагогично или не, поемайте вие проектите и всичко, в което можете да отмените. Трябва да оцелеят тези деца. Психотравмата от карантината и ненормалния начин на живот е огромна, а при тях има и тревога за НВО!

# 494
  • софия
Отдавна поех всички безумни проекти и презентации. Знам, че може сама или ако не може ще се научи, но не смятам, че сега е моментът да го показва отново и отново.
Моето мрън също вече всеки ден казва, че й е омръзнало и я виждам, че прави нещата само, защото не знае как да не ги прави. Доста е отговорна. Но го прави без никакво желание и сама казва, че вече изобщо не й пука.
Къде виждате колко оценки имат другите по предмет?

Общи условия

Активация на акаунт