Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 945
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Най-вече като отпадък им се дразня на опаковките на доставките. Иначе сега ги държа в карантина, вкл. и стоките според това кога са диспачнати. Но ето вчера доставката ми от Буутс беше в две кашончета с много хартия за уплътнение, а всичко преспокойно се събираше и само в едно кашонче и пак има какво да се доуплътни. Отделно, че всяко от нещата вътре си идва фабрично в първична и вторична опакова, т.е. е защитено достатъчно.

# 211
  • Bristol
Това което се случи в Бристол уикенда беше шокиращо. Най-лошото е, че и кметът на града го прие като нещо нормално. Те смениха по легален път името на една концертна зала, по същите причини и честно не ми го побира акъла, защо не са продължили по легален път да изискат и премахване на статуята.
А най-големият проблем е, че Бристол е процъфтял и е това, което е сега, точно в следствие на търговията с роби и много от тези бизнесмени продавали роби са вложили пари в изграждането на града, включително болници, училища, църкви, пък дори и университета. Просто не виждам, как ще се заличи тази история, рушейки всичко свързано с робовладелството, освен ако не пуснат булдозерите да заравнят целия град 🤔

Сега покриването на статуята на Чърчил и The Cenotaph в Лондон също ме шокира 😔 Чърчил си е бил голям расист и сексист, това не трябва да се отрича, но и да се умаловажава или игнорира с какво е допринесъл за тази страна и дори в световен мащаб, си е направо кощунство 😔

Дъщерята следващата седмица отива за 2 часа в училището, малка група, art lesson. На седмото небе е 😊

# 212
  • Истински се вижда само със сърцето.
Доста се преекспонира цялата история с расизма. Няма да коментирам всичко което се направи защото ще бъда груба до крайност. Само ще кажа, че случващото последните седмици е на път да ме превърне в расист.

И аз пръскам и мия постоянно покупки и вече нервите ме хващат пак, както и напълно ненормалното опаковане, което е често срещано.
Аз физически на магазин още не съм ходила, няма и да ходя скоро, не че на работа не съм по цял ден с колегите и трудно се спазва дистанция въпреки, че ни направиха на смени за да сме по-малко хора на едно място,но не ми се ходи да се бутам.

# 213
  • ENGLAND

Ако коментирам, ще прозвучи много грубо. Просто сме нацията, която оглавява класациите по малоумщина. Примери за това последните 2 месеца има много. Дипломата мозък не налива, за съжаление.

Е, мен пък това, болднатото, ме втрещи. Не можах да се сдържа, сигурно има и малоумници, но цяла нация към която принадлежиш и ти е прекалено.

А за случващите се протести, радвам се че имаме избор и ако тук стане напечено, местим се. Аз се чудя как не са посегнали на статуята на куин Виктория пред Бъкингамския дворец, нали тя е тази завладяла половин свят. И явно не в България една лекарка, а тук цял управляващ елит са малоумници, да се оставят на една шепа неграмотници да диктуват какво да става. А и някъде се прокрадна, че всичко това е организирано да се свали първо Тръмп и след това да се наложи нов ред. Само това ни липсва след този вирус.

Моята дъщеря във вторник ще ходи на училище, 30 мин, 1:1, да си поприказвали как върви ученето в къщи.

# 214
Че то новия световен ред вече е въведен, нищо не е като преди. Покупки не мия. Хора умират и това не някакво ново откритие, както се експонира, току виж колко умрели имало днеска, преди корона вируса, никой никъде, никога не е умирал разбираш ли. Сега всички трябва сме в шок. То и в самолетни катастрофи умират хора, не сте спрели да ползвате. Не знам колко ще се затрият от вируса, ама от глобалното затопляне и прим1на на климата, ще са доста повечеи трайно. Не виждам на някой много да му пука, най-вече тези дето  имат деца. А да се оправдава робството и какво допринесло за развитието на Америка, без думи останах. Начи трябва да са изключително благодарни разбираш ли.

# 215
Само тук 40 000 човека загубиха живота си, ама за теб е нищо. Нищо, защото не те засяга пряко. Мой приятел загуби баща си и след няколко часа и майка си “благодарение” на този “измислен” вирус. Хайде малко по сериозно, стига с тези конспиративни теории. Вирусът след години може да не е опасен, но за момента е непознат и реално отнема животи.

Иначе за едно си права, глобалното затопляне ще ни разкаже играта. Имам деца, пука ми и моят принос за забавяне на проблема е 11г вегетарианство.

За BLM, не ми се коментира, защото много се изродиха нещата. В Америка обаче е факт, расизмът и полицейското насилие.

Много ме блазни шопинг в ткмакс, но като си представя опашките и сигурно цял ден чакане и ми минава мерака, напоследък и без това само онлайн са ми покупките. Има си момент на изненада Simple Smile

# 216
Много богата на събития върви тази 2020. Не смогвам да асимилирам всичко.

# 217
Ами аз съм 16 години вегетарианка, не е там работата. Не се радвам на никой умрял, и новия световен ред не е теория и конспирация, а факт. До кога ще е, не се знае. Аз се моля да не е за дълго. Защо не я правиха същата аритметика, като се появи СПИНа при все, че не знаеха как се предава? А тогава се смяташе, че само гейове може да се разболяват! Епидемии е имало и ще има, хора са умирали и ще умират. Много повече са умирали и умират в Африка от глад, ама сега и те са под карантина, да не вземат да се гътнат от корона вирус. Няма за мен как да не пармамарщина цялата галимация. Масово доброволно се разделихте със свободата си, защото ви психират и държат със страх, който ни вменяват медиите всеки  ден. Няма как да се съглася и не съм съгласна да се крия, ама никой не ме пита. Няма къде да избягаме от вируса, рано или късно ще го минем.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 19:51 от adelinda

# 218
Да, ясно. Нямаме допирни точки, но всеки е свободен да вярва в каквото си пожелае. Стига да не вреди.

# 219
# 220
  • Истински се вижда само със сърцето.
JoyJoyJoy

Как реши, че тези които имаме деца не ни пука за климата, много интересно.... Не съм вегетарианка, но има начини човек да до пренесе за опазване на природата и да учи децата си на това. Нека не слагаме всички под един знаменател.

# 221
Дорет, темата е дълга, но така ги виждам и чувствам нещата. 😔

Блу, много ми хареса как го написа - наистина прекалено бързо се случва всичко.

Илейн, и аз това си мислех. Случващото се освен да засили расизма, друго няма да постигне.

Не помня да сме изхвърляли толкова много боклук до сега. Вярно, голяма част уж за рециклиране, но все пак... И ме боли сърцето с тея найлонки вече. Точно преди карантината си изплетох мрежички за пазаруване максимално да редуцирам опаковките, а сега събират прах.

😂😂😂

# 222
Здравейте, приятели! Обръщам се към вас за съвет. От 2 години работя в хотел на английски договор, но заради вируса от няколко месеца не работим. Плащаха ми 80% от заплатата, а сега ме съкращават, защото хотелът ще отвори чак на есен. Де факто от 1 юли съм без работа. Бихте ли ме посъветвали как да постъпя, къде да се регистрирам като безработна? В началото на август ще пътувам за България и дори се замислям за окончателно завръщане. Ако се регистрирам тук /Лондон/ като безработна като се завърна в България и не си намеря работа какво се случва? Трябва ли да се отпиша от английската борса или информацията се прехвърля  в България?

# 223
Кандидатствай за унивърсъл кредит + помощ за наем, ако имаш договор. Познат е в България и взема унивърсъл кредит. В България знам, че се чака над 6 месеца, ако изобщо вземеш нещо. В Лондон ли е хотела и кой ако не е тайна? Защо чак септември ще ги отварят? Ужас!

# 224
  • ENGLAND
Ако си подписала furlough, той е удължен до края на октомври и ако бизнеса не отвори до тогава трябва да ти плащат тези 80%. Провери какво си подписвала и какво ше ти дадат да подпишеш, да не се окаже накрая че те съкращават, а те си получават парите за теб от правителството.

Общи условия

Активация на акаунт