Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 938
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Съболезнования на всички момичета, загубили близки наскоро.

Бела, мисли за себе си и за твоите близки. Глези ги, показвай им, че ги обичаш, глези и себе си.

Четейки все повече новини как вируса е бил тук и там още от миналата година, се питам дали изобщо западните страни щяха да се усетят, че върлува нещо по-различно, ако от Китай не бяха вдигнали тревога.

# 376
  • София
Съгласна съм с Дорит, и ние в Мидландс и  на мен ми се наложи спешна дентална помощ и нищо съответно не получих и имам един неуспешен опит да се видя с моя лекар за да уточни как да продължа едни лекарства, които вземам, добре че ми дадоха без рецепта заради ситуацията във фармасито... и аз реших да ги намаля и спра докато не ми звъннат от медицинския център..

# 377
  • някъде в орбита...
Клиниката ни и близката болница са доста адекватни. И двете не бяха спешен случай. Водих дребното до клиниката - не пускат хора вътре, всеки чака отвън на дистанция, една сестра като Робокоп (маска, лицев щит, ръкавици и престилка) извиква пациентите и ги води до съответния кабинет. Лекарката същата, пълно оборудване носеше. Аз като ходих до болницата повечето бяха с ръкавици и маски, освен админ персонала, които обаче бяха зад прегради. Ръкавици и диспенсъри имаше достъпни на всеки ъгъл (буквално). Не се допускат придружители, само пациенти, и всеки влиза само сред мерене на Т и ползван антибактериален. Всички чакални бяха подредени така, че хората да не стоят един до друг.

# 378
  • На острова
Аве, нищо му няма на payment run-a от вкъщи, по-скоро ми е ориентир за време за отминал период и исках да наблегна на 4-те месеца. Иначе свикнах и мисля да се оборудвам с принтер и истински офис кът и да договарям ден-два работа от вкъщи за в бъдеще.

Сега ще се едитна и ще напиша за чийзкейка в скрит текст, че от телефона не мога да го скрия.
Скрит текст:
Блат: ground nuts (бадеми, кашу, орехи) с половин пакет разтопено масло, пълнеж: маскарпоне, филаделфия, creme fraische, разтопен шоколад без захар, или подсладител еритритол. Може естествено и със захар, но аз не консумирам вече трети месец.

Слагам смлените ядки в купа и разбърквам с маслото - ако искам по дебел блат (да го издигна по стената на ринга, не знам как се казва по пекарски Laughing ) слагам повечв - пакет и половина-два ground almonds или микс със сурово кашу (на блендера, че не съм виждала ground cashews). Снощи го правих с един пакет, доста тъничък стана.

Разбърквам хубаво с лъжица и разстилам в пекарски ринг намазан с масло. Слагам да се запече за 10-ина минути на 180 градуса и през това време правя крема. Като изстине заливам с разбитата с миксер смеска от изброените по-горе, миксирам каквото имам от млечните и слагам шоколад, за да стегне в хладилника.

В Лидъл и Алди цената е наполовина на смлените бадеми: https://www.tesco.com/groceries/en-GB/products/254914388

Това ми е spread-a от Холанд и Барет: https://www.hollandandbarrett.com/shop/product/jim-jams-83-less- … campaign=shopping

Правила съм и с бял шоколад: https://www.hollandandbarrett.com/shop/product/free-ist-no-added … hocolate-60028537

Ето снимки на двата вида, много бърз и лесен десерт, подлежи на всякакви модификации:

Относно колелетата - аз не карам, но синът ми излиза всеки ден с колелото и има три дълбочки порезни рани на глезена отзад, и аз му казвам да слага чорапи. Даже и не знам как се случва това.

Съболенования и от мен за всички споделили загуба..

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 21:19 от ~Миа~

# 379
Поня в бг. карах едно колело, което ми ръбеше на дуп"" и после ме болеше и томпри не кой знае какво каране. После си бях купила едно българско на макском и много доволна бях. Сега тука ги гледах колелетата, ама един път по евтините свършили, второ ако пукна гума или от нещо друго се нуждая, къде мога да го нося за ремонт и какви пари е? Отделно не знам кои са хубави и кои не, на коя марка да се доверя.

# 380
В Halfords има всичко, и колела и сервиз и т.н.

# 381
  • някъде в орбита...
... и мисля да се оборудвам с принтер и истински офис кът и да договарям ден-два работа от вкъщи за в бъдеще.
Провери си с хед-офиса дали имат политика по въпроса, преди да купуваш. Нашите направиха нещо като система за поръчки, и чакам да ми дойде ред да ми пратят втори екран, нов стол, нова клавиатура, и подобни... Едната стая ни е офис така или иначе, но ще се поглезя малко Grin

# 382
  • Bristol
Миа, наистина виж, дали няма да ти покрият разходите. Аз от офиса си домъкнах мониторите и стола. Ние си имаме принтер в къщи от преди и затова не съм питала за принтер, но мастилото и хартията са ми платени от фирмата.

Колоездене ми е любима тема Simple Smile
Halfords са добро начало. Ако не караш много и на големи разстояния, всяко едно колело е ок. Разликата започва да се открива, когато започнеш да покриваш по-дълги разстояния и по-трудни терени. За градско колело вижте в категориите commuter и hybrid от Halfords. Аз търся алуминиева рамка и да е около 12 кила, на възможно най-ниска цена. Планинските колела са по-тежки, заради амортисьорите, но возят по-меко и са по-стабилни. Ако оставяте колелата навън, задължително с Д лок да се заключват, да обхваща рамката и предното колело. Научих си урока по трудния начин.
Зависи колко го карате, периодично се налага да се смазва, да се сменят накладки на спирачки и да се сменят гуми, като при колите. За всичко това има хубави видеа в ютюб и сама си го правя. Отначало звънях на мъжът да ме прибира, като спукам гума. Сега имам чантичка под седалката с резервна вътрешна гума и инструменти и помпа в чантата или закачена на рамката на колелото. След няколко смени на вътрешни гуми в двора, гледайки ютюб, вече го правя сама в движение. Въобще не е толкова страшно, колкото изглежда Simple Smile Ако скоростите се разбутат, трябва да се настроят, това вече не го мога, въпреки че ходих на курс за поддръжка на колело. Много лесно ми се стори, но забравих. Ако ми се наложи, пак ще опра до ютюб май Simple Smile Но ако не ви се цапат ръцете, във всеки магазин за колела извършват и ремонти и настройки, годишни прегледи и тн.
Скъпите колела обикновено са по-леки, с по-ефективни спирачки, по-добър набор скорости и плавно превключващи се.
Аз имам и шосейка с тънки гуми. Ползвам го само като излизам на извънградско и правя много хубав уъркоут с такова колело. В града е непрекъснато спри тръгни, я светофар, я дете, я куче, я заблеял се в телефона пешеходец или тичащ със слушалки в ушите пред теб. При тези обстоятелства аз лично не мога да усетя предимството на скъпото ми колело.
За планинско колело съм пас обаче. В градски условия и по пътя ми идва по-тежко и бавно. Но ако ще карате по-черни пътища и горски пътеки, определено е много по-удобно и стабилно.

# 383
Как да съм сигурна, че няма да ми ръби седалката? Даже видях една възглавничка си беше сложила. Карала съм колело в бг. навъртам колометри, ама то в карантина няма от къде да се купи, сега като започна работа няма да ми трябва. Премислям, дай боже като или ако се върнем на работа с какво ще ходя.

# 384
  • На острова
Аа, предполагам ще покрият разходите. На две от момичетата от пейрол-а им купиха два евтини принтера (£50) преди да се приберем по домовете края на Март. Единият директор обаче си го е платил на 50 %, но самият принтер беше към £300 някъде.

Ее, много съм зле, за стола изобщо не съм се сетила! Изръбих се на тия пластмасови кухненски столове..

Мери, много е хубаво да имаш страст някаква, както ти към колоезденето! Аз и преди съм се включвала, че до офиса ми е близо и става за колело, но мен ме е шубе. Иначе в парк ми е приятно да карам. Предпочитам да тичам обаче 😍

# 385
  • Bristol
Adelina, има точно гел възглавнички, които се слагат на седалката. Може и самата седалка да смениш с по-удобна, не са толкова скъпи и лесно се подменя. А може и специален колоездачен клин с гел да обуеш. Но в интерес на истината градските колела са с удобни седалки и ако караш редовно, дупето свиква Simple Smile На мен шосейката ми е мъжки модел, супер тънка седалка мъжка, тънки и гладки гуми, race configuration 🤪 Въобще не търсех такова нещо, но я намерих в намаление, последна бройка, на невероятно добра цена. Смених седалката с дамска, гумите сега са ми реинфорсед с лек грайфер и с един размер по-широки. Наистина с оригиналната конфигурация буквално летях, а сега новите гуми ме бавят, но пък сега съм по-стабилна и по-рядко се пукат гумите 😂 Колоездачни клинчета ползвам само с шосейката. Градското и с рокли и поли въртя педали.

Миа, аз намерих една подготовка за 5к тичане за 8 седмици в сайта на NHS. Нагласила съм таймера вече и утре ще го пробвам 🤔
Ето тук, ако още някой иска да го пробва:
https://www.nhs.uk/live-well/exercise/couch-to-5k-week-by-week/
Отделно си продължавам и с 90 дневното предизвикателство на Руми, ден 44 съм. Обичам да има разнообразие Simple Smile

# 386
Предното колело ми беше мъжко. Сменила бях седалката, проблема си остана. Не е проблема в седалката, а в самата конструкция на колелото. На сестра ми е градско, но и на нея и правеше проблеми. Не вярвам клинчета и подонни да решат проблема. Ако можех, щях да си взема колелото от България ама ней се.

# 387
Здравейте! Обръщам се към всички майки - може ли да ми кажете дали бебешките дрешки в Праймарк са ОК? Понеже е евтин и знам, че в началото ще се носят по малко време и не ми се ще да давам много пари. Много ще съм ви благодарна ако ми препоръчайте някой магазин за бебешки дрехи, който да си струва. Също така и за останалите неща-количка, ванички, шишенца, козметика ...... Hug
 Благодаря!

# 388
  • ENGLAND
Аз бях много доволна от бебешките неща в Маталан. Имат непрекъснато намаления, някои неща съм вземала за по паунд, качеството им е супер, за мен са по-добри дори и от Нект и Матеркеар. На Азда дрешките  също са много добри, и там непрекъснато намалят, Теско също. Не си заслужава да се дават луди пари за нещо, което ще се облече няколко пъти. Праймарк някои са добре, но аз от там не купувам.
Ако имаш възможност ходи направо в тези, които ти писах. Сега в момента има голямо намаление в Маталан, в края на юни обикновено има в Азда. За колчки и други неща друг да каже, аз само за дрешките знам, миналата година станах баба-леля и пазарувах за бебка.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 12:40 от Doret

# 389
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бебешки от Праймарк не съм взимала, сега взимам клинчета и тениски.
Та бебешки купувах от Азда и Теско, хубав памук, нямах проблем с прането, нито цветовете се избелиха. Имах и от H&M  дрешки и малко от Некст, но основно Теско.
Количка поръчах онлайн, хареса ми я задържахме, взехме я комбинирана със столче за кола, което се монтираше и на рамата на количката. Вана имах на стойка плюс подложка и ми беше много лесно, нея обаче мъжа ми я купи докато бях в болницата. Шишета си поръчах на Филипс със стерилизатор комплект и биберони, бяха на промоция тогава и т.к дъщеря ми ползва шише само за вода, едните шишета си останаха неизползвани.
Памперс и Веджи имат по актуална информация за бебета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт