Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 949
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Sad Happy Bella дано леко го изкарате вируса, ако го имате!
Ако се вярва на анализи вируса съществувал от лятото м.г нищо чудно да сме го минали повечето без да разберем, но нямам как да разберем без да ни направят антибоди тестове... Мои познати са избрани от НХС за антибоди тестове и им пращат тестовете вкъщи. Уж на случаен принцип са избрани Simple Smile Дано скоро на всички ни направят да разберем минали сме го и какво като сме го минали този вирус Fearful

Аз в пика на епидемията не съм обработвала продуктите, които купувах, но повечето бяха и онлайн доставки. Но съм оставяла кашоните с доставка (където може) без да пипам по няколко дена.
Зеленчуци и плодове накисвам във вода веднага след закупуване и така премахвам пластмасовите опаковки...
Избягвам да слагам пластмасови опаковки в хладилника, прехвърлям каквото може в мои кутии.
Доста се напрягам и нямам търпение да се върнем към "нормалното" някой ден...
В офиса нямам никакви надежди, че ще стигна скоро - поне не и до края на годината. Expressionless
Аз не бях излизала отдавна в квартала и забелязах, че са сложили помпи с дезинфектанти на всякъде, също в магазините има дезинфектанти и ръкавици за ползване, което много зарадва Simple Smile маски хората ползват в магазините. Наложи ми се да се кача във влак веднъж - бях сама в целия вагон Grinning
Купих си колело  - градско и сгъваемо, с идеята да избягвам публичен транспорт и да търча насам натам, имам въпрос към колоездачите в темата как си предпазвате глезените от педалите - аз ги одирам и освен да си сложа едни дебели хавлиени чорапи не виждам как да ги предпазя Sad
Ходя и по парковете с колелото - хубави паркове са ми наблизо Simple Smile
Скрит текст:

Останете със здраве Flowers Hibiscus

# 361
  • Bristol
Happy Bella, това е ужасно 😔 Ти в кой район живееш? При нас болниците и в пик периода не се били напълнили, а временните болници в цялата страна са останали празни...

CM, как успяваш да си удариш глезените? Това ми се е случвало само ако бутам колелото 🤔

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 11:17 от Merry

# 362
  • Leeds, UK
Happy Bella, това е ужасно 😔 Ти в кой район живееш? При нас болниците и в пик периода не се били напълни ли, а временните болници в цялата страна са останали празни...

CM, как успяваш да си удариш глезените? Това ми се е случвало само ако бутам колелото 🤔
Лийдс. Никой не взема 90-100 годишни с Ковид в болница. За няколко дни си отиват.

# 363
Много е жалко, наистина. В бг може би ако са с Ковид сега биха ги взели заради точене на здравната каса и клиничнипътеки.  Преди обстановката обаче и там не ги вземаха. Баба ми на 83 я изписаха в подобрено от приема й в болницата състояние, а тя беше видимо влошена, влезе вървяща, а излезе на количка и след седмица почина вкъщи.

# 364
Happy Bella, това е сърцераздирателно😢

CM, честито колело! Със здраве да го ползваш! На моето от 3г не съм се качвала.

# 365
Здравейте момичета,
На дъщеря ми предстои пътуване от Дънди до летище Единбург с влак.Бихте ли дали упътване на коя гара да слезе с удобна трамвайна спирка за летището . Благодаря!

# 366
  • Манчестър
Аз дезинфекцирах в началото - покупки и пратки. Сега вече не. В началото и по магазините ходех с ръкавици и маска, отново вече не.

Малката ми в началото на Март беше една седмица с температура, кашлица, спомняте ли си даже бях писала, че купих инхалатор за кашлицата. Но тогава не сме обсъждали Ковид изобщо, може и това да е било, знам ли. Ходихме 2-3 пъти до джи-пи то, беше ми важно да ми казва, че гърдите са и чисти. И накрая антибиотик ми изписа, ама тя се оправи и не го е почвала.

След като ви изчетох се претнах и направих мега бързия ми кето чийзкейк (с блат от млени бадеми и отгоре филаделфия, маскарпоне и шоколад без захар), с малко малини за декорация и воала, Happy Fathers Day! Иначе сутринта имаше картичка и книжка от децата.

За офиса не знам, въвели са и при нас one way system, работи се през бюро, ама не знам за връщане кога. Уж щях да връщам един колега да ми помага средата на Юни, ама шефката ми не ме подсети и се предполага, че и този месец сама ще го приключа. Не мога да повярвам, че ще правя 4-ти подред End of month supplier payment run, от кухненската си маса пак (Март, Април, Май, Юни..) 😳

Че какво му е на payment run? Можеш спокойно от къщи да си го правиш.

Може ли рецептата за чийзкеик?

# 367
  • София
Миа, моите съболезнования също!  Heart

Ох, Бела! Много ти е трудно, но и това ще мине! Пиши ни за новия резултат! Моя близка приятелка от детството работи в дом за възрастни в България, физиотерапевт е, това си завърши в университета, много си обича работата, но работи за смешни пари, въпреки това е най-всеотдайният човек ... Оправяй се бързо! Всичко ще нареди!

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 12:51 от Happythought

# 368
  • След завоя в дясно
Моите съболезнования момичета ххх

Работата ми е такава, че ежедневно получавам пратки, не ги дезинфекцирам, махам външната кутия веднага и това е. За хранителните стоки също не полагам някаква специална грижа, минавам с Детол кухненския плот след като съм разпределила багажа (но това си го правех и преди пандемията). Всички зеленчуци, плодове и т.н пак започнаха да ги опаковат с найлон. Не ми се мисли за природата, просто ще издъхне, то не са дезинфектанти то не са маски, пластмаса и т.н И много ми става тъжно, как след всичките тези мерки, хората пак масово умират.

# 369
  • ENGLAND
И аз чувам, че тукв Мидландса не взема в болница когато си с вируса, само когато вече си много зле.
Мен ме притеснява какво ще стане с хората, болни от нещо друго, май ще е на принципа който оцелее. В последните няколко седмици на два пъти ми се наложи да ходя в болницата. Болницата празна, пълно с персонал без каквито и да е предпазни средства, само лекаря в началото беше със скрийн протектор. В радиологията преси беше пълно, сега един човек нямаше, а ме питат за час. В същото време вътре към десетина човека си лафят. Същото и където вземат кръв. При специалистите няма часове, а ако настояваш много ти дават веднага. А като отидеш пак никакви пациенти, просто докторите си почиват. Не знам какъв бум ще е след като всичко отмине, досега се чакаше 3-6 месеца, след това сигурно ще е години.
Миа, съболезнования. и майка си отиде ноември. Поне сестра ми я сварила жива и сле минути си отишла в ръцете и. А предната вечер говорих и нищо и нямаше, даже ми се накара, че и се обаждам по време на турския сериал.

# 370
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз ходих да ми взимат кръв в петък в сърджарито. Не влизаш на рецепция през едно прозорче е, жената беше с маска и ръкавици. После чакаш в колата да те извикат, пациентите също трябва да отидат с маски. Сестрата дойде да ме извика, с маска, ръкавици и еднократна престилка при взимането на пробата. Това при нас. Обърнаха ми внимание веднага на проблема, не е за специалист, но и не ме неглижираха. С доктора разговора беше по телефона, но реално няма какво да ми прегледат в моя случай и разговора беше достатъчен.

# 371
  • ENGLAND
Илейн, това е в New Cross Hospital, знаеш я. Тук там раздават маски в болницата, но в имържансито всички са заедно, отделили са с параванче няколко стола за тези със съмнения за Корона, на рецепцията нямат маски, няма ръкавици, за 2 часа там никой не мина за дезинфекция. Сигурно в малките места е друго.

# 372
  • UK
Happy Bella, дръж се мила, не се оставяй на лошите новини и мисли, на паниката и мъката, да не се разболееш и ти.

# 373
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дорет точно от тях не го очаквах.... там раждах и толкова бях доволна.

# 374
  • След завоя в дясно
Дорет и на мен ми се наложи  Май месец да  ходя до болницата и то два пъти ,  абсолютно по същия начин.  Ние сме малко  извън  Лондон.

Общи условия

Активация на акаунт