Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 872
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Истински се вижда само със сърцето.
Португалия също са възмутени, че не са в списъка. Между другото БГ имат повече право да сложат карантина за влизащи от ЮК  предвид прага на заболеваемост тук.
Но да това е отговора, че ние сме извън списъка, защото има карантина за влизащите от ЮК.
За мен всичко е тъпотия защото можеш да си направиш други маршрути и прекачвания и как ще докажат къде си бил.
Аз не се вълнувам, защото няма да пътувам, но ми е мъчно за хората които искат да се приберат.

# 601
Тук също има интересни неща, макар и не много.

https://www.bgeventsnl.com/

# 602
  • След завоя в дясно
Demmy- моите съболезнования ххх
Момчета  дайте идея за сайт или някой, който прави  подаръци с български  мотиви, розова вода  и тн. С доставка следващите 2седмици. Искам да взема  нещо на много  любима учителка на дъщеря ми.

https://balgaran.co.uk/
Благодаря Ave,  поръчах но за съжаление ги изпращат от България и няма да стигнат на време за другата седмица. Иначе доставката ми беше £6 (казвам го защото я изчисляват накрая преди плащането). 
Бяха много учтиви и веднага ми звъннаха да ме информират, че доставката ще от Бг да си направя сметката.

# 603
Еми аз сега можех да си стагям багажа за бг. 3 дни на планина, седмица на море и това щеше да ми е за две години, защото и миналата не бях. Сега ми канселираха еидния полет, в едната посока. Съответно аз като не отида, няма как да се върна, но пари под формата на ваучер, само за единия полет ще ми възстановят.  Иначе не че щях да ходя, да пазя карантина 14 дни там и 14 тук.

# 604
Demmy- моите съболезнования ххх
Момчета  дайте идея за сайт или някой, който прави  подаръци с български  мотиви, розова вода  и тн. С доставка следващите 2седмици. Искам да взема  нещо на много  любима учителка на дъщеря ми.

https://balgaran.co.uk/
Благодаря Ave,  поръчах но за съжаление ги изпращат от България и няма да стигнат на време за другата седмица. Иначе доставката ми беше £6 (казвам го защото я изчисляват накрая преди плащането).  
Бяха много учтиви и веднага ми звъннаха да ме информират, че доставката ще от Бг да си направя сметката.
До нас има магазини, продават много български неща. Какво те интересува, мога да ти проверя, купя и изпратя? Гювечета имаше, за розова вода моха да проверя. Крем Здраве със сигурност 😂

# 605
  • Манчестър
Всичко се раздухва с цел да се усвоят едни милиарди от ЕУ. Не казвам,че няма вирус, но със сигурност не е единствената причина за високата смъртност в УК. Много ясно,че ако имаш съпътстващи заболявания, отслабен имунитет си уязвим за всеки един вирус, а те не са спирали да циркулират.

Аз не съм спирала да работя, срещам се с хора непрекъснато. Освен един колега дето уж беше с Ковид, пък после се оказа,че не е, аз друг не познавам. Баща му почина от Инфаркт , подчертавам инфаркт, но със сигурност е в статистиката на Ковид.

За БГ няма да коментирам , пълно безхаберие. Правят повече тестове , естествено ще има повече ностители на вируса, но новините започват с колко е тревожно.....
Прецакаха лятото в БГ, Балкан Холидейс отмени лятната програма за БГ....ТУИ смятам,че ще последват....много хора ще фалират.

# 606
Еми аз сега можех да си стагям багажа за бг. 3 дни на планина, седмица на море и това щеше да ми е за две години, защото и миналата не бях. Сега ми канселираха еидния полет, в едната посока. Съответно аз като не отида, няма как да се върна, но пари под формата на ваучер, само за единия полет ще ми възстановят.  Иначе не че щях да ходя, да пазя карантина 14 дни там и 14 тук.

Аделинда след 20 дни ще станат 6 години в които не съм стъпвала в БГ Wink лошото е, че и тази отписах, надеждата остава за догодина Simple Smile
Другата седмица в петък трябваше да заминем на почивка, последно сме ходили някъде преди три години е и тази ще мине в списъка няма ваканция.
Равносметаката е да сме живи и здрави и това ще мине Simple Smile

# 607
  • След завоя в дясно
adelinda благодаря, ти в кой район си?
Питам защото, мъжът ми работи в Лондон и мога да го пратя в магазина ако съм сигурна, че има такива джунджурии. Иначе не ми се ще да го разкарвам из цял Лондон Simple Smile

# 608
Илейн, ще ми е интересно да споделиш когато все пак пътувате до Бг какви са ти впечатленията след толкова години. Позитивни и негативни:)

# 609
Веджи с удоволствие ще споделя Simple Smile само да успея да стигна до там, че все ми се провалят плановете.
Как са децата, Маги радва ли се за училището ? София в понеделник е на транзишън сесия в училище и ми е интересно как ще реагира.

# 610
Не, иска си градината, не ще в big girls school. Бях на welcome event, попълвахме разни документи, за съжаление децата ще видят учителката само онлайн, няма да има тази година посещение у дома.
Не знам, притеснявам се как ще се приспособи там и дали няма да има драма сутрин с ходенето. Училището е ново, само от миналата година има класове, сградата още се строи, в момента ползват друга и май няма смисъл да ги викат на място сега.
Стискам палци на София да ѝ хареса Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 13:04 от ٠•● Veggie ●•٠

# 611
Ох и моята се дърпа Simple Smile На нас ни изпратиха документите в къщи и някои занимания за лятото, после ще ги носим когато започнат нещата, които ще прави. Чакам да ни кажат за срещата с родителите дали ще онлайн или на място в училище.
Ще се справят децата, само да е нормално всичко септември.

# 612
И аз все надявах да отпадне карантината двустранно след 15.7. Щяхме да се върнем за десетина дена. Но като прочетох че Балкан Холидейс (извинявам се ако го пиша грешно) отменят всичко за тази година и ще имат почивки чак догодина, надеждата ми умря.  Искаше ми се каката да си види приятелите преди да започне тук училище,  мм искаше да се върне за малко, макар за мен да е стрес цялото пътуване с бебе, дали с кола, дали със самолет....щях да си го причиня заради тях. Ама така като гледам май няма да стане. Че и каката има рд в средата на август,  като знам каква мъка ще й бъде да няма празненство с приятели ....

# 613
adelinda благодаря, ти в кой район си?
Питам защото, мъжът ми работи в Лондон и мога да го пратя в магазина ако съм сигурна, че има такива джунджурии. Иначе не ми се ще да го разкарвам из цял Лондон Simple Smile
Няма кой знае какво. В кингстън има голям български магазин в който още не съм ходила. В нашия има малко неща, но ако ти свършат работа  мога да взема. Ако ще се разкрва, по-добре в кингстън да отиде.

# 614
  • Варна
Да попитам тези които скоро за подавали за натурализация, B1 трябва да избера нали за теста по английски?

Да не взема да се явя на грешният тест Flushed

Общи условия

Активация на акаунт