205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Немция
Да, голяма степен е решение на учителката как да се процедира с писалките.
При големия син също почнаха с писалките във втория срок на 2 клас, но не се настояваше толкова на ръкописа, както е при малкия сега.

# 316
  • Germany
Във нашето грундшуле почват с фюлерите от 2ри клас. Големият дойде тук в 3ти и трябваше за едно лято да се научи да пише с писалка и да чете завъртяният ръкописен шрифт. Малкият беше в 4ти клас в частно училище и там ги караха да пишат с молив. Ръкописа му в момента е ужасен.

# 317
Дъщеря ми дойде в осми клас, купих и фюлери от Мюлер, които избрах по цвят и от тази тема разбирам, че имало шайн за фюлер. Ей тези германци. 😂

# 318
Soft Click,

дъщеря ми много държи на Füllerführerschein-a. Пази си го при останалите удостоверения. Relaxed Синът няма и не му пука.

# 319
  • Germany
И аз като вас за писалките ✌ Детето си избра една, защото е синя и това беше 😉

# 320
Дъщерята - розова, синът - синя, сега - новата е на футболни топки. Аз ги избирах по цвят и финанси. Всички доволни.

# 321
  • Немция
Аз да се върна пак към дежурната тема. Grinning
При петокласника първоначално маските на двора не бяха задължителни, но след първата им учебна седмица са променили условията и са ги направили задължителни.

# 322
Бибит,

в Grundschule при нас на двора и вътре без маски. В Гимназията - на двора без, но вътре по коридорите до собствения чин със. По време на час без. Децата не спазват дистанцията, затова са притеснени всички.

# 323
Füllerführerschein получават децата, когато направят упражненията в книжка със задачи за писане с писалката - обикновено там има разни форми и ченгелчета, накрая и изречения. С шайна се удостоверява, че умеят да боравят с писалката 😀
При нас 1.,2. и 3. клас идват за по седмица на училище от 8 до 10.30. Няма междучасия. Чакаме децата навън и ги придружаваме до стаята.
Спазването на дистанция наистина е трудно. В клас се получава заради подредбата на чиновете, докато не решат да станат и да се раздвижат. Тогава забравят за дистанцията. Както и извън училище...
Маските не са задължителни. Малко деца ползват такива.

# 324
Шарена, ти учител ли си? Simple Smile
Иначе май на всички им е пределно ясно, че децата забравят за дистанцията. Мога да си представя, че само някое много отговорно/притеснително дете не би забравило. То и аз забравям неволно, че и маската забравям да си сложа. Но като гледам не съм само аз така. Един пуфтящ тичащ онзи ден мина на 2 педи от мен, 2 пъти! при това, 'щото сутрин всички по баирите наоколо въртим кръгчета. Laughing

asyalein, имам предвид точно това, което е написала Deni-meni – писалка, каквато би си купил и възрастен, а не от специалните за деца. Ето ги 2-те на моето дете:
Скрит текст:
Тази гума отпред на червената започна да се разваля. Детето си носи и двете, но с червената май изобщо не пише.

# 325
  • Germany
Къде не са задължителни маските? В нашето грундшуле е задължително с маска по коридора и в двора на училището. Всъщност ако ставаш от чина трябва да си сложиш маска, затова и децата през 10 минутната пауза само си приказват без да шават, за да не слагат маските.
Хайде на двете седмици ваканция, че се преумориха от ходене на училище 😉

# 326
PeaPink,
В нашето Грундшуле в Хесен няма маски. Не знам дали е решение на училището или по принцип. В гимназията има за вътре, но за двора - не. Държат да се спазва дистанция.

# 327
При дъщеря ми имаше маски и по време на часовете, сега никъде няма. Дистанция не виждам и възрастните да спазват.

Аз като разбрах, че няма да имаме карантина в България изгубих всякакъв интерес към вируса и новини за него.

# 328
Аз като разбрах, че няма да имаме карантина в България изгубих всякакъв интерес към вируса и новини за него.
Официално ли го съобщиха или говориш за т.нар. 7-дневен престой?

# 329
И 7 дневният отпада. Всъщност още не е регламентиран факт, но очевидно всеки момент ще стане.

https://www.google.com/amp/s/m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/05/28/40 … arantinata_za/amp

Общи условия

Активация на акаунт