205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 869
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Papurche,  в нашата провинция има специален номер освен 116117, на който да се обадиш ако има съмнения за корона. Като звъннах въобще не чаках, а директно бях свързана с човек от другата страна на линията ( който е звънял на 116117 знае какво имам предвид), и без големи разпити ми пратиха смс с идентификационен номер за тест. Желая бързо оздравяване на сина!
Аз се надявам да ми се позакрепи здравето и да не ми се налага скоро да търся лекар, защото търпението ми вече се изчерпа с този хаос при лекарите и неадекватно преглеждане, ако въобще се стигне до там, освен диагноза по телефона.

# 301
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Папурче, какви антитела?
Теб са след прекарана корона, не по време.

Стискам палци бързо да се оправи.
Да си слага Quark компреси на гърлото, извлича гнойта. Да спи с компрес, помага най-добре: между два слоя марла маже 1-2 см кварк, слага на гърлото, отгоре свежо фолио и фиксира с шал или нещо подобно и така да спи.

# 302
  • München, Deutschland
За който спомена Мюнхен и Меминген - Уиз си летят от Меминген, аз така дойдох в Бг мин. седм. Паркинг има по 3 евро на ден, а при над 2 седм. престой, намаляваше с някакви центове.

# 303
  • Берлин
Благодаря ви. Отивам за кварк. А специален номер за Берлин не открих.

# 304
Здравейте! Имам нужда от съвет.
"Es wäre schön, wenn alle Kinder in der übernächsten Woche ihren Füller mitbringen würden.
Wir wollen nämlich mit dem Füllerführerschein beginnen."
Става въпрос за трети клас. Нямаме Füller. Какъв ще ми препоръчате?
Füllerführerschein??? Ние ли трябва да си го набавим? Благодаря ви.

# 305
  • в сърцето на един мъж...
Най-добре идете в някой мюлер или магазин с канцеларски материали, детето да пробва какво ще му е удобно. Иначе може да изберете нещо, а той да не го ползва после. Füllerführerschein би трябвало да ви дадат в училище, класната

# 306
Благодаря ви. Отивам за кварк. А специален номер за Берлин не открих.
Мама имаше силни болки в гърлото. Взе си нишадър и пи лайка. Сега вече е добре. Гласът й се изчисти и няма болки. Знам, че гаргара с р-р оцет+вода също помага. Аз редовно така лекувам болно гърло.  Дано се оправи бързо сина ти.

Мама днес беше уж на профилактичен преглед, заради болките в гърлото, които имаше,  а я приемат спешно в боница. Откриха й инфекция в бърбреците.
Много се притесних, че е Ковид.

Най- накаря получихме от училището новия план - при нас ще се учи през седмица. Всеки ден по 2 часа. От 7: 45 до 9:45 . Казаха, че допълнително ще получим инструкциите за хигиенните правила и поведението в сградата.

Днес имахме виртуална родителска среща. Толкова празни приказки се изприказваха. Нищо не се коментира за стартирането на присъствения учебен процес, нито за връщането на парите от провалената екскурзия до Англия.
.

# 307
  • Немция
Kатеричке, дано всичко е наред с майка ти!

И аз лекувам успешно болки в гърлото с гаргара, с топъл чай. Лайков например, макар че не вярвам само лайковия да помага. Топлината на водата при гаргара има положителен ефект. Дори и спане с лек памучен шал също е имало добър ефект при мен. Но при ангина не знам доколко помага.

Не знам кое е по-добре- всеки ден на училище за по 2 часа или веднъж-дваж в седмицата по 6 часа.
Честото ходене създава рутина. Но пък има по-голям шанс за заразяване.
Днес гледах големи ученици на тръгване от училище. Дистанция нулева, вървяха на тумби, което е нормално по принцип, но в сегашната ситуация са разделени в клас, след училище заедно. Grinning

# 308
  • Germany
Папурче, гаргара с вода за уста също помага много при болки в гърлото.
Катерица, дано майка ти е добре!
При нас се оказа, че ще ходят за седмица и половина между Пфингст и лятната /разделени на 2 групи и ще се редуват по групи и класове/. Класа на големият няма да имат английски, защото учителката е в рискова група, съседният клас нямало да имат мате по същата причина. Добре че решихме да ги оставим. То това си е само едно разхождане до училище...

# 309
Здравейте! Имам нужда от съвет.
"Es wäre schön, wenn alle Kinder in der übernächsten Woche ihren Füller mitbringen würden.
Wir wollen nämlich mit dem Füllerführerschein beginnen."
Става въпрос за трети клас. Нямаме Füller. Какъв ще ми препоръчате?
Füllerführerschein??? Ние ли трябва да си го набавим? Благодаря ви.
Писалка може да купите и без Füllerführerschein. При нас класната ги даваше първоначално само на първите деца. На всички останали в края на годината каза, от 4 клас с писалки. Направи, както Geia ти е казала. Лично аз сама купувах писалките на децата без да са ги пробвали, никой не е отказал да пише с тях или казал, че са му неудобни. Взех среден клас.

# 310
Füllerführerschein-ът се прави в училище, един вид удостоверение, че детето вече може да пише с писалка. Аз вече не съм много убедена, че пробването в магазина има много смисъл. Ние в 3-ти клас купихме нова писалка, защото първата (избрана с помощта на консултант и 30 мин изпробване в книжарницата) сдаде багажа. Мъжът ми още тогава искаше да вземем директно нормална.
А защо толкова късно започват с писалките? При нас още в началото на 2-ри започнаха и си мислех, че навсякъде е така.

Бибит, “1 ден училище, 6 дни почивни”, а? Много се смях, но и аз няма да откажа. Хайде и 3/4 или 4/3 също става. Simple Smile

До нас са спортните игрища. Вчера видяхме, че футболистчетата са започнали тренировки. Там не ми е ясно как се пази дистанция. Но си тръгваха щастливи деца.

Бързо оздравяване на болните!

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 15:31 от Анонимен

# 311
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И аз скоро купувах писалка: детето мрънка при някои моливи, че не му е удобно да ги държи, та пробваше.
Избра си една, консултантката каза, че перото е по-твърдо и било добре. После две седмици писа с писалка в една книжка и си получи Führerschein .
Сега отказва да пише с нея 🙄, защото не може да трие сбърканото.

Синьо, на кои писалки викаш нормални? С тази и аз мога да пиша, просто е пластмасова...

Вчера детето имаше онлайн конференция. Не беше във възторг. Него не са го чували, някои деца постоянно са говорили и той им спрял звука 🤣
Той ще ходи по 2 дена в седмицата за 4 учебни часа. Съседката вчера ми каза, че са се обадили от криппе, тръгвали както винаги, единственото ограничение е, че родителите не могат да влизат вътре. Незнам що за глупост е това....питала е, доста деца тръгват, не били малко.

# 312
Ася,
Дъщеря ми пише с най-обикновена писалка от края на 2 клас. Сега е 7 клас. Първата не беше ергономична, нито писалка за начинаещи, просто писалка. Нямахме проблеми. Синът ми е левичар, намерих от по-евтините марки ергономична писалка и за левичари, писа с нея сега в 4 клас. После се намеси любимият му спорт - губене на училищен несесер в края на годината, сега точно преди карантината и купих нова, каквато намерих обикновена, не е имал оплаквания. Та и аз затова в разните му специални писалки не вярвам.

# 313
  • Немция
Синьо, при малкия ми син още не са почнали да пишат с писалка, а е в края на 2 клас. Но тяхната учителка държи много да се научат на ръкопис и вероятно изчаква да им се затвърди ръкописа с писане с молив през целия втори клас. Предполагам, че в 3 клас ще започнат с писалката, но ръкописно вече.

Ася, в основното училище при нас им дават да трият.

На големия сменихме 2-3 писалки, хич не му беше удобно, накрая мина на изтриваема химикалка на PILOT, никой не е правил проблем.
В гимназията е задължително при тестове и класна да се пише с писалка и детето мина пак на писалка, без проблем този път, но заряза ръкописа.

Въобще цялата тази традиция с тези писалки ми се струва....излишна. Може и да не съм права... , но сред студентските среди масово се пише без писалки.

И на мен ми се струва недомислица да се влиза в яслата без родители. То ще е рев, то ще е чудо при немалко деца. Ами как ще се състои адаптацията при новите деца?

При нас детският футбол още не е почнал.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 09:35 от Бибит

# 314
При дъщеря ми края на 2 клас някои деца вече пишеха с писалки, а от 3 клас всички. При сина ми едва от 4 клас. И двете деца са учили в едно и също Грундшуле. Но при сина ми имаше разформироване на класа в края на 3 клас, старата класна не държеше на ръкописа, а за писалките все казваше, че има време.

Нито футбол, нито танци или други извън училищни занимания при нас не са възобновени.

Синьо,
това с дистанцията е мираж. Децата спазват дистанция в училище, но извън него пак ходат на групички. Получихме писмо от гимназията на дъщеря ми, че дори 8 клас не спазват дистанция. На сина ми обясних, че трябва само с 1 приятел разходки, излизам навън, събрали се старата тайфа. Е, голяма работа, че в училище са разделени 2 класа на 4 групи.

Общи условия

Активация на акаунт