205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Нашите билети са от Уиз до Варна, на отиване от Дортмунд, на връщане до Кьол. Видях и на Райънейър от Кьолн до София, че продават. Луфтханза няма нищо. Шефовете ми при първа възможност ще отидат в офиса ни в София и много държат на Луфтханза, но няма. Накрая се навиха на Райънейър, то пък се оказа, че двупосочен билет през юли е 620 евро без багаж.

# 286
Във Франкфурт гледах България еър, Уиз няма полети в момента за София и не предлагаха за юли поне преди 2 седмици, може би защото Терминал 2 е затворен тук, а те летят от там. Луфтханза не видях. Ако падне карантината и има евтини билети ще летим, иначе не.

# 287
На мен ми е интересно по колко души товарят в самолет. Едва ли са през ред и през място...

# 288
Wizz не летят от Франкфурт още от март, оттеглиха се. За съжаление не останаха нискобюджетни за България от FRA, и Луфтханза България Еър си вдигнаха веднага цените. Аз понеже гледах за Варна ме устройваха Sunexpress  от Франкфурт, другият удобен вариант ще ми е от Кьолн( живея в RP), стига се лесно до него с влака, за разлика от Дортмунд, Меминген и сие. За момента обаче нвма да летя, имам няколко дена края на вгуст, ще видим как ще е тогава положението.

# 289
Sun Express това лято отникъде не летят за Варна.

# 290
https://www.sunexpress.com/reservation/ibe/booking;jsessionid=BD … amp;agentId=&
От три дена ги гледам, от 15 юни почват полетите и могат да се резервират. Дали ще ги проведат е друг въпрос де.

# 291
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Margo, преди и Райън летяха от Фра, не летят ли вече?
Аз много го мразя това летище и предпочитах с колата да ходя до Хаан и оттам да летя, но после се преместиха във Фра...

Аз засега не планирам летене. Тъпо, но с бебе не ми се рискува.

Днес малко извън детската площадка стана инцидент, едно момиче падна и кървеше.
Само аз почистват, пипах, правех нещо 🙄
Аз не мога да гледам кръв, обаче немците стоят на 2 м и акъл дават само!!!!
Поне донесоха лед, кърпи и антисептик.

# 292
  • Немция
Тук разказах за моя близка, която летя преди седмица от Дортмунд. Между нея и съседката й по място е имало едно празно място. Не е споменала да са били през ред. Но тогава бяха върнали 20ина пътника обратно за България и са им били объркани мерките за дистанция с тези допълнителни пътници.

Моят петокласник беше днес за сефте на училище. Беше доволен, че е бил сам на чин.
Преди малко ми сподели, че му се е сбъднала една мечта - 1 ден училище, 6 дена уикенд. Grinning

# 293
  • Deutschland/HE
Аз и децата имаме билети за 04.07 от Кьолн за Варна, като никога ги бях купила на 30.11.2019г. Надявам се да отпадне карантината и да можем да се приберем.
Приятелка ще пътува сег ав петък с България Еър от Франкфурт, през София до Варна и е питала в РЗИ за карантината - проверяват билета за връщане и ако е до 7дни няма карантина. Няма да коментирам... човек може в обратната посока да е с кола.
Децата от другата седмица започват веднъж седмично д аходят на училище, единия ще има математика, немски и въведение в историята (тази година не са учили), а другия немски, английски и часове с учителя по кунст, но ще им води и история (а те с еводят билингуал и до сега история учеха на английски). Малко съм разочарована, но явно тази година ще е така.

# 294
е питала в РЗИ за карантината - проверяват билета за връщане и ако е до 7дни няма карантина. Няма да коментирам... човек може в обратната посока да е с кола.

Това нямат право да го правят, а и никой не е длъжен да има билет за връщане. Интересно какво ще стане като им кажеш, че нямаш. И как могат да проверяват билети, като такива в повечето случаи не съществуват на хартия и чекиране е възможно 48 часа преди полет?

# 295
  • Deutschland/HE
Най-вероятно ще седиш в карантина 14дни...
Надявам се след 15ти юни да няма такава карантина, ще издържа 3часа с маска в самолета, децата също ще трябва.

# 296
Най-вероятно ще седиш в карантина 14дни...

Ще седя в карантина, защото нямам билет? Като нищо ще седна, както ми е прикипяло. 😂 Всичките ни приятели, които ще се връщат за лятото и те казват, че въобще не ги вълнува карантината. То няма толкова полицаи, колкото ще са им нужни през юли и август, но и най-вероятно всичко ще приключи до средата на юни.

В заповедта пише как се заявява, че ще стоиш 7 дни в страната. С декларация по образец, не с билет.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 00:15 от Анонимен

# 297
Аз също мисля/по-скоро силно се надявам/ до лятото да отпаднат тези мерки. Имаме намерения да си отидем за 3 седмици и не мога да си представя 2 от тях да изкараме затворени в къщи.

# 298
Pipi,
Аз затова чакам, защото и аз имам 3 седмици и не живеем в България с родителите. Ние хубаво под карантина отделно, ама бабите и дядовците ще се изредят на вратата да ни носят продукти да ядене и да питат, как сме.

# 299
  • Берлин
Та с тия нелепи заповеди ще ни принудят да лъжем и мажем,за да си видим родителите. Вярвам,че карантината ще падне.

Ние пак с драми. Синът ми миналата вечер вдигна 39.5 температура с болки в мускулите. Вчера до обяд последваха разговори с личната (сори,праксис ферботен),после 116117 (обадете се на 112)...ама кой нормален човек звъни на бърза помощ при температура. Синът ми си самоназначи лечение с наличния от Бг антибиотик,ибупрофен и билкови чайове. Снощи му избиха сливиците и си е типична гнойна ангина. Ама това е моята диагноза. С тоя тъп вирус вече ми писна. Ако не си с корона,за лекар не си. Нямаме съмнения,че е коронясал,но все пак искам тест за антитела да пуснем. Днес ще нищя процедурата. Измрънках,сори

Общи условия

Активация на акаунт