205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 697
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря ти, надявам се!

# 61
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Детето тръгва на 2.6 на училище. Разделили са класа на две, по 8 деца на ден. Два дена в седмицата по 4 учебни часа.
Хигиенните изисквания са тип казарма 😦
Ако някое дете е в рискува група, трябва атест да представи.

Много време има до тогава, да видим какво ще измислят.

# 62
Ася,
4-класничката си е оттеглила иска и от 18 май 4 клас тръгват на училище. При нас 2 седмици ще са всеки ден. От юни по 2 дни в седмицата. Какви толкова страшни са хигиенните мерки при вас? При нас: без маски,  да си мият ръцете при пристигане в клас, след тоалетна и преди ядене; чинове през 1,5 м. По 10 деца от различни входове се влиза и различни междучасия с другата група. Това е. Какво ще правят в паузите, не знам. Децата са разделени на такива с Betreuung и такива без. Ще учат немски, математика, английски и SU.

# 63
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Всяко дете получва указание коя мивка да ползва, не могат да ползват чужди моливи, гумички и подобни, Toilettenampel 🤣, паузата им е за ядене, явно вътре.
В двора днес рисуваха различен цвят точки, ще влизат под строй с разстояние.
Другите не ги помня. Без маски, който иска да носи.
Директорката ми каза към 13ч, че чака решение, но този път не клагвала ученичката, а някой друг, не се знаело кой.

После получихме от Култусминистериум писмо, че започват.

# 64
Моля за идеи пак ,майка ми ще идва при нас и се чудя какъв вариант за пенсията  й да направим .Парите й ги слагат в  банкова сметка ,която е с карта виза,но знам че ако ги тегли ще звзимат такси.Ако тук има банкова сметка да й ги превеждат в нея пак ще вземат за превод.Има ли някой в подобна ситуация и кой е най изгодния вариант?
Друго за което аз си мисля ,ако си направи тя пейпал с тази карта и чрез пейпал да ги прехвърля в моя пейпал и да й ги тегля аз ?Какво мислите?

# 65
Банкова сметка трудно ще си отвори, но може да прехвърля онлайн пари от нейната в твоята.

Майка ми като дойде й давам някакви пари в брой за по-дребни покупки, но и тя купува разни неща с българската карта.

# 66
Всяко дете получва указание коя мивка да ползва, не могат да ползват чужди моливи, гумички и подобни, Toilettenampel 🤣, паузата им е за ядене, явно вътре.
В двора днес рисуваха различен цвят точки, ще влизат под строй с разстояние.
Другите не ги помня. Без маски, който иска да носи.

Паузите навън. Мивки има по 1 в стаите, обща е. При разположение на чиновете през 1,5 м, използването на чужди моливи е трудно.
В работата ми в момента всеки е длъжен да си носи собствени химикалка или молив, ако се налага да се подписва нещо. Така че това го разбирам.
Влизане под строй не е написано, но ще се изчакват. На моя син тези мерки ще му се отразят доста добре, малко да се кротне и да поядосва някой друг.

# 67
В училището на дъщеря ми винаги са ги карали през паузите да излизат навън. През зимата ако е много студено тя се криеше в тоалетните с телефона си, защото им се карат.
С нетърпение чака тя да приключва и не иска да ходи дори и на изпращане. Отвратена е от немското школо, затова и трудно ще я навием за гимназия. Това с паузите е бял кахър.

# 68
Децата ми толкова са свикнали с паузите навън, че това въобще не е тема за нас. Но при нас -5 градуса във Висбаден се приема все едно е -15 в София.

# 69
Като са малки децата свикват с всичко. Като са виждали и друго, сравняват.

# 70
При моята щерка, паузите не се разрешават навън. Правят си ги в стаята. На всеки час по 10 мин.

# 71
  • München, Deutschland
Моля за идеи пак ,майка ми ще идва при нас и се чудя какъв вариант за пенсията  й да направим .Парите й ги слагат в  банкова сметка ,която е с карта виза,но знам че ако ги тегли ще звзимат такси.Ако тук има банкова сметка да й ги превеждат в нея пак ще вземат за превод.Има ли някой в подобна ситуация и кой е най изгодния вариант?
Друго за което аз си мисля ,ако си направи тя пейпал с тази карта и чрез пейпал да ги прехвърля в моя пейпал и да й ги тегля аз ?Какво мислите?

Теглене без такса на опр банкомати става (май хипоферанс, комерц и т.н. от групата), ако имаш сметка в Бг в Уникредит. Също без такси си превеждаш по Пейсера. Иначе може да плаща просто с карта, за какво ще тегли въобще? Това съвсем вкратце, за детайли питай мамите в темата за немски студенти, там често се коментира темата. 😃

# 72
  • в сърцето на един мъж...
Артемис, ако са сметките в кореспондентни банки /от една група/обикновено няма такси. Питайте на нейната банка коя е кореспондентната в ДЕ и вижте как може да се прехвърлят пари.

# 73
  • Германия
Добрютруууу. Като споменахте модата...вчера гледах няколко колекции рокли (мейнстрийм). Материи-гадост,дизайн - пеньоарите на баба ми тип прегърни ме с харбалички и дълбоки пенсове (ииии...едва изкопах тая дума от дълбокото на паметта ми). Та всичко ново е добре забравено старо,ама в случая трябваше завинаги да е забравено.
Болните да оздравяват. И слънчев ден от мен
Като споменахте модата..през ръцете ми минават всеки работен ден доста дрешки и обувки, въпреки че е опаковано във фолио, някои материи се усещат отвратително. А какви щампи имат някои блузи...No Mouth
На училищният фронт хаосът е пълен, тази седмица Вальо беше всеки ден, другата ще е само във вторник. Фаби е само понеделник и сряда, в гимназията разделиха класовете по седмици, така големият започва идната седмица (благодарение на празника, печели два свободни дни).

# 74
Баща ми е с българска дебитна карта. При плащане с нея в супермаркет, тегли 200 Евро, за да има пари в брой (например Нетто предлагат тази услуга). Няма такси,  картата му е на ДСК.

Общи условия

Активация на акаунт