205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 863
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Ще чакам официално да се приеме. Благодаря за линка.

# 331
  • Germany
За маските в училище май са дали възможност на всяко училище да реши или поне в нашата провинция. В Хайделберг, където е гимназията на децата, трябва да са с маски навън и в коридора, а в час могат да ги свалят. В грундшулето в градчето до нас децата са без маски.

# 332
Здравейте, момичета ! Късно открих темичката, изчетох толкова, колкото нерви имам Grinning Много сте полезни, ще ви следя !
Виждам, че всички споделяме една и съща болка - мъката по семейството в България.. Силно се надявам до края на лятото вече всичко да си е по старому.. Имам си нов племенник, който видях само на изписването и това вече ме побърква.. не става само с видео чатове..
Иначе да си помрънкам аз. Живеем в огромна къща с много апартаменти, но те седят празни. Само в почивни дни идват хора. Както и да е.. та освен нас, на първият етаж живее собственичката на къщата. Възрастна женичка, германка. Ама много лоша, бе Grinning Много ни рови в боклука. Като излизаме от вкъщи, доста често намираме върху кофите изкарани наши боклуци, че и понякога бележки към тях Grinning Въпреки старанието ни, пак се случва от време на време да намираме.. Веднъж не й хареса чувала, в който сме сложили боклука ни и ни даде цял нов пакет с други чували. При следващото ни изхвърляне, сложихме боклука в един от тези чували и накрая пак го намерихме извън кофите Flushed Не мога още да й схвана схемите, но това са бели кахъри. Grinning
Бъдете здрави ! И пожелавам на всички ни скорошна среща с близките HugFlowers Bouquet

# 333
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, явно “нормална” писалка съм купила....

Преслава, прочети на страницата за фирмата, която вдига боклуците кое къде.
То си е цяло изкуство 🤪
Да не говорим, че на различните места е различно.

# 334
  • Germany
Хах, Preslava и ние имахме подобна съседка преди 2-3 години (почина за съжаление жената). Ако се срещнехме по стълбите, редовно  ми оглеждаше чувала и ми правеше забележка, ако нещо не е за общия боклук. Ако имаше по-голям кашон при хартиите, почваше да звъни наред по апартаментите и да търси на кого е, че да си го разкъсал на малки парчета 🤣 Но честно казано много не съм и обръщала внимание, мислех си че така информативно го прави, защото в нашият вход сме доста мулти-култи и да не би някой да не е запознат с разделното събиране 😉

# 335
Момичета, вие купувате ли лекарства онлайн? Цените в онлайн аптеките са с 10-30% по-ниски в сравнение с нормалните аптеки. Но се питам дали качеството на лекарствата е същото?

# 336
Аз постоянно поръчвам. Не виждам разлика в качеството. Редовно поръчвам парацетамол, ибупрофен, аспирин... все от различни онлайн аптеки. Много съм доволна, повечето пристигат за два дни.

# 337
Аз не купувам никакви лекарства с изключение на Парацетамол два-три пъти. Като се разболеем отиваме на лекар, с рецептата в аптеката, 5 евро такса и готово. Веднъж платих 7 евро за скъпи инжекции за мъжа ми.

# 338
  • Немция
Аз като разбрах, че няма да имаме карантина в България изгубих всякакъв интерес към вируса и новини за него.
Че то сега става по-интересно без карантина.
Софт, може да ти се появи втора вълна с интерес към вируса.Stuck Out Tongue Winking Eye

Преслава, вашата съседка много дразнещо действа No Mouth и явно има излишно свободно време.
Но го има и моментът, че за неправилно хвърлен боклук е възможно да ти треснат глоба.

Нашето грундшуле е със задължителни маски, щом станеш от чина. Навсякъде е задължителна маската, само на чина не. Междучасието е на чина, не се излиза навън. Става дума за 3 учебни часа.
В училището на големия са видели сигурно, че дистанция не се спазва и са направили маските задължителни.

# 339
  • Германия
Момичета, вие купувате ли лекарства онлайн? Цените в онлайн аптеките са с 10-30% по-ниски в сравнение с нормалните аптеки. Но се питам дали качеството на лекарствата е същото?

Аз започнах да поръчвам онлайн преди около 6 месеца, за сега съм доволна и не мога да кажа че има разлика от лекарствата, които съм купувала в аптеката. Според мен са си същите. Поръчвал съм от 3 различни онлайн аптеки - всичко си пристигна бързо, добре опаковано.. наистина нямам оплаквания

# 340
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При са няколко пъти се случи при съседа да му оставят биотонне с бележка. Пълна.
Сканират и ако има метал и не я празнят.
Една друга съседка тичала след камиона с кофата да пита защо не са я изпразнили и й обяснили, че сканират.
Другият съсед реши, че е грешка и два пъти се опита да пробута кофата, накрая се наложи да извади всичко и да го изхвърли като рестмюл. Беше втасало, 6-7 седмици на слънце 🤭

# 341
Ще чакам официално да се приеме. Благодаря за линка.

Вече е официално. 😊

Бибит, за втората ще съм пЕкана вече. 😂

# 342
  • Germany
Може ли да споделите линкове към изпробвани онлайн аптеки, моля. Въобще не ми е хрумвало до сега да поръчвам лекарства онлайн /то не че много купуваме, де/.

# 343
Поръчвам от онлайн-аптеки, да, но хранителни добавки, козметика и лекарства, които са без рецепта. Разликите в цените са огромни. Даже и паста за зъби си поръчвам. Grin
Аз поръчвам от тази главно: www.medikamente-per-klick.de. Обикновено са много бързи, но в началото на коронованата истерия колабираха направо. Simple Smile Сега пак си готвя поръчка с козметика и други дреболийки-глезотийки.

# 344
Те и моите лекарства са със зелена рецепта, т.е. сама трябва да си ги плащам. И са за над 200 Евро. Затова потърсих из интернет...

Общи условия

Активация на акаунт