ЮНСКОТО ни бебче, гука и се смее вече

• 10 057
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
Добър вечер на будните мами и бебоци  Hug ох откога драпам да се включа и все нещо става,но вече съм тук.Ние нали сме на антибиотик и вместо да се подобряваме имам чувството,че стават все повече сополките на всичкото отгоре малкия ака през 30мин.,а аз се притеснявам да не се обезводни Thinking Иние вече се смеем на глас ,гукаме,а по въпроса с кърмата имам много даже 2-3 дни храних племенника ми който е 1месец по малък от нас.По цял ден нищо не ям имах проблеми с гърдите/мастит/ но слава богу не ми спряха кърмата минах само с повече цедене и горещи кърпи. WhistlingЕх мамчета лека нощ и спокойни сънища на бебешоните отивам да видя защо се нерви моя юнак! smile3514 tantrum smile3560

# 211
didi_b  , наблюдавай си бебчето. То най- точно ще ти "каже" гладно ли е или не. Ако е гладно често ще иска да папа и често си му давай (дори и да си на режим). А за разхлабващо сокче- сини сливи и грозде (така ми каза педиатърката; само моркова запичал) Peace

# 212
Eхо, и при нас зъби никнат-от няколко дни таково лапане на ръцете  практикуваме и нещо и на мрънкане го ударихме...пък и от няколко седмици сме се заплюнчили...и одеве като му бръкнах в устата-то побелял венеца,и твърдо се напипва... Thinkingта май скоро ще черпим за зъбки...Засега му смених каучуковата биба със силиконова/че е по твърда,да ги чеше венците/ но от утре ще взимам и нещо за дъвкане,че с тия ръце...нещо нехигиенично ми се вижда,пък и неестетично/че и му гъбясват чак от плюнките/
Иначе ние от две седмици се хилим с глас и гукаме,а от няколко дни направо си се закача с мен и майка ми/явно сме му фаворитите в класацията/,а от седмица се въртим от едната страна на другата в леглото и вече сме толкова задобрели,че направо събираме чаршафа.
Добре дошли на новите мами и дано повечко да пишат,че от старите бая народ зачезна...ей,пишете сега,че като почнат зъбките и после прохождания  и други бебешки тръпки и неволи разни...тогава няма да има никой...
И Пловдивчанки-нещо се предадохме на Варненските мами-я дайте малко повече активност.... Wink

# 213
Здравейте, мами.
 Ние сме само на кърма и за сега проблема със запека го разрешихме като хапвам царевица и пия прясно мляко. Така малката ходи по веднъж на ден.
А за плюнченето и ние сме в тази група, не много ,но се плюнчим. Аз в началото помислих, че има някакъв проблем, но като прочетох, че и вашите бебоци са така се успокоих. Боби само два пъти се обърна от гръб по корем, но не е повтаряля опита.
Днес сутринта се засмя на глас за малко и така се изненада.
От време на време се сещам за бременността и ми става приятно, пък и гледам, че тъмната линия на корема още не ми е изчезнала, макар че е по-бледа. При вас така ли е?
Това е за сега от нас. Лек ден. Дано да не е много топъл.

# 214
  • София
Здравейте мами, не забелязвате, ли че притеснения по малките не говорим за нас самите (как променя майчинството  Laughing) Е хайде да повлека крак. От известно време съм забелязала, че е започнал косопад при мен, де я нямам де пада тая коса  Crossing Arms. При сестра ми започна много по-късно, когато нейната разбойничка беше на около 6 месеца. Чудя се до кога ли ще продължи  Thinking. Иначе Марти си е добре, яде си, пълни си памперсите, гука, смее се.
Лек ден от нас   bouquet

# 215
Здравейте и от мен!
И аз още си имам линията от бременността Краси,не се притеснявай-даже моята сега личи повече,но сигурно е от почерняването...Но определено ми липсва спокойния живот през бременността...и времето което имах тогава за форума, и многото момичета дето пишеха тук...
Zzz,ако ти кажа,че нямам време да се погледна в огледалото незнам дали ще ми повярваш...добре,че си нося червило в раницата,та като тръгнем навън го слагам в движение....и нарочно съм го избрала такова-да върви на всичко.И какато казва майка ми-добре че сме си естетвено красиви Joy Joy Joy...А за косата и моята капе,но това си е от хормоните...не се плаши-ще спре.

Последна редакция: пн, 28 авг 2006, 10:57 от Анонимен

# 216
  • София
Момичета какви сокове давате, сами ли ги правите, ако не - от кои марки купувате?
Много въпроси, но се надявам на помощ, при нас коликите станаха много силни Cry, запекохме се....

# 217
  • Варна
Здравейте! И при мен е така -липсва ми бременността. Хубаво си беше -всички ни глезеха, по цял ден мързел и разходки. И на мен още ми личи чертата и си имам и една брадавичка на пъпа. Тя уж щеше да изчезне след раждането, ама още си е там. Аз се надявам Криси да расте кротък и послушен, че искам да имам 3 деца (мъжа ми още не знае за тези мои мераци  newsm47). Е, иска ми се разликата да е поне 2-3 години че иначе трудно се гледат.
Камбанска, я кажи като по-опитна мама какво ще вземаш на Ивчо за венците? Знам че има някакви чесалки, но не съм много наясно.
Лек ден от нас, аз чакам приятелки на гости че тук сутринта валя и не е за разходки. Есента идва......

# 218
anita_s ,смятам да го пробвам с гумените чесалкr и играчки,но не разчитам много да мине номера,че Сами хич не ги искаше...Имам и гел за зъ/и,но пише че се ползва след 4тия месец,затова засега съм дала само Хамомила,пък да видим...

Последна редакция: пн, 28 авг 2006, 13:13 от Анонимен

# 219
Здравейте от дъждовна Варна!
Днес времето не става за разходки и май ще сме по-активни в темичката Laughing
На нас ни предстои консултация днес и преди малко звъннах на педито да я питам дали да храня  бебка преди ваксината и тя ми каза че отново се отлага хепатитната,поради липса на такава от здр.каса.Вече ми писна с тази тъпа каса,за какво ги плащаме тези осигуровки като немогат едни ваксини да осигурят!Та сега ще ходим само да ни теглят и след това ще се отчета за протокола.
Иначе и ние сме от отбора на плюнчещите се,гукаме постоянно,а вчера се засмая с глас и се изплаши от собственото си гласче.Също така юмруците са нон стоп в устата,и то дори целите.
За мен какво да кажа,освен кадната черта която имам на корема ,имам и едни излишни 10 кг,които егати нямат свалянеПочти нищо не ям/защото не кърмя/ и пак не мърда кантара. newsm78
Спомням си че с баткото чертата ми изчезна бързо а и кг вях стопила за 3-4м,а пек сега нъц #Crazy
Хайде,варненки да се организираме за срещичка ,че то есента наближава newsm45
И последно да ви питам,вашите бебоци въртят ли се в кошарите,защото Тея сякаш иска да пробие чаршафа снос и непрекъснато си върти главата на ляво и дясно?

# 220
anita_s , не, че съм много опитна, но това, което разбрах от маметата в градинката, вземи си по- малка чесалка. Има едни доста големи и по- малките бебенца (дори и 4-месечните) не могат да си я задържат. Има едни много сладки малки, направени във формата на разни плодчета. В различни цветове, изцяло силиконови. Сори, но не намирам снимка да ти покажа Rolling Eyes .
За плюнченето- и ние го имаме, но не ми се струва да е от зъби... Ръцете постоянно са му в устата и много ме притеснява, но пък не ще бибата. Дори да я захапе не може сам да си я задържа Sad . Трябва да му я придържаме, защото я избутва с езиче. Иначе 5 ги имаме, всяка от които съвсем различна от другите, ама нито една не става... Crossing Arms Ако някой може да ме посъветва как да му помогна да си я задържа, ще съм много благодарна Praynig Praynig Praynig

# 221
  • София
polimoli, ние я притискаме с ръце - окапаха ми вече, но друг начин няма.
Научи се да иска биберон само с дектарин (против гъбички) и сега не мога да я отуча Confused, не признава бибата без малко дектарин по нея...

# 222
  • Варна
http://www.pakostnik.com/products.php?cat=75
Мисля, че е това - чесалка плодче на Nuby около 4,50лв.
Нашта биба я признаваме само ако сме много гладни. Дори и да я притискам с ръце прави такива физиономии сякаш всеки момент ще повърне, затова вече съм се отказала да давам биба. smile3541
Ееех, че хубаво време беше бремеността - глезене, излежаване и трупане на килца, които още не можем да смъкнем newsm45.
Благородно ви завиждам, че бебоците ви се смеят с глас. Ние още не сме се пробвали, но пък за сметка на това се плюнчим по много и шаваме активно. Вечер е неспокойна - то едно мятане на глава, протягане и пъхане на юмруци в устата.
Ninani, да не забравиш да се отчетеш след консултацията. Аман от тая здр. каса, да видим ние дали ще намажем ваксина и този месец Mr. Green
Айде отиваме да използваме малкото слънце, което се е показало

# 223
  • Варна
Polimoli, аз подпирах бибата с нагъната пелена. Това обаче става само ако Криси се навие да кротува и да лежи на една страна. А една приятелка на снаха ми я вързвала с ластик и през главата (не знам дали разбрахте, като очила). Не ми звучи добре, но ако няма друг вариант......
Също има едни анатомични на Нук -без халкичка са и са по-леки от другите. Предполагам, че ще се задържат по-лесно.

# 224
Здравейте и от нас  bouquet! Ние бяхме за няколко дена на море и вече сме си в къщи. При нас нещата са нормални . Бебчо вече тежи 6,400.... с две думи... голям мъж Laughing.
Сега отивам да прочета какво сте изписали докато ни нямаше.
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт