Отговори
# 615
Чета, че пишете за изправяне. Какво имате предвид под това? От каква поза се изправя детето?

# 616
  • София
Здравейте момичета,
Доста пълзящи бебчета има, браво на децата.

Femme вършат ли работа тези наколенки? Аз им се чудих, но така и не купих и сега коленцата са му леко...не знам как да го обясня-като претрити, пожълтели. А е бил винаги с дълъг панталон. Добре че е момченце ☺️

Мама Мартина  дано пръстчето да е минало 🤗

Алексче, Честит втори рожден ден на Вики. Да расте здрава и много щастлива!

Михаела, казаха ми че има и безмлечна кухня, но не разбрах държавна или частна е. Тези дни ще проуча подробно и ще пиша.

Джулия, страшен късмет си извадила с толкова кротко дете, завиждам благородно 😊

Моето става все по-сомоуверено и самостоятелно, по цял ден само обикаля, катери се и бърбори 😀 Много е щур, не дава да го гушкам вече, вчера ми сцепи устната за втори път като се бореше да го пусна 😜
Глутена го въведох много набързо, и домат пробва. Динята не я хареса, пъпеша също. Риба категорично отказа 2 пъти, ще пробвам след месец пак. Поне започна отново да пипа храната, какво го беше прихванало не знам. Сега се чудя какво да му предложа, че доста неща са му забранени до годинката. За момента само обяда е заместен изцяло, на сутрешното и следобедно хранене задължително си търси и "мляко". Дори нощно хранене имаме още около 4-5 сутринта, та не е изненада че е 10 кила 😀

Чета, че пишете за изправяне. Какво имате предвид под това? От каква поза се изправя детето?
Моят мъник се изправя от всякаква поза, няма никакви спънки за него. Седнал, коленичил, на 4 крака, всякак. Само да има за какво да се хване и е горе. Но другата седмица стават 2 месеца откакто се изправи за пръв път, не е начинаещ.

# 617
Моя се изправя от седнало или от четири крака. От легнало не може да стане още.

# 618
Кая се изправя предимно от седнало, от 4 крака й е по - трудно. Мъчи се и от корем и е доста задобряла Grinning

# 619
Загъвате ли ги или са с чувалчета?
Моето не търпи на топло постоянно се отвива. Кошарата ползваме само за сън, не сме смъкнали нивото. Не се изправя, но много се върти. Аз я слагам на една страна намирам на друга посока.
Все още спя с двете бебето в кошарата, кака с мен на спалнята. Кога ще ги отделя незнам ,но детската стая е наполовина готова. Чакаме майстор да довърши стените и да сложим ламинат.

# 620
Моето диване се изправя от всякакви позиции. Задобрява с всеки изминал ден и много бързо се учи, но тя си има съучастничка в белите, все пак😆😉
Кака ѝ се залива от смях, като я види как пълзи, а това малкото пък я гони. Поне взаимно се измарят- каката тича, малкото се пъне да лази бързо.

Кикаир, сега лятото не им слагам нито спален чувал, нито някакво по-плътно одеяло. Вкъщи е топло, а и двете деца обичат да спят с чорапи. Зимата сигурно ще ги слагам с чувалчета.

Децата иначе спят в отделни стаи, по една, но с леека нощна лампа. На тъмно ги е страх. Опитвала съм се да я гася като заспят, но пък ако се събуди някоя от тях през нощта и види, че е напълно тъмно, ще се стресне.

# 621
Не го завивам с нищо, едно че е топло,второ че се върти много и си обикаля леглото на сън цяла нощ, някой път чак се събуждам и се стряскам че го няма. Той се забил в другия край на кошарата Grinning ако е по-хладна вечер като свощи си му мятам чаршафа и като се пробудя го завивам пак ако е отвит.

# 622
и моето не го завивам, защото само се отвива и се отказах.

нощем спи по боди, а през деня гол само по памперс-гащи.

и аз ползвам нощна лампа, с регулируема сила на светлината на крушката. заспива на по-светло, после притъмнявам доста, но това го правя по-скоро аз да съм спокойна и да имам "видимост" над пейзажа, а не да светвам изведнъж, когато се пробужда.

Алекс, да не се прибирате в Бг?

# 623
Куршумчо, няколко пъти съм ѝ ги слагала и вършат работа. Коленцата ѝ ставаха алено червени от лазене, сега определено не са така. ММ ги е купил от Хиполенд.

Катето се изправя от всякакво положение. Най-вече както лази си харесва нещо да се хване и се изправя. От седнало положение също. В кошарата се придържа към мрежата, набира се и се хваща за рамката.

# 624
и моето не го завивам, защото само се отвива и се отказах.

нощем спи по боди, а през деня гол само по памперс-гащи.

и аз ползвам нощна лампа, с регулируема сила на светлината на крушката. заспива на по-светло, после притъмнявам доста, но това го правя по-скоро аз да съм спокойна и да имам "видимост" над пейзажа, а не да светвам изведнъж, когато се пробужда.

Алекс, да не се прибирате в Бг?
Надуши ме, Джули😁
Така се налага засега, пък дали ще е за постоянно...никой още не знае. По работа е, а ако успеем да си я примъкнем към UK няма да е лошо, но в момента е невъзможно. Прибираме се, а когато времето позволява ще си се връщаме тук. Ако пандемията вземе да се кротне, ще е още по-лесно.

Днес изпратих мъжа ми, съвсем скоро, живот и здраве, и ние с децата ще се приберем. По летищата е ужас, анулираха му полета в последния момент, едвам намерихме друг....Абее, не е за пътуване сега...

# 625
Рибата ще я давам от заготовките на Плазмон -лаврак съм купила.
Вики се изправя също от всякаква позиция вече.
Завивам я с тензухена пелена, но тя си е постоянно отвита.
До скоро спяхме на лампа, но вече я гася.

# 626
Същото е и при мен със завиването. Мятах и едно чаршафче, но не се задържа и 30мин. и сега като е топло се отказах. Миналата зима я завивах с олекотено, но не мърдаше, а тази ще е с чувалче.

# 627
  • Пловдив / София
Нито лази моето, нито се изправя.

Сега не слагам чувалче, доста е топло. Иначе имам лятно. Вероятно есента.

Михаела, да, има частни кухни, които са безмлечни. Т.е. готвят отделно меню. Последно гледах Вълшебник. Може да провериш. За държавната не знам. Но може би и там готвят за деца с алергии, но трябва да им представиш бележка от педиатър.

Аз засега вкарвам глутен. Към края на месеца - млечни. Риба, телешко, кисело мляко съм ги оставила за октомври.
И също мисля около 10-ия месец да го запиша на кухня, като няма да давам десерта, че навсякъде е със захар. Аз ще си го хапвам, ако няма опция без него.

# 628
Здравейте ее 🌞 Радвам се да видя такова голямо оживление в темата 😊
И аз започнах да взимам храна от частна детска кухня. Само това което може да яде, че не със всичко е захранен. Може да си поръчвам храната без кисело мляко или прясно мляко. И аче, да, в десерти те си слагат захар, а в фщдругото ядене има и сол, и олио...Но е вкусноо де. Не взимам всеки ден., приготвям му и аз.
Моят калпазан не се изправя никак. Само застава на четири крака.. Лази с главата надолу и се преобръща.

# 629

Беше споменала ти, че ТМ имал мераци да се прибира. Няма лошо, малко промяна. И на децата може да им хареса.

Нито лази моето, нито се изправя.

Фам, и моето така, нали са астрални близнаци, да те успокоя. Чета, че диапазона на стартиране на пълзене и изправяне е доста голям - от 7-8 до 10-11 месец. При всички било различно. Моето лази на сън, т.е. няма проблем да обхожда напред и назад цялото легло, но в будно състояние все още пълзи основно назад и прави много смешни лицеви опори с дупе Wink

Общи условия

Активация на акаунт