Банята - 36 тема

• 58 806
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
Сега в магазините за баня казват,че са модерни големите плочки и вече хората ги слагат и в малки бани. Например има много красиви плочки 120x60 стоят много добре, има по-малко фуги и т.н Дали всеки майстор може да ги поставя?  Стават за всяка баня или трябва да се гледат да са прави стените например или може ли някакви други проблем  да се появи с тях?

# 166
На подобен размер баня сложих 6 лед панела х7 вата, осветление от двете страни на огледалото по 5вата и 1 панел в нишата над тоалетната 5 вата. Става идеално равномерно осветено. През нощта или рано сутрин светвам само това на огледалото и панела в нишата. През деня светвам всички. Обичам да ми е светло.

Относно размера на плочките. Нашия майстор например не поставя толкова големи, защото не му ги хваща машината за рязане. И понеже сме много доволни от него се съобразихме. Сложихме 25 х 75. Иначе не би трябвало да са проблемни и в малка баня.

# 167
  • Пловдив
И ние купихме 120×60,баните ни са големи (10 и 12м2).
Не всички майстори могат да ги слагат,защото повечето не разполагат с машини за срез 120см.По-трудно се прави наклон,ако имате централен сифон,а не само линеен в душ зоната.Също, имат по-голям отпадък ,ако квадратурата на помещението не е кратна на размера на плочките.Не на последно място е и качествето на лепилото.И като знам какви мрънкачи са всички,ММ се нагърбва с изпълнението,защото нямам сили да слушам какво можело и какво не.

Моето разочарование е друго.При нас ще има плочки само на половината стени.Всички испански и италиански производители предлагат готови подови первази към всичките си серии гранитогрес,но в България не се внасят,защото няма търсене.И се принуждаваме да режем плочки за цокъл за измазаните стени.

# 168
nelina_london, това си е разочарование, но е нормално-според пазара и асортимента.
но и до вкус- вече няколкопъти ни се случва да се прави цяла къща/не само баня/ без первази
като прочетох за светване на лампи през деня, и се сетих и аз,че за бг бани говорите все пак, а аз имам и големи прозорци

плочки не се режат само с машина за плочки с ограничител

# 169
  • Пловдив
nelina_london, това си е разочарование, но е нормално-според пазара и асортимента.
но и до вкус- вече няколкопъти ни се случва да се прави цяла къща/не само баня/ без первази
като прочетох за светване на лампи през деня, и се сетих и аз,че за бг бани говорите все пак, а аз имам и големи прозорци

плочки не се режат само с машина за плочки с ограничител
Да,купихме си диск за рязане на плочки,сега ще купим и приставки за отвори,но винаги може ако ни трябва точен сряз или на 45°да ни го направят на специализирано място.
Колкото до первазите,имам слабост към тях,все пак в Англия бяха съществена част от интериора.
За съжаление,масово апартаментските бани са без прозорци,което има отношение не само към вентилацията,а и към цялото излъчване и светоусещане.

# 170
Няма ли начин да използвате первази от друга серия?

# 171
  • Пловдив
Няма начин за други первази,пластмасовите ги недолюбвам,а и то няма никакъв внос на гранитогресни,от каквато и серия да е.
Цялостната идея за цветово съчетание на банята е такава

Като плочките са идентични и около огледалото ще има от същия  бял набразден и боядисан влагоустойчив МДФ.
Просто няма шанс за каквито и да  други первази при толкова изчистена визия.

# 172
Част от гранитогрес а вкъщи го поръчах от Саем Борисов, а те съответно го поръчаха от Италия, защото не поддържаха такъв. Избрах си го по каталога на производителя, дадох номерата и те ми го доставиха.
По същата логика можете да си поръчате первазите.

# 173
  • Пловдив
Благодаря за предложението,обмислях го преди да закупим гранитогреса.Разглеждах сериите на САЕМ Борисов,имаше много хубави серии,но не сме от София.
Закупих плочките от нашето населено място,в магазин с голям склад,който винаги поддържа наличности.
Дори обмислях да си поръчам первази от сериите,които закупих,директно от Испания,но цената на доставката беше умопомрачителна.
В крайна сметка ще ги нарежем на професионална машина и най-вероятно ще обмисля някакъв полируетан по ръба отгоре-хем да не мухлясва,хем да се почиства лесно.
Не вярвам никой да не използва гранитогресни первази,все пак може да се използват за коридор,затова бях разочарована,че не ги внасят.

# 174
Благодаря за предложението,обмислях го преди да закупим гранитогреса.Разглеждах сериите на САЕМ Борисов,имаше много хубави серии,но не сме от София.
Закупих плочките от нашето населено място,в магазин с голям склад,който винаги поддържа наличности.
Дори обмислях да си поръчам первази от сериите,които закупих,директно от Испания,но цената на доставката беше умопомрачителна.

И аз не съм от София - по телефона се уговорихме. Доставиха ми плочките до вкъщи дори. Коректна и експедитивна фирма са.

# 175
Аз има навсякъде первази от рязана плочка. По принцип това дава доста фира, защото се реже по 7 см от двата края за да има фабричен ръб нагоре. Обаче може да се направи и нещо друго и няма да ти се налага да слагаш полиуретан. Продават се лайстни за плочки във всякакви цветове. Слагат се такива по горния ръб на перваза и заспива.

https://praktiker.bg/medias/sys_master/hcd/h50/9232747069470.jpg

http://minera.bg/products/pvc-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b8%d0% … 1%86%d0%b8%d1%8f/

http://minera.bg/products/pvc-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b8%d0% … 0%bf%d0%b2%d1%86/

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 18:09 от Черна станция

# 176
И аз съм забелязала, че в България не се предлагат цок(ъ)ли и завършващи профилни плочки от италианските и испанските серии. Но това е обяснимо, до известна степен. Говорим не за масови плочки, а за (сравнително) скъпи, така че и по принцип клиентите за тях са по-малко.
От САЕМ Борисов ми бяха казали, че практически всяка седмица имат транспорт от Италия/Испания, така че не е проблем да си поръчаш. Т.е. не става дума за индивидуален транспорт само на твоите плочки, а просто те комбинират с други поръчки. Освен наличните в магазина мостри, можеш да си поръчаш по каталог на производител каквото искаш. За цени - не са от евтините, дори определени марки и модели са една идея по-скъпи от други фирми, но пък наистина могат да ти внесат каквото поискаш.
Нелина, пробвала ли си със сайта tile-expert? Там имат доставка за България, чудила съм се дали да не се пробвам. Не предлагат всички производители и серии, някои производители категорично забраняват на дистрибутори да продават на този сайт. Има и много интересни линкове към най-новите изложения на плочки.

# 177
  • Sofia
Здравейте,
Какво бихте избрали - хигиенен душ или вградено биде?
Мисля си, че бидето е по-удобно, но пък хигиенния душ казват, че е по-хигиеничен..

# 178
  • Бургас
Това са само две големи плочки, моят приятел се занимава с това, че като за говорите, реших да ви покажа

# 179
Здравейте,
Какво бихте избрали - хигиенен душ или вградено биде?
Мисля си, че бидето е по-удобно, но пък хигиенния душ казват, че е по-хигиеничен..
По-удобно е бидето, но трябва да си отваряш много очите, когато избираш. Наши близки са искали веднага да си вземат тоалетната и са избрали от наличните. След монтажа разбират, че няма опция за топла вода към самото биде и металния пръстен се оказва калпав материал, който за по-малко от година си смени цвета от препаратите. Взели са най-скъпата тоалетна, уж за по-хубава. Хигиенния душ за мен е по-добрия вариант, стига да имаш място.

Общи условия

Активация на акаунт