Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 9 173
И аз при вас.
Уж съм добре, ама не съвсем. Трябва нова операция, ама как да отида в болница с тези зарази, дебнещи от всякъде.

# 16
 • София
 • Мнения: 1 175
Момичета слових тематична картинка на темата, много ми допадна посланието KissYellow HeartFlowers Hibiscus
DZ браво на теб, благодаря , че сподели!Иаз днес  се размазах от шетане, боли ме гърба , а има още много .....
Тинти, спокойно миличка, нали знаеш , че два пъти свекърва ще ставаш,  какви са тия спичания за един скенер Hug Как е мама?
Нуше ти връхлетя в темата с много интересни истории, гуш! Първо самото ти лечение е супер нестандартно за повечето мимичета в темата и сега с този цъкъл. Стискам палци да минава бързо.
Лейди, миличка боли ли те?

Бела давай, ще съберем информация,  ако успея ще си записвам някъде и за следващата тема  ще включим новите неща.

# 17
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 9 173
По-скоро ме боде и дърпа, а на натиск си и боли.

# 18
 • София
 • Мнения: 2 635
Обикновен скенер ще е този път. Аз ПЕТ скенер правих февруари.

Майка ми е добре горе-долу. Преполови химиите, остават още три. Последният път беше най-зле до момента, с гадене и главоболие, но мина. Като цяло ги понася много по-добре от мен. Аз си мислех, че заради възрастта ще е по-зле. Но може би й слагат по-ниски дози, не знам. Моите показатели паднаха още на първата химия и бях през цялото време на растежен фактор, а на нея не се налага до момента.

# 19
 • Варна
 • Мнения: 47
Нушка благодаря за куража , стискам палци всичко да е наред при теб  ,
просто някоя заблудена яйцеклетка е решила да се забавлява :о),
а при мен за първи път в живота си да нямам цикъл , чудя се дали има нещо общо с последната операция на 13.04 когато точно приключих последният цикъл , а сега с химиото сигурно ще спре .
Lagertha , аз нали съм от новите и неориентираните тук , ако правилно разбирам искате да добавите инфо на първата страничка нали така ?
Ако е така се включвам с идеа за добавяне на инфо за порт , видях че не сме много и няма много информация ,  само че аз не мога да кажа нищо все още докато не влезе в употреба .....значи по нататък,
Тони и детелинка със сигурност имат повече опит , но и аз ще се включа с каквото мога, например процедурата по поставянето и т.н .....все пак толкова от вас ми помогнаха и протегнаха ръка , искам и аз да допринеса с нещо което може да е от полза на някой друг .
Прекрасна неделя сладурки

# 20
 • София
 • Мнения: 1 892
Оо, готова съм да отговарям на всякакви въпроси относно порта, но не съм сигурна дали мога да бъда полезна чак толкова, предвид факта, че моят беше поставен в Иран. Моят хирург, д-р Астаги, направо настоя да си сложа порт, с уверението, че има голяма вероятност ръцете ми да почернеят, ако химиото се влива през тях. Иначе имам хубави вени, но заради това почерняване реших, че е по-добре с порт, и не съжалих никак за това си решение. Нещата, които виждах, когато ходех на вливки, ме убедиха напълно в това. Докторът ми каза, че понеже кръвотокът във вените е слаб, и докато се вливат, химиите дълго време действат на вените, от което те стават крехки и лесно се пукат, а и повредата е трайна. Докато във вената, в която  е поставен портът, кръвотока е мощен и бързо разкарва лекарството по целия организъм. Недостатък е необходимостта от поддържащо промиване на порта, за който би трябвало всеки месец да плащам по 40 лева в Сити. В тази връзка, ако някъде се прави това промиване за по-малко пари, ще ви бъда признателна, дами, ако споделите. Всъщност, аз покрай ИП  не съм ходила на промивка трети месец... Дано не е късно.
Та така, ако имате въпроси, готова съм да отговоря, стига да имам инфото за това.

# 21
 • София
 • Мнения: 1 175
А кога и как се вади порта?

# 22
 • Варна
 • Мнения: 47
Детелистна супер, ето сега научих още нещо което не ми беше обяснено,  обаче на мен при поставянето ми казаха че ако не ползва 2 месеца трябва да се промие , незнам защо чета навсякъде че се промива всеки месец точно както и ти казваш.
А за ваденето ми казаха че може да си стои и 2 години в случай че има съмнение от повторна терапия в бъдеще .
А мисля да го вадя догодина , живот и здраве 4 месеца вливки , после лъче , и мисля след нова година.
Предполагам че ваденето е по същият начин с местна упойка , даже мисля че ваденето ще е по бързо от поставянето .

# 23
 • Русе
 • Мнения: 5 472
Дудев предложи 6 вливки със Цеф нещо си. Малко лъче само на лимфните.
От другата седмица Sad

# 24
 • Мнения: 61
Момичета, благодаря за топлия прием!
Лечението ми изглежда нестандартно, но, доколкото разбрах от лекарите, такова е правилото при изначално метастазирал рак на гърдата. В отделението в Надежда познавам още 2-3 жени с такава терапия, а може и още да има. Мнозинството обаче като че ли са минали първо през операция, а после всичко останало, даже някой без предоперативен скенер. Зависи какъв подход ще възприеме хирургът - дали ще бърза с операцията или ще направи по-подробни изследвания, дори с риск да загуби пациента, както стана в моя случай. Винаги съм казвала, че Господ ме е пожалил като ме е пратил при правилния човек.  От друга страна, повечето ми познати и приятелки от онкото нямат метастази, така че при тях  хирургичного лечение така или иначе е било правилно. Но пък без подробни изследвания и изясняване на  реалното състояние и доколко е напреднало заболяването, лечението си е една игра на тото, често за сметка на пациента.
Днес една приятелка ми занесе документите за РЕТ скенера в Сити Клиник. Даже ми се обадиха вече от там (направо ме досрамя да кажа колко тежа Stuck Out Tongue) и сега ще чакам ново обаждане за уточняване на дата. Някъде през юни трябва да е, но вече почва да ме стяга под лъжичката.

# 25
 • София
 • Мнения: 1 892
Детелистна супер, ето сега научих още нещо което не ми беше обяснено,  обаче на мен при поставянето ми казаха че ако не ползва 2 месеца трябва да се промие , незнам защо чета навсякъде че се промива всеки месец точно както и ти казваш.
А за ваденето ми казаха че може да си стои и 2 години в случай че има съмнение от повторна терапия в бъдеще .
А мисля да го вадя догодина , живот и здраве 4 месеца вливки , после лъче , и мисля след нова година.
Предполагам че ваденето е по същият начин с местна упойка , даже мисля че ваденето ще е по бързо от поставянето .

А на мен ми казаха в Иран, че портът може да си стои пет години без никакъв проблем. И аз не смятам да го махам преди това време. Разбира се, горещо се надявам да не ми се наложи ползване отново, но от друга страна, преждевременното махане възприемам като дърпане опашката на дявола, един вид. Нещо като демонстриране на предизвикателна самоувереност. Ех, момичета, щем или не щем, гадината е сложила отпечатък върху самата ни психика, колкото и да си мислим, че можем да забравим.
Не знам само дали времето на престой не зависи от вида на порта (ако има различни такива, никога не съм се интересувала), и сигурно си струва да се пита.

# 26
 • Мнения: 318
Относно портa, нa менми кaзaхa, че 5 години може дa стои и дa се промивa нa 40 дни мaкс. Освен в сити не съм го промивaлa другaде и не знaм кaк стоят нещaтa и дaли някъде другaде е по -евтино. A относно мaхaнето, обяснихa ми, че е с местнa упойкa и е много по- бързо.. Но и aз кaто Детелинкa смятaм дa си го държa докaто може, дaй боже дa не се нaлaгa дa го ползвaт, aмa същото си мисля, че ще дърпaм дяволa зa опaшкaтa.. A и не знaм aко се мaхне, после aко се нaложи може ли пaк дa се сложи нa същото място или във врaтa.. Моя познaтa която в турция се лекувa ( от съвсем рaзличен вид осмокрaк) и тя имa във врaтa.. Кaзвa че тaм й е по добре дaже.. Имaлa е и кaто нaшите.. Aбе дaно не се нaлaгa дa рaзбирaме..
Не ми пречи, свикнaх с него a и кръв ще ми взимaт, a от вените е мнооого трудно при мен.. Тa тaкa..

# 27
 • Мнения: 51
Здравейте момичета,благодаря за новата тема.Бъдете здрави и сбъдвайте мечтите си!

# 28
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 9 173
Аз порт не съм слагала. Не са ми и предлагали де. И ме е и страх също. Обаче пък вените ми станаха на нищо.
Сега съм пак на инжекции, кортикостероиди, че пак закъсах със ставите. Простих се с мечтата за отслабване, то тези инжекции само помпат. Страх ме е и да се запиша при ревматолога, че пак ще ме вкарат в болница, а сега с тези зарази, хич не е за ходене по болници.

# 29
 • Варна
 • Мнения: 207
Хубава нова тема. Simple Smile
Много ме мъчат ставите, момичета. Уж свърших химията, но болката в ставите остана. Като бабичка съм, ставам с "ох", едвам - едвам. Движа се, правя дълги разходки, по 5 - 6км, но схващането го има. Почвам ставната гимнастика на Норбеков, пък да видим ще има ли подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт