Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 65

• 48 779
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
Тита, 6-7 месеца след края на химията бях така. Да, като ставаш, в първия момент си като парализиран и трябва да се раздвижи, за да се подобри положението. До ден днешен като се преуморя, се появява това.

# 31
  • София
Благодаря за темата! Само да се отбележа, че съм добре, пия вече 10-15 дни Екземестана, няма странични ефекти засега, дано така и да остане.
Според мен порт-а е по-добро решение, навремето познат съдов хирург ми каза за него, но вече бях минала 4 от 6 химии и нямаше смисъл, ако знаех преди това, щях да си сложа.
Лейди, защо ще имаш нова операция - какво ти казаха? Получи координати на доц. на ЛС, нали?

# 32
  • София /Абсурдистан
Олив, получих, мерси. Ще имам още 2 операции, уф ... Само че ще изчакам малко, дано да поотмине заразата, а и раната все още подтича по малко, трябва напълно да се затвори, което не се знае дали ще стане. Ако още месец не се затвори, значи няма и отивам да видя какво ще се прави. Кухината е голяма и има такава опасност.
Не знам защо трябваше да стане така. Операцията си беше успешна, ако не беше проклетата мърлявщина в болницата, вече да е минало и да съм го забравила. А сега пак отначало...

# 33
Здравейте момичета Heart Eyes
Дано да не съм за тази тема, но искам да попитам за някои нещица.
Някой има ли мнение за проф. Деян Йорданов, ВМА ? Преди няколко дни при профилактичен преглед, който си правя всяка година на ехограф се видя едно образувание о/о 1,5 см. Той каза, че по форма не прилича на злокачествено. Днес бях на консултация при проф. Йорданов и тъй като си носех и изследването от миналата година се оказа, че тогава не го е имало. Според него трябва да се оперира и изследва. И според него не прилича на тумор, но нищо не може да се каже със сигурност докато не се види под микроскоп. При вас как стана диагостицирането ? Ако ви е неприятно и досадно моля не ми отговаряите. Ще ви разбера.

# 34
Здравей, Strela!
Дано не си за нашата група! Hug
Повечето сме диагностицирани с ехограф, мамограф. Аз лично си правих ЯМР, което наложи и биопсия, а после и операция. При всички случаи е добре да се извади и изследва. Евентуално биопсия, за да знаеш дали е доброкачествено и да не се шашкаш?
Успех, стискам палци, пиши какво става! Heart

# 35
Здравейте момичета Heart Eyes
Дано да не съм за тази тема, но искам да попитам за някои нещица.
Някой има ли мнение за проф. Деян Йорданов, ВМА ? Преди няколко дни при профилактичен преглед, който си правя всяка година на ехограф се видя едно образувание о/о 1,5 см. Той каза, че по форма не прилича на злокачествено. Днес бях на консултация при проф. Йорданов и тъй като си носех и изследването от миналата година се оказа, че тогава не го е имало. Според него трябва да се оперира и изследва. И според него не прилича на тумор, но нищо не може да се каже със сигурност докато не се види под микроскоп. При вас как стана диагостицирането ? Ако ви е неприятно и досадно моля не ми отговаряите. Ще ви разбера.
Здрaвей Стрелa..дaно дa не си зa тaзи темa, не знaм нищо зa лекaря който кaзвaш, но тaкa стaнa при мен.. Откритие, дa го мaхнем зa всеки случaй и зa жaлост се окaзa лошото.. Но товa не знaчи че и при теб, не всяко обрaзовaние е лошото лошо, aко питaш мен, мaхaй го възможно нaй бързо и дaно дa не е нищо Simple Smile

# 36
На 26-ти влизам в болница и на 27-ми ме оперират. Благодаря ви момичета Hug

# 37
Здравейте! Доста четох из форумите и по конкретно търся мнение за доц.Седлоев, но не откривам нищо актуално! Моля за мнение!

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 22:46 от EmEnGi

# 38
  • София
Здравейте! Доста четох из форумите и по конкретно търся мнение за доц.Седлов, но не откривам нищо актуално! Моля за мнение!
Предполагам, че имаш предвид доц. Седлоев.
Има славата на добър специалист, но моето лично мнение е много лошо. Надменен, несъчувствен, бих казала и груб. Това негово отношение, съчетано с няколко други факта, ме отказа да се лекувам в България.

# 39
  • София
На 26-ти влизам в болница и на 27-ми ме оперират. Благодаря ви момичета Hug
Успех ти пожелавам! Има голяма вероятност да се окаже просто фиброаденом. Точно по формата ги познават още на ехографа, ако е с ясни гладки граници е доброкачеаствено.

# 40
  • София
Получих писмото за отказ за талон за синя зона. Мисля да наема адвокат и да обжалвам. Вбесява ме това, че на някои дават, а на други отказват. Такива несправедливости ме влудяват направо.

# 41
Да наистина не е ясно по какви критерии дават и не тия стикери. А предполагам че една и съща комисия ги разрешава,защото като се обаждах да проверя казаха момент да проверя дали са се върнали документите.

# 42
Lagertha, То значи аз съм имала фиброаденом Stuck Out Tongue Winking Eye
Кръгличко с ясни граници....  Добре, че настоях за операция Simple Smile

Тинтири, и аз се ядосвам....
На мен също ми отказаха- трябвало 90%
Но на комшийката дадоха... обаче мъжа й има връзка в общината.
И сега аз с ТЕЛК не мога да паркирам на инвалидното място пред блока, но КОМШИЯТА може. То ако я караше жена му нямаше да ме е яд.... А сега здрав, прав човек си има облаги Wink

# 43
  • София
Lagertha, То значи аз съм имала фиброаденом Stuck Out Tongue Winking Eye
Кръгличко с ясни граници....  Добре, че настоях за операция Simple Smile
Да и аз си мисля че това не е кой знае какъв критерии, имам си едно наум и заради майка ми. Тя преди 13 г. и откриха фиброаденом и голямото име Гавраилов и каза, че не е страшно и тя така го остави, мин.  година знаете какво се случи и аз все си мисля че всичко може да е тръгнало от гърдата, особенно че после намерих едно ехографско изследване в което се казва че има и в другата гърда, но тя си е замълчала....

# 44
И аз бях така в началото - мамографията показа мастит, с препоръка да се направи биопсия.  Обаче хирургът, при който ходех тогава, каза, че със сигурност имам мастит и няма нужда да се прави биопсия. Ама ако искам, за мое спокойствие, да съм отидела да го извадят, ама не било спешно. И аз, естествено, не отидох - кой би искал да го режат, без да е наистина необходимо. Пък и се бях успокоила вече, че образуванието е доброкачествено. Сега ме е яд, че не потърсих второ мнение, защото само след 3-4 месеца, гърдата започна да се зачервява около зърното и в горната част постепенно се оформи един втвърден участък. Но аз и тогава не отидох на лекар, защото знаех, че имам мастит и реших, че е нещо възпалително/кожно. Вместо това отидох на море и се мотахме там 20 дни. Някъде по средата на почивката установих, че зачервяването на гърдата расте, но не сърби и почнах да чета в интернет. От прочетеното ми настръхна косъма, но реших да изчакам да се върнем от морето и някак си все още не възприемах ситуацията сериозно. Така изгубих близо месец, докато отида на консултация при сегашния ми хирург - доц. Маслянков, който ме подхвана като по учебник - биопсия, скенер и т.н., разказвала съм го вече. Сега съжалявам, че съм неглижирала ситуацията отначало. Миналото, разбира се, няма как да се върне, пък и няма как да знам кога точно са ми се образували метастазите. Обаче все си мисля, че ако още в самото начало бях направила биопсията или още при първите признаци на негативна промяна в гърдата, вместо да се самоуспокоявам, бях отишла на лекар,  може би щях да стартирам лечението си от по-благоприятна позиция. Сега дудна на всичките си приятелки при най-малкото съмнение, да търсят консултация с лекар, защото знае ли човек ....

Общи условия

Активация на акаунт