Слънцезащита 2020 - V

• 69 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Хващам тен, но правя и пигментни петна с 50 фактор. До момента съм използвала явно по-малко от препоръчаното количество, но пък и не бях открила крем, който да не личи върху лицето. Миналага година с легендарния Шака флуид се разкрасих с две нови доста големи петна.

# 511
За този на Авен писах, че не предпазва изобщо:
https://www.avene.co.uk/suncare/sunscreens/very-high-protection-anti-ageing-spf50

А антиейдж ефекта не знам изобщо откъде го измислиха да го напишат.

Може би да ни напомнят все пак, че ако ползваме крема, кожата ще остарява по-бавно предвид, че е защитена от слънчевите лъчи. Blush Шега, естесвено! И аз не виждам нещо в състава с цел anti-age.
Но затова че не предпазва не съм убедена. Ползвам го, но си признавам, че го редувам и с тонирания вариант и имам много добро мнение и за двата крема. Не съм изгоряла, тонирания ми стои като естествен фон дьо тен, като със загар, другия леко белее, но отгоре слагам нещо с цвят. Не ми правят кир ефект, самото ми лице дори и само по тях да е стои меко, озарено... с две думи аз съм доволна.

# 512
Връщам се от аптеката с две тестерчета слунцезащити на La Roche, след като на място пробвах всички налични тестери на Avene. Ако бях прочела коментара нагоре за пудра ефекта на бузите на смесена кожа, можеше направо да си спестя Великото тестване на място, защото всички изпробвани авенски ще са така при мен и в това отношение приличат на моя Avene Reflexe solaire, а на повечето даже им намерих и други кусури.
Не съм тествала от техните още само спортния, анти ейдж и един за бебета, деца и възрастни.
На La Roche всички ли са с октокрилен, нали е вреден?

# 513
  • Ланкър, планините Овнерог
В шака флуида на Ла Рош не виждам да има октокрилен.

# 514
Този, който коментирахме е за акнеична кожа, пробвала съм крема /това е флуид/ и е доста тежък за мен, лъщи яко. Сега съм поръчала B-protect и се надявам да е нещо средно. Моята кожа е доста суха на бузите, между веждите и около устата, третирана с киселини и ретинол.

# 515
Здравейте , имате ли впечетления от марката Lierac  и по контретно от слънцезащитата им с цвят ?

https://www.arlen.bg/product/10887/slantsezashtiten-vv-fluid-za- … on-face-40ml.html

# 516
В шака флуида на Ла Рош не виждам да има октокрилен.

Гита Ог, благодаря! Май това ще е.
А алкохол денят на второ място в състава проблемен ли е?

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 17:26 от Mama xxl

# 517
  • София
Mama xxl , мисля,че не е добре. Наскоро попаднах на един такъв пост , в който момичето питаше точно за същата съставка и й казаха,че не е добре ,особено на второ място.

# 518
  • София
С риск да бъдат хвърляни камъни по мен... Мисля, че е много относително, коя слънцезащита на кого как му стои. Особено за позити и негативи. Примерно аз страшно много харесвам Авен флуида - имам този, който не е с цвят. Също много харесвам Шака - имам този оцветения. В момента ползван Виши capital Soleil matte - той пък е още по чуден при мен. Много си харесвам и спрея на Ла рош за подновяване през лятото - пак е матиращ. Така че е изключително относително кое на кого как ще понесе, защото са ни много различни кожите. Така че според мен не се хвърляйте на многото позитиви тук, защото просто сме различни.
Относно вредните съставки, мисля че октокрилена трябва да следим основно. Относно алкохол денат - единствено мога да спомена, че не се препоръчва за акнетична кожа и такава предразположена към екземи. Това е също така съставка, която се използва в козметиката, за да се намали този мазнеещ ефект, напр. при слънцезащитата. Също е водеща съставка при охлаждащите козметични продукти. Така че отново е персонален избор, дали би навредила, или не. Аз съм с нормална кожа и нямам някакви сериозни проблеми, та мен лично не ме притеснява. 💐💐💐

# 519
А иначе друго да ви питам, вие с 50 SPF успявате ли да хванете някакъв тен било то и минимален? Аз до сега не съм слагала фактор на лицето изобщо, просто сега ми се налага вече, и не знам какво да очаквам. Харесвам много тен, но пък не трябва да хващам... (затова съм си взела максимално най-тъмната защита)
Хваща се и при SPF50, но минимален. Аз също не трябва да хващам тен, тъй като нямам никакъв имунитет и съм рискова от към рак на кожата. В градски условия подновявам слънцезащитата, ако съм била с маска и примерно, като ще излизам в обедна почивка. На плажа въпреки, че подновявам на всеки 2 часа пак се получава лек тен. До сега и петна по лицето нямам, но от скорошната почивка забелязах, че се появиха две миниатюрни точици в страни от окото на дясната половина. Слънцето бе силно, а често оставах без капелата, а в такива условия не разчитам само на SPF.
Относно алкохола в слънцезащитата и в козметиката изобщо аз го избягвам, но всеки преценя сам за себе си, естествено.
За отокрилена - доста широко използван, има противоречиви мнения за неговата безопасност, но съм го виждала и в детска козметика. Като цяло е по често оплюван, че може да раздразни кожата или очите, на мен не ми люти на очите, еле авобензона обаче направо ми ги затваря и заспивам права, до такава степен съм чувствителна към него, че ме дразни и светлината. Може да се потърси информация за него и да се прецени ще му се даде ли шанс или не. https://thedermreview.com/octocrylene/?fbclid=IwAR2GDmh932DBTDBA … iVan00Cul5iohCu0I
Нямам в рода си онкоболни, но предвид риска при мен реших да не го използвам през лятото поне. Но зимата ползвах крема на THE RITUAL OF KARMA Sun Protection Face Cream 50 
Скрит текст:
Aqua/Water, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Cetyl Alcohol, Dicaprylyl Ether, Tris-Biphenyl Triazine (nano), Potassium Cetyl Phosphate, Undecane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Panthenol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Parfum/Fragrance, Tridecane, Isohexadecane, Glyceryl Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Decyl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Xanthan Gum, Alcohol, Aspartic Acid, Phenoxyethanol, Decylene Glycol, Benzyl Alcohol, Caprylhydroxamic Acid, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Citral, Aminomethyl Propanol, Tetrasodium Iminodisuccinate, Butylene Glycol, Disodium Phosphate, Citric Acid, Fumaric Acid, Maleic Acid

Много съм доволна, отокрилена бе капка в сравнение с добрите филтри, а алкохола тук не е в качеството на разтворител, а по скоро като консервант срещу бактериите. И още един плюс, че  хидратира доста добре и на моменти може да се спести крема сутрин.
Трябва да се внимава и с това, че дадена съставка има по няколко наименования и може лесно да се подлъжем, като не е написана с по широко известното й име.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 09:10 от Pink Dress

# 520
  • София
Какво ползвате за подновяване на слънцезащитата си през деня? Отделен спрей или просто от същия продукт нанасяте отново периодично? Аз си мисля,че най-удобно ще е с аерозолен спрей, но още не мога да си избера. От толкова гледане на съставките...накрая нищо не си избирам Smile но пък няма как да не гледам състава, защото съм с кожни проблеми и лекувам розацея, та много неща не ми понасят.  Аvene Anthelios може би наистина е добър, но май не е много подходящ за мен, защото има добавени аромати, които може би ще дразнят възпалената  вече кожа. Ако знаете за някой спрей по-лек и с добра поносимост ще се радвам да споделите.

# 521
  • Пловдив
И аз търся добра слънцезащита. Ползвах миналото лято на биодерма крема, горе-долу ми понасяше. Но сега започнах доста късно да го ползвам, и забелязвам  пигментация.  Нещо по-стабилно май ми трябва.

# 522
Най-често същия продукт или Magic Coushin на Missha, A-Derma Protect X-Trem Слънцезащитен стик SPF50+
Пробвала съм само спрея на La Roche-Posay Anthelios матиращ и прозрачен свеж спрей за лице SPF 50.
Не само парфюмите могат да раздразнят кожата и розацеята, сам по себе си и алкохола това прави  - изсушава и в дълбочина, а той е доста напред в състава на Антелиоса.
Разрових се за други спрейове и само на този се спирам https://remedium.bg/a-derma-protect-slantsezashtiten-sprey-za-li … 0-h200-ml-78908/p.
Ясно е, че масовите кремове в тази категория съдържат и масово вредните химични филтри от по старо поколение, но трябва да се има и предвид, че за да се развие токсичност към даден филтър, то трябва да се мажем в огромни количества, и може би е хубаво често да се сменят за да се избегне натрупване.
Утре ще разровя инфо и за минералните филтри, че и такъв имам, но по рядко съм го ползвала.

# 523
  • Някъде там
Търся отзиви за тези кремчета за лице.
С комбинирана кожа съм, искам да е матиращ.
Като цяло се колебая между тях.
Приемам и други предложения.
На 35 съм(ако има значение)

# 524
А иначе друго да ви питам, вие с 50 SPF успявате ли да хванете някакъв тен било то и минимален? Аз до сега не съм слагала фактор на лицето изобщо, просто сега ми се налага вече, и не знам какво да очаквам. Харесвам много тен, но пък не трябва да хващам... (затова съм си взела максимално най-тъмната защита)
Хваща се и при SPF50, но минимален. Аз също не трябва да хващам тен, тъй като нямам никакъв имунитет и съм рискова от към рак на кожата. В градски условия подновявам слънцезащитата, ако съм била с маска и примерно, като ще излизам в обедна почивка. На плажа въпреки, че подновявам на всеки 2 часа пак се получава лек тен.
Скрит текст:
До сега и петна по лицето нямам, но от скорошната почивка забелязах, че се появиха две миниатюрни точици в страни от окото на дясната половина. Слънцето бе силно, а често оставах без капелата, а в такива условия не разчитам само на SPF.
Относно алкохола в слънцезащитата и в козметиката изобщо аз го избягвам, но всеки преценя сам за себе си, естествено.
За отокрилена - доста широко използван, има противоречиви мнения за неговата безопасност, но съм го виждала и в детска козметика. Като цяло е по често оплюван, че може да раздразни кожата или очите, на мен не ми люти на очите, еле авобензона обаче направо ми ги затваря и заспивам права, до такава степен съм чувствителна към него, че ме дразни и светлината. Може да се потърси информация за него и да се прецени ще му се даде ли шанс или не. https://thedermreview.com/octocrylene/?fbclid=IwAR2GDmh932DBTDBA … iVan00Cul5iohCu0I
Нямам в рода си онкоболни, но предвид риска при мен реших да не го използвам през лятото поне. Но зимата ползвах крема на THE RITUAL OF KARMA Sun Protection Face Cream 50  
Скрит текст:
Aqua/Water, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Cetyl Alcohol, Dicaprylyl Ether, Tris-Biphenyl Triazine (nano), Potassium Cetyl Phosphate, Undecane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Panthenol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Parfum/Fragrance, Tridecane, Isohexadecane, Glyceryl Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Decyl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Xanthan Gum, Alcohol, Aspartic Acid, Phenoxyethanol, Decylene Glycol, Benzyl Alcohol, Caprylhydroxamic Acid, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Citral, Aminomethyl Propanol, Tetrasodium Iminodisuccinate, Butylene Glycol, Disodium Phosphate, Citric Acid, Fumaric Acid, Maleic Acid

Много съм доволна, отокрилена бе капка в сравнение с добрите филтри, а алкохола тук не е в качеството на разтворител, а по скоро като консервант срещу бактериите. И още един плюс, че  хидратира доста добре и на моменти може да се спести крема сутрин.
Трябва да се внимава и с това, че дадена съставка има по няколко наименования и може лесно да се подлъжем, като не е написана с по широко известното й име.

Много е трудно с тия химични филтри, защото ако се зачете дълбоко, не само октокрилена е проблемен. В този състав, който е даден тук, има още два проблемни филтъра - Ethylhexyl Salicylate, което е октисалат, за който има информация, че преминава в кръвта и може да имитира хормон, и Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid - за което открих това: Known to produce free radicals when exposed to sunlight, leading to damage of DNA, this UVB protector may have the potential to cause cancer.
Source: https://www.ewg.org

Дефакто безопасните нови химични филтри са Тиносорб С и М и Увинил Т, но повечето защити, които ги съдържат, винаги са комбинирани с някой от опасните и това прави откриването на идеалната слънцезащита почти невъзможно...

Общи условия

Активация на акаунт