РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 16 746
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
  • София, център
Здравейте ,
Аз съм Ади ... приятно ми е!  Hug
Искам да ви кажа , че работя в къщи... сигурно ви звучи добре (това ми беше и желанието докато бях бременна)!?! Само, че е още по-гадно да знаеш , че хем си си в къщи хем нямаш време за бебето! То седи горкото самичко оттатък по цял ден, а аз се зомбирам на компютъра - това ми е работата... уфффф явно оправия няма, нита като не работиш в къщи, нито обратното... Поне има хора като Вас, със същите "болки" като моите! Слава Богу, че е послушничка, че иначе нямаше да мога да се справя newsm17
Иначе за килограмите-качих 16кг -  3-ти месец ми оставаха 3-4 килца, а сега 5-ти месец ми остава 1-вече всичко си ми става... то  до като не стана  беше голям зор! Имах успех и с книгата на фитнес инструктора от "Пълна промяна"  - струва около 13 лева, освен ,че аз явно си слабея бързо!  Пожелавам на всички - поспаливи сладки бебета, без колики , да хапват и да ви даряват с усмивки!

# 106
само ще ви помоля за дрехи, мерки и килограми да не ме питате чеееееееееееее #Cussing out #Cussing out #Cussing out
сега се сетих за уеб-камерката и записи и тн като стана въпрос - ами един Скайп не върши ли работа - дребен го гледа майка ми - имам й пълно доверие (освен за това че го тъпче да яде ама баба е...) но се сетих, че като го оставяме на мъжо ако се наложи той е винаги на линия на скайпа и аз си изключвам звука ако има клиенти но са ми на екрана постоянно та мога да давам нареждания от далече като например: гушни го, дай вода, оригни го, провери за ако, смени памперс и тн newsm48 smile3508
на мен ми върши работа идеално таааааааааааааа викам да споделя опит
може и за гледачка да става тъкмо ще е наясно че има контрол и няма да се олее а не после на свършена работа да ходиш да се разправяш smile3503

# 107
Здравейте,

Много се зарадвах след като тази сутрин случайно открих темата.Имам момченце на 5 г. и всеки момент чакаме бебче.Работих допреди две седмици но спрях защото една сутрин просто едвам ходех.Сега си стоя в къщи и чакам, поработвам малко  от вкъщи.Мисля да се върна веднага на работа.Дано всичко да бъде наред около появата на малкия човек.Първия път се върнах на работа на четвъртия месец и честно казано ми беше много тежко не толкова със задълженията колкото с приказките в кварталната градинка.Майка ми два пъти се прибираше разстроена, че едва ли не само нашето дете няма кой да го гледа и ще наемаме чужд човек.Мисля, че сега нещата доста са се променили.Не съжалявам за решението си тогава, случих на страхотна бавачка, която гледа малкия до 3 г.Сега разчитам на едната баба.Искам да попитам къде мога да проверя как да си прехвърля майчинството.
Съжалявам, че стана толкова дълго на наистина се радвам, че открих темичката.

# 108
Добро утро днес!
Все още сутрините са ми свободни от работата и гледам да попрочета нещичко тук Wink
рiр,добре дошла сред нас Hug Еххх много гадно тва с хората дето само приказват #Cussing out Тук в Бг е така всеки гледа в чинията на съседа ама хорската уста неможеш да затвориш.Нека си говорят,важното е ти как се чустваш.
Относно майчинството-моето съм го прхвърлила на майка ми и тя самат се оправи с това.То всички документи които се попълват(не са много)се дават от предприятието в което работи човекът на когото ще прехвърляш майчинството.Дано съм ти била полезна Peace
Хайде бягам, че малка Вяра нещо е нервна Laughing
Успешен ден майчета на труда!

# 109
Pip, ако имаш счетоводител познат му искай документите за прехвърляне на майчинство, ние ги взехме от една позната счетоводителка 2-3 листчета са, които се попълват 2 екземпляра от работодателя, нямаш ходене по институции става бързичко, ако няма кой да ти ги даде ми пиши на лични да се поразровя да ти ги изпратя  Wink

# 110
Благодаря за бързите отговори.Страхотни ни сте.

Лек ден

# 111
пип, точно така е както са ти казали мамчетата вече Peace Аз попълних при служителка от нашия личен състав една декларация в два екземпляра (един за моята фирма и един за тази където работи свеки) и написах молба, свободен текст за прехвърлянето. Става много бързо, да се ненадявя човек Crazy
моето бебе си дойде днес Mr. Green сутринта си го нагушках и сега чакам с нетърпение да свържи работния ден и да си го видя Hug

# 112
Zdravejte raboteshti momi4eta!

Izviniavam se za latinicata, ama ot niakolko dni kompa ni e za preinstalirane i postoqnno u4udva s novi nomera   comp03

Az o6te ne rabotq i za sega mislq, 4e 6te poostana vky6ti pone dokato Krisi navyr6i godinka. Ama mi prepory4aha edna detegleda4ka, koqto jivee v saseden blok. Tazi ve4er jenata se obadi, iska6e da se sre6tnem. Ta 6te se sre6tame sybota ili nedelq, koagto i majyt mi e vky6ti. Az uj si znam kak stoqt ne6tata, ama edno krivo mi stana. Napravo mi se svi sarceto kato si pomislih, 4e trqbva da q ostavq na 4ujda jena, pyk bila tq i naj-sviastnata  Cry A i ne znam kakvo da pitam kato se vidim...

Ima li mami s opit s detegleda4kite, da mi dadat savet, 4e izob6to ne znam v sabota kato se vidim kakvo 6te si govorim   Cry
Blagodaria predvaritelno!  Hug I o6te vednyj sorry za latinicata, ama i kredora ne raboti daje.... #Cussing out

# 113
Здравейте,
 welcome Ади , pip и DessyM! Pip, лека бременност Peace
Аз качих 16 кила по време на бременността, но след това не съм имала възможност да се претегля за да знам сега колко съм. Констатирам само, че ужасно съм се разширила в таза, та затова не си влизам в гардероба. Уфф, очевидно борбата с килограмите ще бъде свирепа и продължителна, но за сега няма да минавам на драстични диети и физически натоварвания, че по-ми е важно да имам достатъчно кърма за детенцето.
DessyM, мама Катя беше споменала, че разполага с въпросник, с който да се опознаят двете страни (родители / детегледачка) и ето сега аз й напомням да го публикува тук, ако е възможно, защото представлява интерес за повечето от нас Praynig
За цеденето в офиса, ако наистина отнема само 10 - 30 мин звучи много добре. Аз все още нямам представа колко време би ми отнело тогава. Сега се цедя повече от 30 мин и изцеденото количество е 80 - 110 мл, но знам че производството трябва да се увеличи  Laughing и времето на изцеждане да стане по-кратко.
 Аз да ви питам нещо ... когато детето тръгне на ясли майката губи ли правото си на майчинство? Или с други думи може ли да си дам детето на ясли и свекърва ми да продължи да си кара моето майчинство?

Момичета, имаме прекрасни предложения от мама Цачи (C-3PO) за следващите теми. Ето ви ги по-долу. Ще ви ги напомня, когато стигнем края на тази тема за да изберем една Hug
мама работохоличка бута бебешка количка
вече в офиса сме двама - носи ме в сърцето мама
най от работа обичам в Бебе-Скайпа да надничам
кърмене дистанционно - в офиса цедим редовно

Цунки на всички Heart Eyes

# 114
девойки , такъв кеф ми е вечер скапана от преумора да седна и да ви прочета! толкова ме разтоварвате !
БЛАГОДАРЯ !

Пип, майчинството можеш да прехвърлиш на бащата, или на твоите или неговите родители, при условие, че човекът е на трудов договор. Знам, че за близки до пенсия прехвърлянето е много неизгодно.
аз не съм си прекъсвала майчинството, а съм на граждански договор.

Кабив, няма връзка м/у майчинство и ясла. разгледах ви снимките! с какъв фотоапарат снимате? Супер сладък бебо си си родила! Липсва ми аватарът ти с рисувания корем.
КАБИВ ,  искам да ти благодаря специално, че даже в този труден новороден момент намираш време за блага дума за всеки тук.
Новите теми са СУПЕР ! Големи таланти има сред нас !

за скайпа... има ли начин да пусна камерата с изключен монитор, така че бавачката да не разбере? аз вече съм крайно изнервена на мойта жена, и трвърдо съм решила да я сменям. идеи как да намеря друга?
тази вчера беше забравила да му даде пюрето, което бях сготвила за обяд! Слага го в проходилка 10 мин след като забраних, при положение , че бях в съседната стая?!!?

просто искам следващата детегледачка да е, ако н епо-умна, то поне на еднакво интелектуално равнище с бебето ми!

имам и мъжа ми малко препирни относно работата, ама стига мрън мрън за днес, да не ми изпратите някоя виртуална биба Simple Smile

# 115
Здравейте работни мамчета Hug
Аз да споделя, че засега се справям много добре с работата и с бебчо, ама все пак друго си е на половин работен ден и от вкъщи Wink
Ама ако трябваше да си оставя бебо незнам как щеше да е, не искам и да му мисля ... аз мисля да се върна в офиса чак като го дам на ясла и да мина без детегледачка, ама да видим дали ще стане както съм го замислила ...

За килограмите наистина е много индивидуално ... аз през бременността качих 10 кг, сега, когато бебо е на 5 месеца съм свалила 14 кг (7 с раждането и 7 след това), но аз през жегите почти не ядях, карах предимно на кисело мляко и плодове и много се движех ... не пазя диети, защото кърмя, но не мога да кажа, че и свалям от кърменето, движение му е майката .... (или упражнения)

Цачи, страшни темички си замислила, ама не се учудвам, ти си голям талант Hug

welcome на новите мами Simple Smile

# 116
Калинче, аз си мисля, че нямаш проблем ако си угасиш монитора скайпа си работи, но ако се разпадне връзката кой и как ще я възобнови  newsm78, има други вариант с IP камера, излиза около 200 лв и когато пожелаеш поглеждаш какво става  Wink в къщи  Simple Smile
Гласувам за :вече в офиса сме двама - носи ме в сърцето мама

# 117
Здравейте! Току-що приспах чадото и сядам да понадникна тук-там из форума.

Катя, ще съм ти благодарна (а и не само аз до колкото разбирам), ако публикуваш "въпросника" за детегледачка/родител  Hug

Успешен ден на всички работещи мамчета  Heart Eyes

# 118
Кате, сегашната ни гледачка е такава вещица, че и 10 мин скайп стигат да я гръмна!

от една седмица всеки ден прави страшни гафове.
добре че и Таткото и свеки са отпуска. имам две седмици да намеря бавачка.дайте идеи.
и ВЪПРОСНИК !

как се прави интервю с бавачка?!

с учители съм правила 100, ама с детегледачка?!?!?!

току-що намерих някакъв въпросник в един сайт:

http://www.detegledachki.com/nanny_373.html

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 23:47 от kalina na kayo

# 119
Аз качих 20 кг., но вече ги свалих, още не са минали и 8 месеца от секциото, а и продължавам да кърмя, на мен кърменето май ми действа отслабващо...
И мен ме интересува въпросът ще загубя ли право на 1/2 от майчинството, когато детето тръгне на ясли... някои наясно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт