РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 17 111
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Мамчета, къде мога да прочета законните положения относно работата- защото аз съм на държавна.
 КАбив да ти е жив и здрав големия мъж и много да ви слуша и обича с малкия Ники.
                            Two Hearts  loveuuu newsm76

# 91
  • Пловдив
tzzzd    Peace щом си на държавна работа възползвай се максимално Blush. Пращам ти НАРЕДБА за работното време, почивките и отпуските разгледай и ще откриеш някой интересни неща  Rolling Eyes
http://www.paragraf22.com/pravo/naredbi/31603.html

# 92
  • Пловдив
    Отпуск за кърмене и хранене на малко дете
    Чл. 166. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работничката или служителката, която сама кърми детето си има право на платен отпуск за кърмене до навършване на 8-месечна възраст на детето по 1 час два пъти дневно или с нейно съгласие по 2 часа наведнъж. За работничка или служителка, която работи при намален работен ден от 7 или по-малко часа този отпуск е 1 час дневно. След навършване на 8-месечна възраст на детето този отпуск е по 1 час дневно и се разрешава на работничката или служителката по преценка на здравните органи, докато е необходимо да кърми детето.
    (2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Когато работничката или служителката има близнаци или недоносено дете, размерът на отпуска по предходната алинея е 3 часа дневно до навършване на 8-месечна възраст на детето и по 2 часа - след навършване на 8-месечна възраст на детето, докато по преценка на здравните органи е необходимо да го кърми. В тези случаи, ако работничката или служителката работи при намален работен ден от 7 или по-малко часа, първоначалният размер на отпуска за кърмене на детето е 2 часа, а след 8-месечна възраст на детето - по 1 час на ден. Отпускът по тази алинея се ползува на два пъти, а със съгласието на работничката или служителката - наведнъж.
    (3) Отпуск при условията и в размерите, посочени в този член, се дава и на осиновителката, и на майката на заварено дете.
    (4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Отпускът по предходните алинеи се заплаща от работодателя.

http://www.paragraf22.com/pravo/kodeksi/kt.html

# 93
Мрънчо, благодаря ти. Ще падне едно четенеее......
 Ами аз като не кърмя, дале ще имам право на 1 или 2 часа намаление на раб.време? #Crazy newsm78

# 94
  • Пловдив
Кой те знае кърмиш ли или не  Joy. Полагат се 2 ч до навършване на 8 месеца независимо дали кърмиш  Peace

# 95
ми да! няма да биеш тъпан да ги информираш че не кърмиш  Mr. Green
на Кабив отново поздрави за татито! ти му спретна подарък дето никой друг не може  bouquet
аз пък освен работата почнах да давам и уроци у дома - не съм търсила - една бивша ученичка моя ще е за първа година студентка и ме помоли та хич нямам време вече извинете ме ако не пиша много
мисля и ремонт да подхващам - на майка ми стаята дето ще са с бебо зимата реве за нова дограма и тн и сега и това ме чака #Crazy
ама не може трябва да се свърши тази работа че захладня... зимата чука на вратата

# 96
Хайде и аз да се присъединя към отбора на работещите CrazyДо сега само 4етях,но...момента настъпи. Sadот днес съм на работа.Е- не на основната си работа с целодневна заетост,но...на допълнителната ми работа,която  ме ангажира само в събота и само за 2 часа,но... наистина е по-тежко,отколкото о4аквах.Знаех 4е ще се върна скоро сред раждането на работа,но .. в момента се 4увствам ужасно.Имам си временна помощ вкъщи- свекървата,но - тя ще е тук  най-много още седмица и после..и аз не знам.Не мога д ай се доверя за гледането на беба,а и тя не прави опити да ме успокои или вдъхне някаква сигурност.Сутринта  приказваше на малката"....хайде,баб4е да видим кво ще правим с тебе днес сами4ки- ще успеем ли да се гледаме.... Sick".А преди малко на вратата като тръгвах,тя я рзнасяше на ръце и малката мрънкаша заради коликите .И тя пак :" За мама ли пла4еш......" #Cussing outСКъса ми се сърцето.Не знам как ще я караме занапред.Сега тя трябва и да я нахрани 1 път.Не успях да се изцедя( малката е само на кърма),и ще трябва да й направи една доза АМ.Обяснявала съм  до припадък кое как се прави ,а тя ме гледа и мига уж разбиращо,и след малко се присети и пак пита нещо по процедурата... ooooh!Ох.оплаках ви се! Стискайте палци вси4ко да мине добре като за първи ден.

# 97
Здравейте! Реших и аз да се включа, защото ми предстои връщане на работа в началото на октомври. Родих на 5 юни и когато тръгна на работа Радина ще е почти на 4 месеца. Тя е изцяло на кърма и ще продължи да бъде така поне до края на 6-тия си месец, когато ще започна да я захранвам постепенно. Тъй като имам кърма съм заредила фризера поне за 2 месеца Grinning . Бебата ще я гледа майка ми, но все още не знам как ще се организира кърменето, цеденето на работа и т.н. ooooh! . Ще продължавам да ви чета и да черпя идеи от по-опитните Hug

# 98
Здравейте,
Този постинг го пиша от 12 часа на обед hahaha hahaha  Blush
Много, много благодаря за поздравите за рождения ден на мъжа ми. Черпя ви виртуално по случая
Mrancho, трябва да бъдем много силни заради сериозността на начинанието, с което сме се захванали. Длъжни сме да игнорираме всички мрачни мисли и несигурността, защото иначе ще си го направим още по-трудно. Вярно е, че по природа сме създадени да се грижим за малките си докато станат стабилни човечета, но пък съвремието ни по една или друга причина ни поставя пред трудния избор - друг да се грижи за детето, а ние да му осигурим по-добро настояще и бъдеще. Това, което правим в никакъв случай не е пренебрегване на майчините задължения и липса на обич към детето, а е едно много отговорно и зряло начинание Wink
И още нещо, Mrancho, много thanx за линка към наредбата за работното време, почивките и отпуските. Щракнах го към първия ни постинг към Юридическия съветник за да ни е под ръка всеки път като потрябва Peace
Ооо, velmar-че, много ми е драго че се включваш в групата на офис мамчетата. Ама и ти си голяма фурия - не се спря с бачкането и задачите до последния ден преди да родиш и сега пак на тръстиката Shocked Евала Peace
Добре дошла и на AniKar!
Аз да ви се оплача Cry, днес ни пропадна първото излизане на малък Ники заради лошото време Cry Предпочетохме да не го изкарваме на този вятър. За сметка на това пък, мъжа ми ме води на shopping щото аз оревах света, че нямам нито една дреха която да ми става. И така с триста зора си купих един спортен панталон 44-ти номер. А бях 36-ти само преди 10 месеца Cry
Лоша работа! Като си помисля, че трябва да си взема и 2-3 нови костюма за работа ми прилошава. Не за друго ами много ме е срам да питам дали имат XL номерация и продавачката да почне да ми обяснява, че не зареждат дрехи за гиганти Blush Във връзка с това, хайде да ви питам, след колко време горе-долу си стабилизирахте фигурата - имам предвид останахте с някакво постоянно тегло / мерки. Дали да не отложа по-сериозните покупки на дрехи за след месец-два, когато ще се вталя повечко newsm78
И още ... оставам си с въпроса за помпането в офиса - колко време ви отнема едно цедене / колко мл / с ръчна или ел. помпа?
До скоро Heart Eyes

# 99
Здравейте, работещи мами!
Искам и аз да се включа в темата. Чета я внимателно и ми се плаче. Още не съм тръгнала на работа, но ми предстои. Планувала съм го да е в началото на 2007 г., но ще видим, ако не ми мине котка път. Да ви се представя, аз съм Катя и имам син Велизар, който е роден на 16.05.2006г. До сега въобще не съм го оставяла нито на мама нито на свеки. Не че не искат да ми помагат, ноооооооо давам да му се порадват малко и това е. Може би съм много проклета, но даже  не давам  на никой да ми бута количката /е освен тати от време на време/. Свеки веднъж на разходка само ме изчака да се мръдна и хоп ми я взе...... тръпки ме побиха, идеше ми  fight и побързах да си взема количката. Може би се вманиачавам, но това е положението. И не знам как ще трябва да си оставя детето да ми го гледат, а аз да ходя на работа. Иначе работата си я харесвам, но детето................... Ще продължавам да ви чета и да се уча от вашият опит. Мисля, че ще сте ми много полезни.
Ние все още се кърмим и по-малко започвам да го захранвам със сокчета и пюренца.
Охххх дано докато тръгна на работа нещата да се оправят и да не съм такава зла Rage afwitch.

Охххххххххххххх оплаках ви се. Извинявайте, ако съм ви натоварила.

kalina na kayo – гледала съм документален филм по руската тв и ми настръхна косата. Точно родители, които са си инсталирали камери в апартамента и дават как детегледачките се грижат за децата им. На мен ако ми се случи такова нещо ще ги убивам #2gunfire #Sniper. Намя да разказвам защото е много ........................ абе като филм на ужасите /беше поне за мен/. Дано да ти е добра бавачката. Стискам палци.  На мен ако ми се наложи да взема бавачка /то кучето у нас няма да я пусне/, но ще си сложа задължително камера за да знам да ли да я убивам или не. Но аз май съм много крайна.

EkaterinaM – много ме радва твърдостта ти по отношение на бабата. Браво.

Честито на всички празнуващи бебчовци, Tada  ura да сте здравички, да папкате feeding и слушкате за да радвате мама и тати.

Е хайде лека нощ и сладки сънища на бебчовци и мами!

# 100
Kabiv, това с дрехите е голяма драма... Аз също си поднових гардероба за рабтоа, защото от 40 в момента съм на 44 р-р. Много се надявам да ги посваля до другото лято, че иначе не знам - то си е цяла инвестиция това с дрехите. Сега си взех 3-4 поли, ластични, не прави стегнати, които да мога да нося дори, ако отслабна и няколко блузи, с които да ги комбинирам. Не знам дали някой може да ти каже за колко време се сваляр/стабилизрат килцата. Всички мами около мен или са свалили бързо всичко, което са качили през бремеността, или са свалили от 1/3 до 1/2 и са запънали до там. Ама това не би трябвало да е крайна фаз, че иначе магазините гигант ще ртябва да са колкото Илиянци  Joy

За цеденето, за докато цедях, цедях през ок. 2 ч по 80-120 мл. Отнемаше ми по 10 мин...

# 101
Привет.
Дрехите- това са болното ми място. Общо взето не съм качила много килограми, но тези, които са в повече са се натрупали на дупето и бедрата- грозна гледка  animal085. И тъй като на 18.09. тръгвам на работа, днес цял ден обикалях по магазините и най-накрая се вкарах в един панталон- дадох сумати парички, но горе долу добре прилепна и най-важното е че поскри някой и други тлъстинки. Купих си и обувчици , и чанта. Във вторник по повод годишнината ни, държа да подчертая 13 години семеен живот, мъж ми ще ми подари степер newsm39. Още не съм го видяла и много се вълнувам...
 Мрънчо, от личен състав ми казаха, че след като вземам половината от майчинството ще трябва да си работя на 8 часов работен ден, е, без нощни дежурства.
 Целувам ви .  love001

# 102
Здравейте мамчета на труда Grinning
Как сте всички днес?
Аз от вчера започнах да се трудя отново след почти 3 месеца отпуск.Всичко мина перфктно,даже се позабавлявах доста Joy
Виждам че сте рзпънали болна и за мен тема - килограмите.Ама вашите са бели ядове,като в ислушамза какви мерки говорите.Аз качих доста повчече - в росилното оставих 10 после за едн седмица в къщи свалих още 5 (като е прибрахме с беба у дома никакъв апетит нямах и затова-обаче ядях насила за да има кърма) и от тогава не съм мръднала.Четох какви ли не мнения относно кърмене и отслабване,едни сваляли доакто кърмят други качвали.Е,аз съм от непомръдващите Sick.Искам да кърмя по-дълго и мисълта за закръглената ми фигура много ме тревожи.Мисля си че живот и здраве като отбия малката ще ги махна тези гадни килограми Sad И не само мисля ами трябва задължително да стане.А дотогава - пълна смяна на гардероба Sad Cry Confused
Кабив,ти много си се затюхкала бе момиче - ми ти роди преди 20 дни и искаш веднага да изчезнат килограмите.Ще се справиш сигурна съм Peace
Оххх по тая тема роман мога да напиша,но...хайде стига.Важното сега за мен е ,че детето ми е здраво , никакви проблеми не сме имали(чукам на дърво)а другото ще се оправи.
Хайде хубав следобяд на всички,че се размрънкахме Hug

# 103
общо взето и аз много качих, а малко смъкнах след раждането Rolling Eyes сега менкам два панталона, няколко блузки и едно якенце. Все гледам готините дрешулки по магазините, но все си казвам, аа не като отслабна тогава - ама то отслабването все е някъде там в далечината Embarassed всичко е воля, която аз за жалост нямам Embarassed сега съм решила да се хвана в ръце, че то така хич не се харесвам, смъкнах си разни готини гимнастики, хапвам диня и саладки и чакам резултат ooooh!

# 104
аз качих 25 кг, талията ми от 68 стана 118 ...

сега, 6 м след раждането, съм свалила 17, остават ми още 8.
започнах да свалям около 3-4 седмици, след като спрях да кърмя. на всеки цикъл свалям по 0.5 кг- 1 кг. без гимнастики.

в началото се отчайвах постоянно в магазините, така учудено ме гледаха невръстните девойки-продавачки, когато питах за дънки мой размер.

(да цитирам мъжа ми:
Какво се шматкате по улиците, бе ! Ей там е Тина Киркова; ходете, па после ще ви питам дали ще ми се фръцкате така! )

не съм купувала много дрехи, отслабвам постепенно и по малко, а предпочитам в друго да си влагам парите. ако си купя много и хубави дрехи, няма да имам такъв стимул да отслабна.

успех на всички в това начинание !!!

Общи условия

Активация на акаунт