РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 17 110
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
chdiana къде е тазе детска ясла, която приема толкова малки дечица.....

# 76
  • видин
здравейте работещи мами!
аз вече съм в действие - вече влязох в  графика. утре ме чака тежък ден - ще имам наряди и голяма лудница ще бъде, но нямя друг начин. вече изкарах две смени - една дневна и една нощна. през дневната ани е била много послушна. малко е плакала около седем вечерта, но това го прави почтни всеки ден. през нощната въобще не се е събудила до 5 часа, тогава е акала и тати я е нахранил и пак е заспала. дано така да се справят винаги.
при мене най-лошото е че няма никакъв начин да се прибера у дома в случай на спешна нужда - нямам право да напускам работа докато не изтече смяната ми.  това много ме притеснява, защото майка ми е голяма паника.
за нощния труд - заплаща се , но е малко, поне при нас е така. една нощна смяна се брои за 13 часа, вместо за 12 и освен това получаваме около 20-30 лева повече. това е.  но може да има и други екстри - зависи от работодателя.  на знаех, че трябва да декларирам, че съм съгласна да работя на смени. не могат да ме накарат, но не са ми искали специална декларация. само подадох молба за получаване на 50% от майчинството, но още не съм получила отговор. предполагам, че няма да има проблеми.
лека нощ от мен и успешен ден !!!

# 77
# 78
Честото бебче на Кабив! Да ти е жив и здрав! Аз също много харесах идеята за такава отчетна тема, вярвям че ще сме си много полезни.
 Аз съм от майските мами, видях че някои наши майчета са тук Hug Още не съм започнала работа, но смятам след месец-два да търся такава. Няма да се връщам на старата, не е достатъчно добре платена и няма смисъл да я работя и да давам голяма част от нея за бавачка. Тук (Лас Вегас, САЩ), няма платено майчинство или поне във моята фирма нямаше. Дават само 3 месеца неплатен отпуск. Аз не се възползвах и напуснах 2 седмици преди да родя , с ясната цел да си търся нова, по-добре платена когато реша. Но ето че и този момент наближава. Сега ще си ходим до Бг и като се върна ще започна курсове за крупие и ще се опитам да търся работа с дневни смени, което ще е много трудно. За начало никой не ти дава добри смени и най-вероятно ще се лутам в търсене, но дано бързо да намеря.
 Да се представя и аз, казвам се Петя, живеем както казах във Лас Вегас. Малката Йоанка се роди на 1 май 2006г. Към 5-6 месечна възраст смятам да започна работа. Намерих си позната гледачка и много ще съм спокойна с нея, така че този проблем отпада. Другото което ме притеснява е, че се кърмим на поискване и не признаваме шише. За това много се притеснявам как ще се храни когато ме няма. Има ли друга мама, която е привикнала бебо на такава възраст към шишето? Дайте идеи как да се справя. Започнах да захранвам с каша, но засега не и харесва и ми се струва че ще трябва да изчакам още известно време newsm78
  Поздравявам всички работещи мами, наистина ми се струва трудно и ще се радвам на вашата подкрепа Hug

# 79
искам да почерпя всички с по половин торта, защото Кайо днес стана на половин година.

малко снимки:
http://snimka.bg/album.php?album_id=60676

# 80
Здравейте всички,
Чета редовно,но радко се отваря време да пиша.
Kabiv,да ти е живо и здраво съкровището.Сигурна съм,че ще ти носи много радости и усмивки.
И така,работещи мамчета издайте ми тайната как се справяте с битовите проблеми.Ясно,че всяка е намерила начин някой да гледа слънчицето и,но кой готви,чисти,пере.....При нас двете баби са на смени с гледането,но всичко останало е за мен.Работя,старая се да не лишавам Георги от внимание и направо не ми стига времето.Все нещо изостава.Споделете как се справяте или не се справяте.

# 81
kalina na kayo, честита ви полугодишнина с малко закъснение newsm51

А с домакинството засега се справям, но аз все пак работя на половин работен ден и то от вкъщи и ако през деня не свърша с домакинската работа вечер наваксвам като се прибере мъжа ми.

# 82
  • Пловдив
Здравейте работещи мамита  newsm51
Време е и аз да се присъединя към вас. Вече 1 седмица съм на работа и едвам се оправям с домакинството. Готвя вечер като се прибера , тогава пускам и пералня , а гладя сутрин. Домакинската работа не ме притеснява, но в душата ми има една задушаваща болка и много ми липсва малкото ми мишленце. Кажете ми как да се справя с това.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 09:41 от mrancho

# 83
mrancho, в края на първия месец ще посвикнеш, не казвам че няма да ти липсва малкото мишленце, но няма да е толкова тежко особенно ако имаш повечко работа, поне при мен така се получи  Wink , а и в края на крайщата нали го правим най-вече заради тях, осигуряваш му повечко глезотийки сега, и по-добро бъдеще след време  Hug
мисли позитивно  Hug
Домакинската работа поне за мен винаги е била изключително неприятна  Embarassed на почти 30 години мога да сготвя не повече от 4-5 неща  Embarassed през седмицата майка ми много ми помага, а и съпруга ми, аз му казах от самото начало че в мое лице няма да намери чистачка и готвачка и ако търси такава, а не равностоен партньор по - добре да си наеме жена за 200 лв да върши тази тази работа, дори по-евтино ще му излезе  Joy и в интерес на истината той също много помага, глади се сам (когато майка ми не го е изгладила, защото е голям срам, че щерка и не желае да глади мъжа си  Joy ) пуска съдомиялни, помага в чистенето понякога или се грижи за малчо, когато аз върша тези неща...храна поръчваме доста често или пазаруваме готови неща от Билла и общо взето не се усеща кой знае какво натоварване в домакинските задължения за никого  Peace

# 84
здравейте мами
искам да се извиня на  boriva i tzzd че не можах да отговоря по рано, но напоследък за нищо не ми стига времето и много рядко влизам във форума.   bouquet
За дестката градина не мога да ви помогна  Sad, моята е в Холандия. Знам че в България не вземат деца под годинка, а тук още от 3 месечни ги оставят по градини. Групите са от 3 месеца до 2 години. Има 2 учителки които гледат максимално 10 деца. Гледат да събират деца на различна възраст, защото ако всички са бебета , учителките нямат времето да дават на всички бебчета биберони с мляко през 3-4 часа.

А на новата майка в клуба- Mrancho, аз също съм " прясна" понеже бебчето ми ходи от миналия месец на градина и знам как се чувстваш. Аз също вре още не мога да свикна да си оставям бебето на градина. Всъщност проблема ти няма решение, просто ти трябва да свикнеш с новото темпо , да се организираш по добре и каквото можеш да свършиш го вършиш, а другото просто не го мислиш. И най важното, гледаш нйи вече да си възможно най дълго с бебчо, а домакинската работа остава на заден план, понеже тя свършване няма.  Hug

# 85
Peja, след като се измъчих 1 месец да бъда и майка, и домакиня, просто казах КРАЙ и си взехме една баба, която ни чисти и готви. В крайна сметка нали затова работя - д амога да си позволя поне вечер да съм само и изцяло с детето си, а не да превключвам от една тръстика на друга... и трябв ада ти кажа, че с бабата ми излиза дори по-евтино с разходите за домакинството, зашото не изхвърляме храна, не купувам скъпи готови неща и т.н.
И всички сме щастливи...

# 86
Моят син е роден на 19 януари, върнах се на работа на 19 юни, но аз работя по 6 часа 3 пъти седмично и засега се справям, продължавам да кърмя, заменила съм 2 хранения засега и мисля да продържавам така до края на 10-я месец, а от 11-я да кърмя само сутрин и вечер.

# 87
Хайде и аз да се включа Grinning
Здравейте на всички трудещи се мамчета!
Първо да поздравя Кабив и бебчо Никола които виждам вече са на линия.Бързо да му минават коликите на малкият мъж,щото тръпки ме побиват като знам как беше при нас Sick Като че ли Бейбинос-а най-помагаше и чайче от копър също Rolling Eyes
Аз след една доста дълга отпуска от юни досега в понеделник тръгвам да печеля Mr. Green То ще е следобяд само по-няколко часа , но си е ангажимент и иска предварителна подготовка.Ама ще дерзая наяма начин.Моята детегледачка е майка ми,имаме спорове за това онова но друг избор нямам - щом ще работя трябва някой да гледа принцеската.
А това с домакинството наистина е кофти тръпка-аз сега едва смогвам, с помощници и прочие пък като и на работа тръгна ooooh!Браво на всички които са си решили проблема с това.
Честита половин годинка на Кайо!Да е здрав и много щастлив за радост на мама и тати Hug
Извинявам се за закъснението Embarassed

# 88
Здравейте,
от няколко дена успявам само да влезна в темата без да мога да прочета какво ново сте писали.
Още веднъж благодаря на всички за поздравленията за моето слънчице Никола omm
Кали, Честит Рожден Ден на малкия ти сладкиш Кайо. Много да те слушка и радва.
Цачи, поздравления за конкурса Peace Историята ти наистина е достойна за първото място. Дръж ни в течение... И още, много ти благодаря за съветите относно коликите. Номера с държането на колене наистина действа Hug Ще си взема и Бейбинос Peace
Моята гледачка ще бъде свекърва ми, която в момента е изпаднала в депресия (на мен ми се размина, а нея я хвана Mr. Green). Иска да помага, а се чувства много неуверена и когато аз й кажа какво искам от нея, тя ми се сърди, че съм прекалено взискателна. Малко си развалихме добрите взаимоотношения, но вчера намерих време да поговоря с нея tet-a-tet и мисля, че се разбрахме да не ми се сърди така. Дано Praynig , защото аз много държа и разчитам на нея.
Имам въпросчета към офис-мамите дето се цедят на работното място. Момичета, колко време ви отнема едно изцеждане? Колко мл изцеждане на едно помпане? И може ли все пак тази работа да се върши с ръчна помпа? Знам, че електрическата е по-ефективна, ама като нямам такава или по-скоро вече съм инвестирала в ръчна Tired
Ей, момичета утре моя мъж - голям Ники - има рожден ден и по тази случка смятам да изкараме за първи път малък Ники навън. Много се надявам, че като почнем да излизаме всеки ден ще се успокои, че сега много нервничи в къщи. Днес го монтирах в количката за да почне да свиква с нея, а той взе че се уплаши от тъмно синия цвят на гюрука и плака, плака. Утре дано да се представи по-достойно Blush
Сега отивам да го къпем  baby_neutral

# 89
  • Пловдив
Kabiv да ти е живо и здраво слънчицето и честит ти рожденик след по малко от час   bouquet. Сега като прочетох какво си написала се замислих колко бързо лети времето и колко отдавна Стеф беше на 2 седмици и му правихме 1 разходка  #Crazy. А ето , че аз отново съм на работа  Sad.
Аз се цедя с ръчната помпа на Авент и за сега се справям горе долу добре  Peace. Цедя се сутрин между 5-8ч за 30 мин и изцеждам към 130 мл. Моят режим е така. Кърмя го буквално минути преди да тръгна за работа като ми остава само да сложа обувките и съм готова. След това към 11ч му дават изцедената кърма , а към 2ч съм си издействала 1ч. обедна почивка в която търча към къщи да го нахраня ( По закон ти се полагат 2ч за кърмене). Следващото хранене е след 5ч и от там до 5 сутринта когато и колкото иска. Дано и другите мами споделят ,че и аз се бях притеснила как ще се получи ,но ако желание има начин се намира  Heart Eyes
Мамита благодаря за добрите думи , наистина се надявам да свикна защото това е задушаваща болка и започвам да се чувствам като лошата майка която не си гледа сама бебчето. Истината е, че ако имаше начин щях да съм винаги с него , но .... живота е такъв. Ох извинявайте , вие знаете какво е но просто трябваше да го споделя с някого  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт