РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 17 103
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
благодаря за подкрепата,мили майчета..баба не може да я гледа,защото просто няма на кого да я оставя за дълго време...а за бавачката-дано да намеря подходяща и да се разбираме...чакайте да ви питам нещо..смятате ли,че е етично(не е точната дума де) да сложа камерка поне за първите два-три дни?малко ме е срам,че мисля за подобно нещо,но пък много ме е страх....и си мисля,че мога тайничко да я шпионирам поне докато се успокоя,че всичко ще е наред...моля кажете си мнението по въпроса Wink   bouquet

# 61
 Ееее Кате !! Водиш шампионата по разбиване на Баби Simple Smile

аз си мисля, че в Ямбол все пак ще е по-лесно да се намери бавачка, все пак по-малък град е, и хората се познават, а и надали ще са толкова претенциозни, отракани и мързеливи, колкото софийските бабетки. (познавам куп страхотни бавачки-софиянки, ама са все заети - точно като готините мъже - вече са женени)

# 62
зА КАМЕРКАТА !!!!

АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ 100 %

аз също мислех да взама бебефон назаем в началото, ама трябваше спешно да тръгна на работа и да намеря бавачка за 3 дни. та се отказах.
но напоследък пак ми идва тази идея,защото започвам много да се дразня на сегашната ни бавачка. нещо много ме съмнява. или поне да я запиша с касетофон. аз ще се ориентирам и по звука само.

# 63
мерси за подкрепата Wink а пък за касетофона-да,и това става...то ще си личи по това дали бебето плаче и не му се обръща никакво внимание...хайде направи го и сподели резултата...любопитна съм как се справят бавачките и какво внимание отделят на децата(естествено за всяка е различно де)..а за Ямбол-ами може и да не са претенциозни,но пък малко или почти никой не предлага тази услуга...а и май не ми се иска да е бабичка..май най-добре е да е млада жена с дете или скоро отгледала такова Simple Smile стискайте палци,майчета,че отивам на изпити утре Sad

# 64
стискаме всички възможни палци, и големи и бебешки.

ще ми се да пусна една отделна тема за бавачките... хмм..

не знам дали майка с малко дете е добър избор. тя ще е достатъчно изнервена от собственото си дете. пък и надали ще се чувства добре да си остави нейното, за да гледа чуждото.
може би жена към 40. ?!
в ямбол как сте с безработицата? ако провериш в бюрото по труда? щом не е попюлярно, не чакай бавачката сама да се сети. измисли си ти жена, на която имаш доверие, и и предложи. пък дано и тя да се навие.
още нещо. ако е била без работа по-дълго време, ще се отнесе към новите си задължения с повече отговорност и старание. а и може би ще е по-склонна към преговори за заплата.

УСПЕХ НА ИЗПИТА ! (по какво е?)

# 65
SreamingMamaa, не можеш да слагаш камера без нейно знание. ТРябва да я предупредиш, че има инсталирана такава. По закон нямаш право да записваш някой (Калина, дори на касетофон) без негово съгласие...Освен когато отиваме в "спрециалните" случаи - разследвания и т.н...

# 66
да, така е.
но става въпрос за моето дете и за моя употреба; тоест, няма да го използвам никъде освен за моя информация. (надали пред закона има значение). тя трябва да се държи с беебто без промяна пред мен и като ме няма. касетофона би бил мой заместник Wink
де това да беше единствения закон, който се нарушава в БГ.
абе за сина си килър ставам!

# 67
и аз влизам във вашата групичка. Родих на 5.02 и от 1.08 се върнах на работа. Трябваше даже още по рано да започна, но си взех всички почивни дни и още 2 месеца неплатен отпуск и така избутах докато бебка стана на 6 месеца.
Сега ходи на детска ясла и все още не може да свикне, аз пък още по малко... Cry
На вас кои ви гледа децата? Баби дядовци или ясли?
и ако имахте избор на кого бихте дали бебето да ви го гледа

а аз за камери дълго си мислех и също бих инсталирала камера в яслата? Но какво, като видиа че беба плаче още по гадно ще ми става и не мога да се обаждам през 5 минути в яслата да ги инструктирвам да се грижат за детето ми. ... #2gunfire #2gunfire А това с касетофона също е идеиа наистина.  Laughing Ако ниакои го направи, да сподели резултатите да се посмеем заедно  Joy !

Последна редакция: нд, 03 сеп 2006, 11:44 от chdiana

# 68
Борива, във всяко учреждение и банка има по 100 инсталирани камери. Водят се камери за сигурност и няма проблеми. Има проблеми ако вземеш записа и го излъчиш по телевизията - тогава може да те съдят. А още повече вкъщи.... Ако така се тълкуват законите досега Столична община да е платила милиарди с новите камери дето са инсталирани по улиците и банките да са фалирали от обезщетения /защото никой не ми е искал съгласието да ме снима по кръстовищата/, а даже може да използват записа да ми фраснат акт примерно, че говоря по тел или вруго провинение. 100% подкрепям! Даже идеята не е лоша нищо, че Иван го гледа баба му - аз малко се притеснявам, че го навлича ама...

# 69
Днес е последния ми ден от майчинството и от утре почвам работа. Ще гледам 4 деца плюс моите две. Надявам се, че ще се справя  Praynig. Утре вечер ще разправям как е.
 А между другото аз имам списък с въпроси, с които се опознаваме двете страни. Мога да го преведа ако някой го иска.

# 70
Днес е последния ми ден от майчинството и от утре почвам работа. Ще гледам 4 деца плюс моите две. Надявам се, че ще се справя  Praynig. Утре вечер ще разправям как е.
 А между другото аз имам списък с въпроси, с които се опознаваме двете страни. Мога да го преведа ако някой го иска.

стискаме палци ! разказвай как се справяш.
а за въпросите... имаш пред вид за бавачка? на какъв език е?

# 71
Мили момичета,
много, много ви благодаря за поздравленията за моето слънчице Никола.  Hug
Добре дошли на всички нови офис-мами! Ще ви добавя в първия пост при първа възможност.

Аз едва днес успях да седна, защото дупата ми бая пострада от напъните и до сега бях все в хоризонтално положение. Влезнах във форума още по обяд, но нищичко не успях да прочета, защото малък Ники плачка цял следобед.
Ники Младши е най-красивото бебе на света, роди се много добре развит, бързо се справи със адаптирането към сучене. Като се прибрахме в къщи обаче, още на 5-ия ден ни почнаха и коликите и млечницата едновременно.  Млечницата я овладяхме за ден - два, но коликите му са ужасни. Даваме му Саб Симплекс, но много-много не помага. Сега чакам с нетърпение да получа Инфакол-а.
Добре се справям за сега с кърменето и успях да постигна добра лактация благодарение на доизцеждане с помпата на Avent.
Това е за сега от мен. До скоро ...

# 72

Ако е на английски, направо го прати на мейл, моля те Simple Smile

А за камерите и касетофоните - не ви казвам да не го правите; нали някой пита дали може... та понеже бях чела една тема из форума и предадох прочетеното...

chdiana, къде е тази ясла, дето взема деца от 6 м? една от нашите "отчетни" мами питаше, аз я бях изнамерила в нета, ама сега пак я изгубих - та да й я дадем... а нас ни гледа баба и мисля, че добре се справят обаче ми е мн мъчно, че вече бебчо се радва повече на нея Sad май малко ревнувам...

Кабив, добре дошла обратно на борда. 'Айде бързо да ви минават коликите...

# 73
и наш дребен го гледа бабата ама при нас е обратното  - аз като съм у дома той е залепен за мен и майка ми само обикаля и ревнува и все вика "еееееееееееееее тая майка златна беееееееееееее"  а той като ме види като си идвам от работа и ми дава една такаааааааааааава огромна усмивка че как да не го гушкам!!! Hug
Кабив, мила много целувки на двамата с малкия  - за него специално по коремчето да не го боли и бързо да минават коликите! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
набързо ти предавам знанията си по въпроса - Бейбинос капки и мехлемче облекчават повече от всичко със симетикон в него; сешоар за скоростно облекчаване на зверски колики/духалка също/ и горещи компреси - малка хавлийка в микровълновата за малко и бам на коремче; държане на коленете ти по корем Peace това е УСПЕХ

# 74
Добро утро, майчета!

На мен снощи не ми останаха сили да се разпиша  Tired Tired, бях много изморена. Децата ме направила луда гъба  Crazy Crazy, но се справих добре. Моето слънчице беше много послушно, пу пу, дано все да е така, за да мога да се справям. Днес ми е по-лек денят. Имам само едно малко дете на година и половина и двама ученици. Най-големия стрес е, когато трябва да готвя на обяд, аз си направих списък с лесни и бързи манджи, за да не се мотам много около печката.

За въпросите, които ги имам - те са от агенцията, към която работя и са на немски. Довечера, ако ми остане време ще ги преведа. Също правим с децата пробни "гледания", за да свикнат с мен. Тогава и майката присъства. Играем на различни игри - това е за два - три дни по 2-3 часа. После майката ми оставя детето за един, два или три часа, да видим дали е свикнало с мен и ако всичко е наред мога да почна да го гледам. А гледането се състои в игра, разходка, приготвяне на обяд, писане на домашни с големите, когато малките спят. После следобедна закуска, разходка или игра.  Също имам изкаран курс за гледане на малки деца и всяка година трябва да ходя за два дни на такъв. Имам и изкаран курс за оказване на първа помощ при малки деца. Дано не ми се наложи да си прилагам знанията  Praynig. Това е общо взето моята работа като детегледачка.

Лек ден! И целувки на бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт