РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 17 098
  • 282
  •   1
Отговори
# 15
Аз се върнах на работа на 12-ти юни, Михаил е роден на 24-ти февруари, т.е беше на 3 месеца и половина  Simple Smile
Стига да искаш можеш да се справиш с всичко, но не си мисли, че на работното ти място някой го интересува, че имаш бебе и ще те щади и пази от натоварване и проблеми, никой не го интересува какви проблеми си имаш в къщи, работата трябва да върви, поне при мен е така  Sad  изкарвам по 9 часа в офиса, налага се и в почвните дни да отскачам при пожари ... но определено време за детето имам  Wink колкото и да съм изморена не ми тежи да се занимавам с него  Heart Eyes
Леко раждане и живот и здраве като му дойде времето ще решиш кога да се върнеш на работа  Heart Eyes сега не мисли за това  Hug

# 16
Kabiv, чакаме новини и леко раждане ти пожелавам!!! Praynig

# 17
  • Пловдив
Привет Kabiv, леко раждане ти пожелавам и чакаме да те чуем скоро.

Аз също ще се присъединя скоро към работещите майки, тъй като моето майчинство е само 20 седмици и моето съкровище ще започне на 5 месеца ясли, така че и мен много ме вълнува как ще се справя с кърменето и най вече се чувствам малко виновна че няма да съм по цял ден с малката ми принцеса. Много благодаря на майчетата които са споделили как се справят   bouquet

# 18
Здравейте, майчета.
Нека и аз се присъединя към работещите майки.
Родих на 14.01.2006г. Спрях да работя 10 дена преди да родя моя бебок и 2 месеца след като го родих отново се върнах на работа.

# 19
здравейте
и аз ще бъда сред работещите мами от 17 септември

работих до три сидмици преди да родя, и ще се върна когато синът ми навърши 6 месеца. Бях решена да изкарам 6 месеца изключително кърмене и слава богу успяваме  Joy

поемах задачи на няколко пъти от вкъщи и ми беше много приятно, очаквам като се върна на работа нещата да се нагласят и да не страдаме много - нито аз, нито той (нито таткото или пък бабата, която ще помага)

KABIV много хубава тема. стискам ти палци за леко раждане

Последна редакция: ср, 23 авг 2006, 11:40 от feminaluda

# 20
  • София
Здравейте и аз скоро ще бъда от работещите мами. Връщам се на работа на 15.09 - тогава Тонката ще бъде почти на 5м. За гледането намерихме гледачка и то от нашия вход, което е много удобно. Сега и го оставяме за поняколко часа.
Кърмих почти до 3м, но нито в началото имах кърма, нито по-късно се появи необходимото количество каквото и да правех и изведнъж тотално спря.
Това засега.
Много се радвам за темичката, поздравления Kabiv!  bouquet

# 21
нека и аз да се присъединя към отбора на работещите майчета Hug
Никола се роди на 12 януари, а аз почнах работа средата на юли. прехвърлих майчинството на свекърва ми и тя го гледа. кърмихме се до скоро. преди около две седмици го отбих по негово желание. последните месец и половина изкарахме само на сутрешно-вечерни кърмения, от навършени 4 месеца го захраних и така. известно време цедих, но полека лека кърмата спря, а бебо загуби интерес към гърдата.
иначе работя от понеделник до събота с 9 часов работен ден, но пак имам време за детето си.
прави сте - когато има желание, има и начини  bouquet

# 22
Здравейте и от нас с Иван!  Hug
Ами и аз съм от офис мамите, кърмещи изключително! Започнах работа, когато малкия беше на 3,5 месеца. За мен обаче е лесно, тъй като в Смолян разтоянията са малки и имам възможност да си отида до вкъщи за около 5 минутки Simple Smile. Не ни остава много време до края на 6 месечното изключително кърмене, но поради нисък хемоглобин може би ще се наложи да захраня вече, или поне единия педиатър който консултирахме до момента препоръчва това. Това е от нас, засега. А иначе с Катя се познаваме и от преди  Wink
Успех на всички и леко раждане Кабив    bouquet  Hug

# 23
Здравейте и от мен.
Кабив,леко раждане,спокойно,здраво и усмихнато дете.
Аз родина на 02.07.2006г.и се върнах на работа 5 дни след раждането.Отначало за по няколко часа,в последствие към 3тата седмица за постоянно.Въпреки амбицията ми да кърмя възможно най дълго и отскачането до вкъщи през 3 часа,цеденето и т.н,кърмата ми спря в момента,в който започнах да работя по цял ден.От тогава сме на АМ.
При нас дават 2 часа отпуск за кърмене.
Докато съм на работа майка ми и свекърва ми си поделят грижите за Георги.Остава ми време да го видя,макар че това време никога не ми е достатъчно.
Сигурна съм,че с правилна организация и планиране няма да имаш никакви проблеми със съчетаването на работата с отглеждането на датенце.
Благодаря за идейната тема.Тя ще е полезна за всички работещи майки.

# 24
  • видин
здравейте работещи момичета!
казвам се мария.
връщам се на работа на 2 септември. тогава ми изтича болничния.
работата ми е на смени и ме притеснява как ще се отрази липсата ми през нощта, но бебка по принцип спи през цялата нощ, надявам се това да продължи и като тръгна на работа. ще я гледаме трима - майка ми, аз и баща й. на четири дни няма да ме има за 24 часа общо - една дневна и една нощна смени. така работи и тати.  ще бъда голяма гоненица!! Simple Smile
виждам, че кабив е на линия, знаци бебчето още не е е появило.
успех!

# 25
Здравейте и добре дошли на всички нови работещи мамчета! welcome
Радвам се, че се увеличаваме със всеки изминат ден и ви допада идеята за такава отчетна тема.
Да, аз все още съм си в къщи. Много благодаря за пожеланията на всички ви.  Kissing Heart Вчера бях на запис и преглед в Шейново, от които стана ясно, че  вече имам контракции, 2см разкритие и бебо все още се чувства добре. Лекарката ми е сигурна, че до края на тази - най-късно началото на другата седмица ще се обебя. И като добавя, че преди минути ми падна тапата, аз също съм на мнение, че ще отсъствам от форума тези дни Laughing   Praynig

Като чета историите ви много ме обнадеждавате, че съвместяването на работа и гледане на кърмаче не е непостижимо. Особено съм впечатлена от постигнатото от peja, RAVIA и Ger4o. Момичета вие сте истински героини omm
Катя и pepsun, тук някъде из форума се коментираше в една тема кой вариант е по-добър - къс период, но по-добре заплатено майчинство както е в чужбина или дълъг период, но мизерно обезщетено майчинство както е в БГ. И аз не мога да преценя кое е за предпочитане, но в моя случай и при двата варианта ще се наложи бърза мобилизация за работа. Едно е сигурно, обаче, нашата държава не дава достатъчно добри  възможности за гледане на детето от баба, гледачка или градина. Ще видим сега какво ще стане с новите промени, но разбира се то е крайно недостатъчно Sad Ясно, че и в чужбина се чака ред за записване в градината, но много ми е интересно дали дечицата и там боледуват толкова често заради градината, както е при нас?  newsm78
Сега ви оставям, че мъжа ми се прибра и трябва да приготвя нещо за вечеря Twisted Evil
До скоро Heart Eyes

# 26
 И АЗ И АЗ И АЗ  Peace

супер тема ! Браво!

Кабив, ако все още не си родила, искам да те насърча, че не е толкова гадно. Аз бях 9 часа с контракции, разкритие итн, но после се наложи спешно да ме клъцнат, че се беше увила пъпната връв около ръката.
Не толкова кофти да се ражда, смело напред (ако може с главата Simple Smile ).

Аз преди да родя работех на няколко места, официално в една гимназия, и не смятах да се връщам скоро на работа, поне не там. Мислех тук-там по някой час да преподавам, да не забравя какво е. пък и таткото да го отмена, той е колега и работеше и мойта работа.

Да , ама НЕ ! на 40 дни се обадиха и казаха, че девойката, която ме заместваше, напуска, и няма кой и бъра бъра.
та така.... първите дни само звънях у дома да видя как се справят (до тогава предимно аз се занимавах). после всчки свикнахме, а най-учудващото беше, че успявах много да си почивам на работа, и бях супер тонизирана, въпреки че по цели нощи не спях. А и толкова много по-миличък ми стана.

сега имаме бавачка, която ми помага и в домакинството, така че ми спестява 2 часа чистене, които аз мога да прекарам с Калоян.

иначе всички се отнасяха с много разбиране. увеличиха ми заплатата, плащаха ми 1/2 бавачка, не ме тормозеха с излишности (за разлка от преди). Не си прекъснах майчинството. Плащат ми на граждански договор, а не на трудов.

кърменето.... при мен беше много проблемно и времепоглъщащо, защото той не дърпаше кърма, въпреки че го храних по 1 час. после се изцеждах, и после памперс, кърмене.... а той секъсаше от рев. от къде да знам че е гладен?!?!?! ми 1 час на мен виси ! Магаре! 8 часа кърмя, 8 се доизцеждам.... а ходи спи и яж за кърма! 

стоя гладен 3 седмици, и накрая му дадох изцедено в шише. едва тогава разбрах колко спокойно, добро и щасливо бебе ми се е паднало !

Когато започнах работа, вече само цедях за всеобща радост и мир. (той просука чак на 3 месеца). И в училище съм се изцеждала даже, после във фризера и готово.

към 2-3 месец вече го дохранвах с АМ.
от къмаческия една мама беше обяснявала колко скъпо и трудно е с АМ. Пълни глупости!

кърма - 6-7 часа изцеждане на ден  /   АМ - с 1 час работа изкарвам за АМ за 4 дни! приготвя се за около 2 мин нощем насън.

да не говорим колко ари дадох за ядки и сокове за кърма.

най-хубавото беше, че работата ми помогна да се справя със следродилната депресия.

сега пак се върнах на всичките си работи, понякога ме няма по 10-12 яаса, но обикновено 7-8. но след 15 септ не знам как ще е. всъщност точно това умувам тия дни. имаме нови шефове и в понеделник ще преговарям с тях.

ей, много се радвам че се събираме и тук (рядко срещам искрено разбиране за това че работя, добре, че мъжът ми ме подкрепя).... всъщност той каза: Ми ти си диване... така или иначе ще направиш каквото си решила.... ех...

# 27
малко off topic

Кабив, много секси мама си   bouquet

# 28
Еххх как сме се увеличили тук.Супер темичка се заформя Peace
Кабив,виждам че преглеждаш темата.Мнооооого положителна енергия ти изпращам аз и малката ми принцеска и дано скоро си гушнеш човечето без да разбереш как точно е станало Wink
Хайде мнооого Hug от мен

# 29
Kabiv, леко раждане, мила и само положителни емоции  bouquet  bouquet  bouquet
знай, че колкото по-спокойна тръгнеш към болницата толкова по-леко ще мине всичко Hug

Общи условия

Активация на акаунт