РАБОТЕЩИ МАМЧЕТА 2006

• 17 099
  • 282
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте работяги!
Аз да се отчета днес съм странно свежа като се има в предвид че дребен се събуди с писъци в 4 сутринта.
На работа беше по-спокойно и отхвърлихме доста задачи с колежката.
А вечер като се прибера и толкова ми е хубаво да го гушкам че чак ме е яд че заспива.
Сега ще му измия шишетата и съм 6 Peace
Да ви кажа за АМ и кърменето - определено ми е по-лесно на АМ ама това не е агитация сега де а просто мнение - то беше кърмене, дохранване, цедене, миене на шишета, ревове от глад пиех какво ли не за лактация ама като няма.............
та сега поне вечер мия 6 шишета и наливам вода и това е.
Не смятам че съм лоша майка като не кърмя просто не можах а вервайте ми опитвах доста.
А шефа ми е доста разбран и следващата седмица ще ми даде един ден за ваксината да съм у дома да не се притеснява майка ми че тя е голяма паникьорка.
Ми чувствам се добре като работеща майка - правя всичко за детето си и не мисля че пропускам важни моменти - с него съм до последната секунда докато тръгна на работа и от момента, в който се прибера.
Чакайте да ви се похваля - днес ми се обадиха на работа и ми казаха че водя в резултата за конкурса как му казах, че съм бременна и съм много горда - не че измислих нещо чак толкова оригинално а че успях да си мълча цяяяяяяяяяяяяяяял ден и да не се обадя по телефона Laughing

# 31
Аз също почнах работа в 3мес. след раждането.И честно да ви кажа много съжалявам,че така избързах.Първо ,натоварването е много голямо,представи си ставаш сутрин позанимаваш се с бебчо,после отиваш на работа след това се прибираш в къщи,но уви не да си починеш,а да свършиш домашната си работа.И за къде бързаме с тази работа,вместо да си гледаме бебоците и да им се радваме,та те толкова бързо порастват,а ги разкарваме само при бабите.Тази грешка няма да повторя,искам да си гледам детето как расте newsm51

# 32
Тази грешка няма да повторя,искам да си гледам детето как расте newsm51

сега късно ли е да се върнеш при бебо?

някой знае ли дали може прекъснат отпуск по майчинство да се поднови до 3 г. ?
(не говоря за онези 6 месеца неплатен до 6-7 г)

# 33
  • София
Пиши ме и мен,  Kabiv  bouquet
Върнах се в офиса 5 месеца след раждането на дъщеря си - 12 март 2006 и признавам, че се чувствам великолепно Simple Smile))
Много ми харесва идеята за отделна тема, така, че приеми моите поздравления и пожелания за леко раждане   bouquet
Здравейте и на всички работещи мамчета  Hug

# 34
  • София
kalina na kayo - ако не си започмаба ползването му и не си го прехвърляла на някой може да го ползваш по което време искаш, но ако го започнеш, след това го прекъснеш, не можеш отново да го ползваш. Аз така съм направила не съм започвала отпуска, в момента съм си взела платен годишен отпуск, няма да го предоставям и ако се наложи по-късно тогава ще си го ползвам, ако не здраве да е.

# 35
Да се включа и аз ... Калоян е на 5 месеца вече и ако всичко е наред от 1 септември започвам работа, но за моя радост от вкъщи и на половин работен ден, за да си гледам и малчо и да си го кърмя, че все още е само на кърма. Ще се радвам да черпя опит от по-опитните майчета как се справят, макар че моя вариант е доста по-лек от тези на повечето, но пък няма да имам помощ през деня и сама трябва и да си го гледам и да работя.
Kabiv успех ако все още не си родила и само хубави моменти с бебчо Hug

# 36
 момичета имам новина!!! Кабив си има бебенце!!! казва се Никола  – 3.450 кг – 51 см, роден на 27.август.2006 newsm51  smile3525 newsm32 Two Hearts

# 37
Да й е честит сина. Жив, здрав и много щастлив и цялото семейство покрай него.
По темата - от ноември се връщам на работа, но абсолютно всички покрай мен работят по цял ден и ще се насоча към бавачка.

# 38
Здравейте, мами!
Макар и все още вкъщи, съвсем скоро и аз ще се причисля към работещите майчета, така че се включвам в темата. Нали ме приемате Hug
Всъщност вече имам опит в съчетаването на работа и гледане на малко бебе. Големият ми син беше на единадесет месеца, когато се върнах на работа. Този път бебко ще е на осем месеца. В момента си търся детегледачка. Дани беше с детегледачка от момента, в който тръгнах на работа до четири години и половина. Надявам се и този път да случа на жена...
Иначе не кърмя, откакто Вики навърши шест месеца. Беше съвсем съзнателен избор, воден и от перспективата, че да съчетая работа и кърмене при мен щеше да е абсолютно невъзможна мисия.

И честито бебенце на Кабив!  bouquet Нека бъдат щастливи заедно и късметът и любовта да ги съпътстват цял живот!

# 39
Честито и бебче на Кабив много радост и щастие!!  bouquet

# 40

Здравейте и от мен. След шестмесечно отсъствие, отново ще се присъединя към работещите майчета- датата е 18.09. Казвате, че е необходимо желание- да, така е, но много важно е д0а имаш и човек на когото да разчиташ.
 Момичета, а знаете ли как стоят нещата с нощните дежурства , работните часове и това отразява ли се по някакъв начин върху заплащането. Благодаря ви .

Кабив да ти е живо издраво бебчето. Бъдете много щастливи и усмихнати.[/color][/size] newsm51

# 41
  • Благоевград
Здравейте и от мен
От 3 седмици съм на работа, изчаках да ми свърши болничния, за да мога да прехвърля майчинството на майка ми, не че преди това не работех от вкъщи , тъй като не можеха да се оправят в офиса. Кърмихме се до 2 месеца, а сега сме на АМ. Наистина е много трудно, тъй като всчка вечер си го взимаме у дома да спи при нас, а сутрин преди работа го оставяме при баба му. А преди да родя работих си до последния ден преди раждането.
Но не съжалявам, малкия се чувства добре при баба, а и тя много му настоява . Понякога ми е малко тажно, но .....

# 42
  • видин
честито бебче на кабив! да е живо идраво и да радва мама много!!!

вече са ме включили в графика за септември, мама е тук и свиква с режима на бебка, така че смело напред! още не е сменяла памперс, но трябва да тренира и това Simple Smile

притесняват ме нощните смени, защото нашия тати не винаги чува бебка през нощта. но може би това е така, защото знае ,че аз съм на линия. когато няма да съм в къщи, надявам се не е така. тя по принцип спи без да се буди нощем. има ли мами, които работят и нощем?

в списъка сте пропуснали големия батко - христо - моито бебета са трички. едно на 22 години, едно на 17 и едно на три месеца Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 43
Хайде и ние в кюпааа... Работих до (почти) последния час прди раждането - контракциите ми почнаха докато шофирах на път за бизнес среща... НЕ съм работила само 5-те дни в болницата и 1 след това - че бях трупясала... СЛед което съм постоянно на линия от къщи, от време на време прескачвам до офиса за някоя среща, а от септември съм си пълноценно на тръстиката, ще рече в офиса..Не че разликата от сега ще е голяма - само дето ще губя 2-3 часа в пътуване, които можеха да са по оползотворени...

За папкането - ние сме на МА и замръзена кърма. С баба ще се справят някак си, апък и мама ще контролира и дава напътствия през кажи-речи 30 минути  Joy

Кабив, 3 нещица:
1) ЧЕСТИТО БЕБЧЕ - живо, здраво и мнгоо щуро!
2) СУПЕР темичка
3) Ще ни добавиш ли в списъка в началото?! 10Х!

ПС: За протокола: Аз съм Боряна, на 31 г със син Преслав и като теб се занимавам с маркетинг (не мога да обясна какво точно е това, ако някой пита Simple Smile )

# 44
Скъпа Кабив, честито ти съкровище. Пожелавам ти да е здраво, красиво и всички други неща,  които си мечтала да бъде. Пожелавам ти също така спокойствие от работа и други проблеми, за да може да му се насладиш изцяло в първите ви месеци заедно, а след това успешно съчетаване на работа и майчинство. АААА и още нещо , успешно кърмене Grinning

И аз се включвам към работещите майчета. Вече трета седмица се опитвам да съчетая нещата, но все още работя от вкъщи на 1/2 работен ден и е лесно. Но само като си помисля, че след няколко месеца ще сме разделени за по  9-10 часа и ми се свива сърцето.

Все още сме само на кърма, от шише е яла два-три пъти досега. Но тези дни започвам захранване и въпреки новите препоръки, мисля да заместя 2 хранения и когато се върна на работа да продължа да кърмя сутрин , вечер и през нощта, и ако мога  да се прибирам за да кърмя на обяд.  
Засега през часовете, които работя Симона е на грижите на детегледачка, от която съм много доволна. Но за съжаление тя е ученичка и не може да поеме целодневен ангажимент, затова търсенето продължава.

Това е засега. Ще се включвам пак в хубавата тема.

Общи условия

Активация на акаунт