Сдружение „Фридрих Шилер“ прием, правила, мнения, всичко за училището.

• 23 802
  • 158
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Със сигурност ще има още нови.
Така или иначе, първи клас е стрес навсякъде, с малко повече внимание и грижа към детето се преодолява.

# 151
Здравейте,
До колко часа следобед са в училище децата в предучилищните групи към Шилер?
Колко такива групи приемат?

# 152
Аз исках да помоля за информация за изпита и подготовката за него. Има ли учители, които подготвят или консултират родители за подготовката?

Изчела съм информацията на сайта на сдружението.

Дъщеря ми е много малка още, кандидатстването ще е след години при нея, но имам усещането, че не ми се получава да я занимавам у дома. Напоследък често размишлявам по темата, помня навремето моите собствени баба и дядо - пенсионирани начални учители - колко активно ме подготвяха за училище под формата на игра. За мен беше удоволствие и забавление, а те ненатрапчиво много рано бяха успели с мен да покрият материала за първи и втори клас. Аз не търся това, не търся и на всяка цена прием в конкретно училище, но бих искала в живота на детето ми да има еквивалент на моите баба и дядо, които под формата на игра да я научат на уменията, които ще са й нужни в училище. Аз усещам, че не се справям много добре. Приемам също й учителят да консултира мен на правилния подход към детето.

Мътна ми е идеята, най-простичко казано имам нужда от помощ, евентуално в съчетание с подготовка за кандидатстване в паралелка Шилер на по-късен етап. Ако някой е работил с учител и е доволен, ще съм благодарна на координати на ЛС.

# 153
  • София
И двете ми деца започнаха от 1ви клас. Малко е трудна адаптацията, децата вече се познават, идваш малко като аутсайдър. Но с времето си намериха приятелчета, вписаха се, не е нещо фатално.
За немския не сме имали проблем, бързо наваксват, а и нали сте взели изпит, не сте от нулата.

Това ме притеснява и мен, затова се надявам да са поне няколко нови деца.
Дъщеря ми и по принцип се адаптира трудно и бавно…Срамежлива и интровертна е, докато не намери приятелки, тогава се разгръща.
От друга страна само заради това да се откажа от училището не ми се иска.
В класа на моето дете никое не беше карало предучилищна в училището, класът е разделен на две.Една (по-малката) част са учили немски, другите почват от началото.
Попитай дали във вашето училище няма да се сформира такава паралелка от деца, които не са карали предучилищна в училището.

# 154
  • Пловдив/София
Аз исках да помоля за информация за изпита и подготовката за него. Има ли учители, които подготвят или консултират родители за подготовката?

Изчела съм информацията на сайта на сдружението.

Дъщеря ми е много малка още, кандидатстването ще е след години при нея, но имам усещането, че не ми се получава да я занимавам у дома. Напоследък често размишлявам по темата, помня навремето моите собствени баба и дядо - пенсионирани начални учители - колко активно ме подготвяха за училище под формата на игра. За мен беше удоволствие и забавление, а те ненатрапчиво много рано бяха успели с мен да покрият материала за първи и втори клас. Аз не търся това, не търся и на всяка цена прием в конкретно училище, но бих искала в живота на детето ми да има еквивалент на моите баба и дядо, които под формата на игра да я научат на уменията, които ще са й нужни в училище. Аз усещам, че не се справям много добре. Приемам също й учителят да консултира мен на правилния подход към детето.

Мътна ми е идеята, най-простичко казано имам нужда от помощ, евентуално в съчетание с подготовка за кандидатстване в паралелка Шилер на по-късен етап. Ако някой е работил с учител и е доволен, ще съм благодарна на координати на ЛС.

Здравейте,
Според мен просто говорите за различни възрасти.
Вашите спомени и изпитът за Шилер са към 5-6 годишна възраст.
Детето ви доколкото разбирам е на 3-4.
Изчакайте година и то самичко ще започне да има интерес към рисуване и буквички.
А ако пък няма и го насилвате, ще стане още по-лошо…
За мен са излишни всякакви “уроци” преди първи клас (с добър учител и до седми, но това е друга тема).

# 155
  • София
Здравейте,

Може ли някоя дама да сподели какъв е размерът на членския внос?
И има ли възможност за транспорт и каква е сумата ?

Благодаря

# 156
  • София
Здравейте,

Може ли някоя дама да сподели какъв е размерът на членския внос?
И има ли възможност за транспорт и каква е сумата ?

Благодаря
Това е от мейла, който получихме в началото на миналата година за 1 клас:

Съгласно решение от 14.04.2024 г., прието от Общото събрание на Сдружението, размерът на членския внос е 260 лв. за учебен месец, платим за 9 учебни месеца, дължим през месеците: септември, октомври, ноември, декември, януари, февруари, март, април и май и покриващ разходите за обучение на ученик към Сдружението за период от една учебна година, вкл. и месец юни.
Таксата доколкото разбирам може да се мени всяка учебна година, освен това, важно е да имате предвид (нещо, което мен ме изненада) беше, че се заплащаха едни 500 лв при записването в 1 клас, които са за членски внос ако добре си спомням и за са целия период, през който детето ще е в сдружението.
 Другото, което е като разход, плаща се наем на училището за стаите, които се използват.Всяка година таксата е различна, миналата година платихме 160/180 лв за година ,не помня с точност, но имайте предвид и тази такса.
 Тази година първокласниците ни имаха занимания по немски език до средата на месец юни.

# 157
Здравейте! Детето ми е прието в ПГ в 145 ОУ и Шилер. Има ли случайност някой от вас информация или списък с нещата ще, които трябва да купуваме за учебната година. Родителската среща е чак на 11.09 и не искам да оставям пазаруването за последните дни и най-голямата лудница...

# 158
Здравейте! Детето ми е прието в ПГ в 145 ОУ и Шилер. Има ли случайност някой от вас информация или списък с нещата ще, които трябва да купуваме за учебната година. Родителската среща е чак на 11.09 и не искам да оставям пазаруването за последните дни и най-голямата лудница...

Здравейте, и моята дъщеря е приета в ПГ с Шилер в 145-то. Единственото, което видях на сайта на училището е телефонът за връзка към сдружението - тел.0884 153 478. Не съм звъняла, защото когато записвах детето към сдружението ми казаха, че ще има повече информация преди началото на учебната година, когато училището изготви график и т.н. На мен най-голямото ми притеснение е униформата, която се иска за първия учебен ден. Не съм наясно важи ли за ПГ или е само за децата, които ще са първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт