Представете си темата, в която аз ви казвам, че синът ми е на 26, има образование, знае английски отлично, обаче не желае да работи и го издържа приятелката му. Само мога да си представя какво ще прочетат очите ми и какво ще чуят ушите ми! Не си представям и една потребителка, за която това да бъде нормална ситуация.
Но пък за девойката сте много ларж и успокоявате майката. Аз на нейно място също бих се притеснявала.
Освен това имам негативен пример пред себе си.
Сестра ми като се омъжи и зет ми години наред тръбеше, че ще я издържа, че тя само ще гледа деца и никога няма да работи. Направо ѝ проми мозъка. Докато децата бяха малки и тя беше заета покрай тях, всичко беше наред. Обаче пораснаха, тръгнаха на градина, училище и тя вече беше по-свободна, макар че и боледуваха. Но после израснаха болестите. През годините имаха много трудни финансови моменти, но сестра ми категорично отказваше да работи. Той почна да я тормози, манипулира, да не ѝ дава пари, купува си дрехи, на нея нищо. Мачка ѝ самочувствието. Обаче тя и социално беше несигурна и се страхуваше да започне да си търси работа. Имаше си кръг от приятелки, с които да си пие кафето, но да излезе от него - абсурд! Отдавна съм я отрязала и не искам да ѝ слушам оплакванията. Тя само реве и нищо не прави. Оставя се той да я манипулира, обаче не желае да се бори, да си намери работа и да си стъпи на краката. Децата вече са пълнолетни. Чудя се като завърши и малката гимназия, дали зет ми няма да я натири накрая и ще остане сама, че и пенсия няма да има.
То и аз няма да имам пенсия, но не работя, защото имам дете с увреждане. Гледам да не мисля за бъдещето, защото иначе няма да мога да спя от притеснение, какво ще правя, ако го няма мъжа ми. Сестра ми как си живее така без да работи, не знам! Умът ми не го побира. Вече е на 48г.
На Съншайн ще кажа, че е безмислено да се притеснява, но и да има едно наум и без да трие постоянно сол на главата на дъщеря си, да ѝ даде да се разбере, че не одобрява това нейно състояние, че всяко действие си има последствие и годините минават и често нещата не се случват точно както си ги мислим.